Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Patnáctiletý Jim Hawkins narazí díky neuvěřitelně šťastné náhodě na mapu Planety pokladů a tím rozpoutá vesmírný hon za největším bohatstvím všech dob. Aby se vůbec dostal na bájnou planetu, nechá se najmout na zářivou sluneční galeonu. Tam se seznámí s charismatickým kyborgem (napůl člověkem, napůl robotem), kuchařem Johnem Silverem. S jeho pomocí odhaluje nástrahy a nebezpečí vesmírného putování za pokladem a bojuje proti supernovám, černým dírám a kosmickým bouřím. Ale největší nebezpečí ho čeká, když zjistí, že jeho přítel Silver je ve skutečnosti intrikánský pirát, který plánuje vzpouru. Tváří v tvář zradě, která se mu zaryje hluboko do srdce, se Jim promění z chlapce v muže, najde v sobě sílu postavit se vzbouřencům a objeví poklad větší, než si kdy uměl představit. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

Han22 

všechny recenze uživatele

S přivřením obou očí dávám 4*, protože nápad převléct Ostrov pokladů do sci-fi hábitu mi přišel opravdu na palicu. Ale ono to v detailech v podstatě funguje - místo papouška je tu morph (nejlepší postavička), kapitán Silver má místo dřevěné nohy a ruky kyberprotézy, lodi mají tryskové pohony, ale vypadají a fungují jako klasické plachetnice. A kupovidu většina příběhových zvratů tu také je. Co to pro mě sráží je docela nudná první půlka, kdy se na lodi v podstatě nic neděja a naopak totálně přemrštěné finále s vybuchující planetou. Čili v podstatě nevyrovnané tempo. JInak slušný animáč. ()

Kublai 

všechny recenze uživatele

Pro mne nejlepší disneyovka - jako kovaný scifista musím ocenit doslova dechberoucí animaci překvapující nestrojeným a "nemainstreamovým" podáním... film překypuje nápady, které bych očekával spíše v nějaké space opeře než v animáku "made by Disney" - o důvod více smeknout. Není nic neobvyklého, že takto netuctový a chytrý milý film pro diváky všeho věku prošuměl českými kiny bez výraznějšího povšimnutí... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi podmanivý, rýchly a moderný rozprávkový príbeh sa ku mne dostal, čomu som po všetkej nedôvere k novým Disneyovkám a zlým recenziám veľmi vďačný. Zo začiatku trošku trvalo, kým sa dobrodružná cesta rozbehla naplno, no potom to už malo ten správny spád. Morf bol na zožratie, pointa sa podarila spolu aj so záverom a pár hluchých miest prepáčim. 70%. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Kombinace starého světa s budoucností mi upřímně vůbec nesedla, Planeta pokladů působí jako taková spleť všeho možného, s velice pomalým rozjezdem, se spoustou hluchých míst a jednodušším příběhem. Postavy mě moc neoslovily, naopak oceňuji pěknou animaci a s tím spojené krásné prostředí. Podmanivá hudba pana Howarda je doslova balzám na duši. Škoda, mít kvalitnější scénář, hned by to bylo o něčem jiném. 6/10. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejosobitějších filmů, jaké kdy u myšáka vznikly. Dobrodružná kombinace Ostrova pokladů a Star Wars, která pro mnohé může působit jako nesourodá směska desítek dalších světů, ale faktem zůstává, že je přeplněná fantazií a dech beroucími vizuálními nápady, ale rovněž překvapivě dospělá, zvlášť co se týče profilace postav (mentorských a záporáckých figur), jejich vzájemných vztahů a finální katarze. Krásná a originální pohádka pro všechny věkové kategorie. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Na filmu spolupracovalo 400 počítačových techniků, 150 hudebníků a přibližně 200 dalších osob různých profesí. (Terva)
  • Reklamní marketing zahrnoval i spolupráci se společností Pepsi-cola. Tato firma dala na některé své výrobky, jako jsou Mountain Dew, Code Red Sierra Mist nebo Lipton Brisk, logo filmu a fotografie hlavních postav. (Terva)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama