Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Patnáctiletý Jim Hawkins narazí díky neuvěřitelně šťastné náhodě na mapu Planety pokladů a tím rozpoutá vesmírný hon za největším bohatstvím všech dob. Aby se vůbec dostal na bájnou planetu, nechá se najmout na zářivou sluneční galeonu. Tam se seznámí s charismatickým kyborgem (napůl člověkem, napůl robotem), kuchařem Johnem Silverem. S jeho pomocí odhaluje nástrahy a nebezpečí vesmírného putování za pokladem a bojuje proti supernovám, černým dírám a kosmickým bouřím. Ale největší nebezpečí ho čeká, když zjistí, že jeho přítel Silver je ve skutečnosti intrikánský pirát, který plánuje vzpouru. Tváří v tvář zradě, která se mu zaryje hluboko do srdce, se Jim promění z chlapce v muže, najde v sobě sílu postavit se vzbouřencům a objeví poklad větší, než si kdy uměl představit. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Už několikátá verze Ostrova pokladů, kterou jsem viděla, je animovaná a tudíž jemnější než předloha. Jim dostal podobu mladistvého rebela, John Silver kyborga s dobrým jádrem v drsném srdci. Ano, změkčili to pro děti. Ale i tak se mi líbilo přetvoření Silverova papouška do proměnlivého mimozemšťánka a důvtipná změna Billova fíglu na ukrytí už ukrytého pokladu. ____ Kromě linky s hledáním pokladu dává snímek důraz na hledání otcovské autority a vzoru. SHRNUTÍ: Když najdeš poklad, nemusí to být vždycky jen truhlice se zlatem a diamanty. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Podle mě se Disney nikdy netvářili, že chtějí točit pohádky pro děti, které zároveň osloví i dospělé... A pohádka pro děti je tohle naprosto vynikající... Kyborg, který může z ruky vykouzlit snad i kytici růží, Morf, který tu kytici prozměnu udělá ze sebe, praštěný doktor... Já nevím, co víc si můžou děti přát... ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Originální nespoutaná fantazijní předělávka klasického Ostrova pokladů, kde se plachetnice s využitím solárních větrů prohánějí ve vesmíru a proradní kyborgové kují své plány. Z hlediska dobrodružství a opulentní akce je všechno OK, ale tradiční disneyovská šablona otravných legračních figurek (neposedný měňavec a popletený robot) a instantních rodinných hodnot jakýkoliv pokus o "dospělejší" pojetí nelítostně boří. Škoda, protože audiovizuální stránka a 2D animace vypadají náramně. ()

Jocho 

všechny recenze uživatele

Na tento film som mal zálusk už v dobe vydania, no v záplave iných povinností v danej dobe (koniec základky a podobne) nakoniec zapadol prachom. K slovu sa opäť dostal až teraz, dobrých 10 rokov po premiére a v záchvate nostalgie na časy dávno minulé nemôžem povedať na Planétu pokladov veľa zlého. Animácia je na úrovni, za ktorú by sa nemusela hanbiť ani v súčasnosti. Zvuky pasujú perfektne a český dabing bol v podstate vinikajúci. Aj nápad zasunúť v podstate klasický príbeh o hľadaní bájneho pokladu do vesmíru sa mi celkom pozdával, až na zopár drobností. Medzi nimi najviac "kraľuje" práve fakt, že sa jedná o adaptáciu, čo epickým vesmírnym plavidlám trocha uberá slnečného vetra z plachiet. Keby to robila iná firma, nepovedal by som jediného krivého slova, ale stále si myslím, že meno Disney sa ešte dekádu dozadu stále mohlo používať v kontexte s originalitou. Škoda. Príbeh bol teda (nie len pre znalcov knižnej predlohy) predvídateľný, ale keďže sa jedná o detský film, nemožno mu vyčítať morálne posolstvo (každá háveď má dobrý koreň) a v podstate ani hudobnú vsuvku, tak vlastnú práve Disneyovkám. Keď sa uprostred filmu nečakane spustila hudba a začal spev, zase som si vzdychol, ale keď už nič iné, tak aspoň vizuálne sa príbeh stále nejako odvíjal aj počas piesne, takže človek nemal pocit, že sa tie dve spevavé minútky vôbec nič nedeje. A ešte jeden bonus na záver - chválabohu za to, že ten pošahaný robot nespieval (pretože by som dal ruku do ohňa za to, že začne :D ) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladý Jim Hawkins si žije vcelku poklidným životem (až na nějaké ty trable s policajty) se svojí matkou v malé hospůdce. Jednoho dne u jejich hospody přistane loď, z ní vystoupí zbídačený cizinec, a z posledních sil předá Jimovi malou kuličku. Vzápětí je celá hospoda zničena útokem zákeřných pirátů. Ona kulička je totiž mapou k legendárnímu Flintovu pokladu. Jim, s přítelem, doktorem Dopplerem, si najímají loď, aby tento poklad nalezli. Posádka lodi ale není jen tak obyčejnou posádkou, a vzpoura na sebe nenechá dlouho čekat... Už jsem si všiml několikrát, že když je kvalitní předloha (a tou kniha od R.L.Stevensona rozhodně je), tak ani jejím přetvořením k obrazu svému (animák a ještě scifárna) se její kouzlo nedá úplně ztratit. Zvlášť když se do filmu přidá několikero vlastních elementů - hlavně dokonalý Morph, toho bych určitě chtěl :), atraktivní vizuální stránka (animace se opravdu povedla) a takřka dokonalá hudba Jamese Newtona Howarda... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Na filmu spolupracovalo 400 počítačových techniků, 150 hudebníků a přibližně 200 dalších osob různých profesí. (Terva)
  • Reklamní marketing zahrnoval i spolupráci se společností Pepsi-cola. Tato firma dala na některé své výrobky, jako jsou Mountain Dew, Code Red Sierra Mist nebo Lipton Brisk, logo filmu a fotografie hlavních postav. (Terva)
  • Modernizace pirátské klasiky se stala největším propadákem v Disneyho historii: i s reklamou stála 180 milionů dolarů a vydělala necelých 30 milionů. (Zdroj: časopis Premiere, leden 2003). (Pavlínka9)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama