Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzneste se na kouzelném létajícím koberci a vydejte se na napínavý let plný legrace s Aladinem. Skvělé dobrodružství doplňuje podmanivá hudba, oceněná Oscarem. Aladin žije se svou rozpustilou opičkou Abu uprostřed kouzelného města. Jeho obyčejný život naruší dobrodružství, ve kterém se snaží zachránit princeznu Jasmínu ze spárů zlého kouzelníka Jafara. Aladin ale není na těžký úkol sám – má kouzelnou lampu. Stačí ji otřít a zjeví se džin, který má smysl pro humor a dovede měnit podoby. A splní i Aladinovo přání proměnit se v prince, aby okouzlil Jasmínu. Moc lampy však odhalí také Jafar a pokouší se jí zmocnit. Aladin musí nad Jafarem zvítězit a použít k tomu veškerou svou chytrost. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Disney v tom nejlepším světle! Krásná animace - krásný příběh - krásná hudba. Tolik perfektních postaviček v jedné pohádce se jen tak nenajde. Opička Abbu, papoušek Yago, létající koberec, tygr Rádža nebo dokonalý Gin z lampy, u kterého se nedá nesmát! Nebýt pro mě neposlouchatelných písniček v průběhu děje, bylo by to ještě lepší. I přesto ale hodnotím plným počtem... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nádherná rozprávka, krásna animácia, opäť hyperaktívne. Avšak otrepaný príbeh. Toto je jeden z príbehov môjho detstva, aj keď si nepamätám, že by som tento film vtedy videl, ale o džinovi, lampe, Jasmíne, Aladinovi, kúzelnom koberci som počul a videl ich veľakrát, tiež ten palác. Je to kúzelným príbeh ako mnohé do takého roku 2005, proste do polovice prvého aktuálneho miléniového desaťročia, ja som animovanú a rozprávkovú tvorbu proste miloval, potom sa niečo zmenilo a tie moderné sa mi už nepáčia. Toto však bolo ešte v časoch pre mňa zlatého veku, keby som tie časy, kedy vznikali tieto veci, mohol tak pomenovať, aj keď zlaté časy to v skutočnosti neboli. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to fajn. Když pominu přehršel (většinou otravných) písniček, opici s papouškem a prvních infantilních 15 minut, tak se mi to líbilo. Příjemně se na to dívá, není to trapné, nenudil jsem se u toho, většinou ani ty postavy mi nepřišly otravné a klidně bych si to i někdy pustil znova. Mile mě to překvapilo, protože si pamatuji, že jsem asi v sedmi letech viděl Krále zlodějů (což je nějaký Aladin 3) a přišlo mi to strašné, proto jsem nějaké další díly zavrhl, ale teď jsem rád, že jsem tomu originálu po tolika letech dal šanci. Bůhvíjak úžasné to není, ale jeden z těch lepších animáků je to určitě. Slabé 4* ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

I kdyby džin neplnil přání na počkání, tak bych ho všemi deseti bral za společníka, je to šprýmař, a srandy není nikdy dost. Vlastně bych se cítil velice příjemně i ve společnosti opičky Abu, zvlášť pokud by i se mnou kradla melouny. Kamarádit s bezejmenným létajícím kobercem by taktéž nemuselo být špatné. A kdyby ten papoušek Iago nebyl takový gizd, tak bych ho klidně adoptoval. I s čarokrásnou princeznou Jasmínou a jejím velectěným, leč trochu zmateným tatínkem-sultánem. Akorát tedy mé první přání (a to by tedy bylo, aby se s tak mocnými přáteli nevyplnilo) by byla disneyovka bez zpěvů. 80 % ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Což o to, Disneyovka je to velmi dobrá. Tentokrát je méně písniček za cenu příběhu obohaceného až převršelu šíleností, tedy hlavně díky naprosto ujetému Džinovi. Ženská hrdinka zde hraje druhé housle a toho pravého hlavního hrdinu zaujímá Aladin, vč. i nejednoho sidekicku ve formě temperamentního opičáka, či létajícího koberce. I hlavní záporák plní svou roli skvěle, což je u Disneyho klasika, která nezklame. Rozhodně z Aladina nemám tak silný dojem, jako třeba z Malé mořské víly, či Lvího krále, ale protože si jej spojuji s hrou, kterou jsem hrával jako malý, velká sympatie a náklonnost tu samozřejmě je a jsem rád, že jsem prvně viděl i film, ze které ona hra jen úzce vychází. 80% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (32)

  • Robin Williams při namlouvání džina natolik improvizoval, že vzniklo téměř šestnáct hodin zvukového materiálu. (Chevees)

Související novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (více)

Reklama

Reklama