Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Patnáctiletý Jim Hawkins narazí díky neuvěřitelně šťastné náhodě na mapu Planety pokladů a tím rozpoutá vesmírný hon za největším bohatstvím všech dob. Aby se vůbec dostal na bájnou planetu, nechá se najmout na zářivou sluneční galeonu. Tam se seznámí s charismatickým kyborgem (napůl člověkem, napůl robotem), kuchařem Johnem Silverem. S jeho pomocí odhaluje nástrahy a nebezpečí vesmírného putování za pokladem a bojuje proti supernovám, černým dírám a kosmickým bouřím. Ale největší nebezpečí ho čeká, když zjistí, že jeho přítel Silver je ve skutečnosti intrikánský pirát, který plánuje vzpouru. Tváří v tvář zradě, která se mu zaryje hluboko do srdce, se Jim promění z chlapce v muže, najde v sobě sílu postavit se vzbouřencům a objeví poklad větší, než si kdy uměl představit. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

Jungolink 

všechny recenze uživatele

DOOOST podceňovaná disneyovka, která přestože se k tématu snažila přistoupit netradičně, většinou se drží své předlohy těsně jako mořský… ehm, pardon – vesmírný vlk flašky rumu. Velké plus pak tvoří soundtrack: v některých ohledech typický pro Disneyho filmy, ve většině částí však nezpívaný (sic!), čistě akustický – leč vynikající – doprovod. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Už několikátá verze Ostrova pokladů, kterou jsem viděla, je animovaná a tudíž jemnější než předloha. Jim dostal podobu mladistvého rebela, John Silver kyborga s dobrým jádrem v drsném srdci. Ano, změkčili to pro děti. Ale i tak se mi líbilo přetvoření Silverova papouška do proměnlivého mimozemšťánka a důvtipná změna Billova fíglu na ukrytí už ukrytého pokladu. ____ Kromě linky s hledáním pokladu dává snímek důraz na hledání otcovské autority a vzoru. SHRNUTÍ: Když najdeš poklad, nemusí to být vždycky jen truhlice se zlatem a diamanty. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Tenhle hidden gem – jímž Disney nadobro a zcela nepochopitelně zavraždilo kreslenou animaci [a zároveň tak ukončilo svou éru tvůrčí renesance] a dalo přednost komerci před kvalitními příběhy – je tak nezaslouženě underrated, až to bolí.... Za mě (a doufám že nejen za mě) jde o vizuálně podmanivou meta-žánrovou esenci magie kresleného filmu, stylizovanou do neskutečně nápaditýho a poutavě přímočarýho inter-galaktickýho steam-punkovýho vědecko-fantastickýho dobrodružství o daddy issues [navíc zjevně inspirovaný humorem a fikční poetikou Terryho Pratchetta], kterýmu by fakt slušel plnohodnotný live-action remake alá Star Wars kontra Piráti z Karibiku.... jeden z nejoriginálnějších animáků co jsem kdy viděl. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Ako to, že mne, fanúšičke animovaných rozprávok a Sci-Fi, tento poklad unikal tak dlho?? Spojenie romantického dobrodružného sveta pirátov s až lucasovkým poňatím bol geniálny nápad. Vznikol tak neskutočne podmanivý svet, pri ktorom máte pocit, že sa odohral dávno a zároveň v budúcnosti. Je to síce celé také hybridne zkonštruované, ale na mňa to fungovalo dokonale. Navyše príbeh prakticky nemá hluché miesto, má našlapané od prvej Jimyho divokej jazdy až do poslednej scény. Bravo! A čo tie hodnotenia?? Nechápem, toto bola čistá radosť a fantázia! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl premiéru v roce 2002. V tý době já sjížděl ve videopůjčovně jako malej harant snad všechny kazety. Jak je sakra možný, že mi tenhle animák v mejch 12ti letech uplách z dosahu? Divný. Ale popravdě to není ta jediná divná věc, co u tohoto filmu je. Už samotnej název Planeta pokladů nevěstí nic dobrýho. Celý film je totiž dost neobvyklá splácanina, s dost zvláštním světem, ve kterém se kombinuje středověký pirátský svět a Star Trek Nové generace. Proč to tak je nevím, ale možná chápu, proč mě tenkrát tahle pohádka minula. I když je to asi jedna z těch posledních klasických ručně kreslených pohádek od Walta Disneye. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Na filmu spolupracovalo 400 počítačových techniků, 150 hudebníků a přibližně 200 dalších osob různých profesí. (Terva)
  • Reklamní marketing zahrnoval i spolupráci se společností Pepsi-cola. Tato firma dala na některé své výrobky, jako jsou Mountain Dew, Code Red Sierra Mist nebo Lipton Brisk, logo filmu a fotografie hlavních postav. (Terva)
  • Modernizace pirátské klasiky se stala největším propadákem v Disneyho historii: i s reklamou stála 180 milionů dolarů a vydělala necelých 30 milionů. (Zdroj: časopis Premiere, leden 2003). (Pavlínka9)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama