Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kráska a zvíře je jeden z nejuznávanějších a nejvíce ceněných animovaných filmů všech dob, který vás zaručeně uchvátí. Sledujte dobrodružství chytrého děvčete Belle, které se ocitne v honosném sídle prince proměněného v nestvůru. Za pomoci kouzelného zámeckého osazenstva se Belle naučí jednu podstatnou věc – že krása vychází zevnitř. Vstupte do magického světa, zaposlouchejte se do nádherné hudby a sledujte klasický příběh, který vás okouzlí jako nikdy předtím. Pohádka Kráska a zvíře získala dva Oscary – za nejlepší hudbu a píseň – a jako první kreslený snímek v historii byla nominovaná na Oscara v kategorii Nejlepší film. (HBO Europe)

(více)

Recenze (292)

Houdini 

všechny recenze uživatele

NFR 2002, Oscar 2 : Hudba, Píseň - "Beauty and the Beast" + 4 nominace: Nejlepší film, Píseň - "Be Our Guest", Píseň - "Belle", Zvuk ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších Disneyovek. Silný příběh, fantastická hudba a zasloužená nominace na Oscara za nejlepší film (dosud jediná u animovaného filmu). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný romantický muzikál z dob, kdy se již klasické muzikály nacházely na jednotce intenzivní péče. Díky velkofilmové režii a bohatosti barev podívaná, která dokáže strhnout diváky obou pohlaví a všech věkových kategorií (scény muzikálové, romantické i hororové jsou zrežírovány se stejnou profesionalitou a vážností jako v lepších hraných filmech stejných žánrů). K vysvětlování pojmu „láska“ dětem podobně neocenitelné jako Lví král k objasňování, v čem spočívá koloběh života (a proč jsou rodinní příbuzní někdy ty největší bestie). Srozumitelný příběh s jasně čitelnou myšlenkou může zároveň posloužit coby podloží k více či méně seriózní debatě o genderových stereotypech (chlapi jako zvířata, které k civilizovanému životu probudí teprve žena, křehká kráska). Jedna z těch pozdních disneyovek, které lze bez rozpaků poměřovat s vrcholnými díly studia. 85% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $171,350,553Tržby Celosvetovo $403,476,931║ Rok 2010, Konečne som sa k tomuto dielku dostal aj keď zatiaľ len v Českom jazyku ale aj tak animačne očarilo, humorom pobavilo, malo to cit, iskru, takže celkovo ma to veľmi potešilo, moc vydarená rozprávka. /95%/___ __Tržby po obnovenej 3D premiére 2012__ ║Rozpočet $25miliónov + na 3D konverziu $3miliónyTržby USA $218,967,620Tržby Celosvetovo $468,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $101,324,305 Tržby za predaj DVD v USA $112,234,374║ ___Rok 2012: Obnovená premiéra v 3D. V prvom rade ma prekvapilo veľmi pôsobivé 3D prevedenie, ktoré som v danom rozsahu vôbec nečakal, týmto sa príbeh viac posunul k divákovi a čaro z krásneho príbehu nadobudlo k ešte vyššej intenzite, maximálna spokojnosť. Slovenský dabing potešil, občas obrázky troška sekali ale to sa dá prepáčiť, v ostatných ohľadoch dokonalé. /videl v kine 3D verziu: 100%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Menken: 1. Prologue [2:27] ,2. Belle [5:10] ,3. Belle (reprise) [1:05] ,4. Gaston [3:40] ,5. Gaston (reprise) [2:04] ,6. Be Our Guest [3:45] ,7. Something There [2:19] ,8. The Mob Song [3:31] ,9. Beauty And The Beast [2:47] ,10. To The Fair [1:58] ,11. West Wing [3:42] ,12. The Beast Lets Belle Go [2:22] ,13. Battle On The Tower [5:30] ,14. Transformation [5:48] ,15. Beauty And The Beast (duet) - Celine Dion/Peabo Bryson [4:04], ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

V roce 1995 jedna malá pihovatá princezna, při svém posledním dni ve školce, dostala od své učitelky knížku s názvem Kráska a zvíře, která se rázem stala jednou z nejoblíbenějších.. Tahle princezna rostla a rostla, ale knížka byla pořád poblíž. Nejdříve pod polštářem, postupem času v nočním stolku, v dalších letech schovaná ve skříni a o 15 let později a již po několikátém stěhování, byť schovaná v posteli, stále byla v dosahu teď už jednadvacetileté pihovaté princezny. A v čase Vánoční pohody se stal zázrak a princezna uzřela, že knížka není jen knížka, ale i film.. A tak z nostalgie zapálila svíčku, zachumlala se do peřiny a vrátila se do svých dětských let. A i po tolika letech příběh neztratil své kouzlo a nové vyčaroval. Knížka už neleží v posteli :o) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo si ju nechal odísť?" - "Lebo ju milujem.“ Na túto animovanú disneyovskú klasiku som sa tešil jednak preto, aby vo mne oživila chuť po starých dobrých príbehoch, kde išlo o príbeh, možno neoriginálny, ale s láskou, chuťou a talentom vyrozprávaný. A jednak kvôli tajomnej, jemne hororovej atmosfére (hlboké lesy, uprostred nich obrovský zámok a v ňom...). Preto som rád, že splnila moje očakávania. Ak je "stopercentným" filmom taký film, ktorý vám rozbúši srdce a pri niektorých jeho scénach sa vám zatají dych a pri iných zvlhnú oči, potom JE to tento. ()

RHK

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Striedajú sa tu veľmi silné momenty (skoro všetky scény kde vystupuje Zviera, jeho spoznávanie sa s Kráskou a záverečný súboj) s veľmi slabými (niektoré spievajúce scény, skoro každá scéna s Gastonom). Animácia niekedy pôsobí lacno, nedorobene (niektoré pohyby či mimika postáv) a inokedy zasa vyráža dych (prostredie atď.). 7-/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka, kterou jsem jako malej měl na kazetě, ale kdo ví kam sem to zabordelil, nicméně i když příběh je dost urychlenej, tak to bohatě vynahradí perfektní muzikálový písničky a celková příjemnost a svižnost. Jen ten princ na konci je takovej zbytečně moc uhlazenej honimír. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když ve 30. letech přišel Disney se svým týmem s prvním animovaným velkofilmem Sněhurka a sedm trpaslíků, bylo to novátorské, precizní, na svou dobu odvážné a prostě jedinečné. Jenže se z toho brzy stala šablona, která díky komerčnímu úspěchu hodně ovlivnila a zploštila animovanou tvorbu. Podle téhož vzoru vznikly desítky dalších filmů, které se vyznačovaly přeslazeností, písničkovými cajdáky, stejnými výtvarnými technikami a podobným scénářem, který obvykle těžil z osvědčené pohádkové klasiky. A přesně tohle můžu napsat o zpracování klasické francouzské pohádky Kráska a zvíře. Zatímco česká verze šla úplně jinou cestou a Herz dokázal vytvořit jedinečný temný svět, je tohle to pro mě téměř nestravitelné. Rozumím tomu, že je to líbivé a sbírá to body, kde se dá, ale pro mě je tenhle film příkladem úpadku animovaného filmu v pasti diváckých očekávání a finančního kalkulu. Celkový dojem: 25 %. Mimochodem, ani mé děti se u tohohle filmu nebavily a jednoduše ho nedokoukaly. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Mal som asi 15, keď som sa prvý krát dostal k tejto rozprávke. Mohli by sme čakať, že v tomto veku chlapcov nenadchýna animovaná love story, ale toto bolo tak nádherné, že dodnes neviem uveriť, že sa niečo také mohlo napísať a zároveň nakresliť. Pesníčky sa ztotožňujú s nádhernou atmosférou, a sú zaspievané s takou dávkou lásky, aké sa môžu zrodiť len medzi nedosiahnuteľne sa zdajúcimi vzťahmi... Between the Beauty and the Beast. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kreslená klasika, ktorá nepotrebuje komentár z času starých dobrých Disneyoviek! Perfektná hudba, nádherné poňatie osudového príbehu lásky prebudeného z nenávisti. Trošku mi chýbal emotívnejší záver, ale inak bolo všetko milučké. Mimochodim Gaston bol riadny looser, tiež by som mu natrhol prdel! =) 80%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

70%. Nemôžem si pomôcť, ale ťažko sa mi ide s hodnotením vyššie napriek tomu, že ide opäť o krásnu disneyovskú romantickú schému, kde láska premôže všetky intrigy a neprávosti, v jednotlivostiach je stret krásky a zvieraťa neskutočne podmanivý, ale muzikálny aspekt ma zďaleka tak nenadchol, ako napr. v Tarzanovi a Pocahontas. Chvíľami zvláštne zostrihaný, strašne chaoticky a rýchlo natočený animák, pri ktorom pomaly nemáte čas vychutnať si romantiku. Mám rada tie rozprávkové myšlienky a všetko okolo toho, ale pre mňa je ľúbostným párom číslo 1 Pocahontas a John Smith a obľúbeným dejovým prostredím objavenie Nového sveta :-) - mimochodom, napriek slabšiemu hodnoteniu je aj Tarzan (1999) najmä po formálnej stránke a aj dejovo omnoho komplexnejším animákom. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Zpracování milé a krásné. Ještě stará dobrá animátorská práce. Já na muzikály moc nejsem a přemíra písniček mi celkově ve filmech vadí, ale tady kupodivu ani ne. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

No jo. Jsem už od přírody romantik a tahle pohádka o Krásce a zvířeti je v tomhle směru dokonalá. Oživlé věci jsou rostomilé a neuvěřitelně sympatické (jednoznačně u mě vede hrníček Chip :). Hudba bývá u Disneyho filmů vždycky výborná a u KRÁSKY A ZVÍŘETE to platí dvojnásob, tady je přímo kouzelná. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vskutku jedna z nejlepších Disneyovek všech dob. Snad i ten film bude super, u Disneyho už uměj i hrané verze, třeba jako předloňská Popelka. Ten námět si to zaslouží, spolu se skvostnou animací nezestárl ani o minutu..8/10 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pred par tyzdnami som mal stastie si Krasku a zviera pozriet na Disney Channel a chcel som si nielen vychutnat reprizu z 90-tych rokov, ale aj zistit, preco sa prave tento animak nie velmi pacil uzivatelke Madison. Hmm, no animacia je prekrasna, hudba a piesne taktiez, pribeh ma tiez celkom zaujal, takze nominacie na Oscara ma neprekvapuju. Bol som spokojny, aj ked nie na plny pocet, ale bavilo ma to, ako kazda Disneyovka. Beauty and the Beast bola nominovana i za najlepsi film roka, kedze kategoria animovany film v roku 1992 este neexistovala, ale Oscara ziskal thriller MLCANIE JAHNIAT (1991). ________ Paige O'Hara - (Kráska - Belle) +++ Robby Benson - (Zviera) +++ Richard White - (Gaston) +++ Jerry Orbach - (Lumiere) +++ David Ogden Stiers - (Cogsworth / Vyprávač) +++ Angela Lansbury - (Mrs. Potts) +++ Bradley Pierce - (Chip) +++ Produkcia: John Lasseter +++ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"Je krásná, ale mezi nás se nehodí", zazpívají řemeslnící na adresu Bell, která je zjevně jediná dívka ve městě, která umí číst. O jejím vztahu ke knihám lze pochybovat, když vidíme, že ji nechává zcela klidnou to, když jí knihu, nejoblíbenější knihu, žere ovce. Macho Gaston se rozhodne oženit, protože on si může vybírat a tři blond Grácie se div ze žalu nejdou utopit. Zatím, v temném zakletém zámku, jehož vzdálenost od městečka, kde žije Bell se pozoruhodně mění, ničí věci Zvíře, dříve pyšný princ. Ti dva se musejí osudově potkat, osudově zamilovat, jak také jinak u dvou hledajících samotářů. Po zakletém zámku poskakuje svícen, hodiny, skříň, dříve sloužící, ale víla nebyla úplně zlá a nenechala zřejmě ne příliš praktického prince zcela opuštěného a bez servisu, na který byl zvyklý. Možná to byla nutnost, když tvůrci zjistili, že by jinak pohádka byla o tom "jak se princ snažil naučit uvařit si čaj". Takhle to s profi nadhledem zvládala čajová konvice, která dirigovala šálek Chipa, což je, jen tak na okraj, jedna z nejsypmatičtějších postav pohádky. Záplatka s blázincem je neotřelá, kromě toho však vše jede ve vyjetých kolejích, včetně toho, že jsem si říkala, že se nenechám dojmout a stejně jsem si na samotném konci pobrečela. Jinak jsem se smála opravdu vtipným textům písniček a dialogům. Nejlepší je: "Chtěl bych pro ni něco udělat!" "Čokoláda, květiny, sliby, které nehodláte splnit?" ()

Související novinky

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Reklama

Reklama