Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kráska a zvíře je jeden z nejuznávanějších a nejvíce ceněných animovaných filmů všech dob, který vás zaručeně uchvátí. Sledujte dobrodružství chytrého děvčete Belle, které se ocitne v honosném sídle prince proměněného v nestvůru. Za pomoci kouzelného zámeckého osazenstva se Belle naučí jednu podstatnou věc – že krása vychází zevnitř. Vstupte do magického světa, zaposlouchejte se do nádherné hudby a sledujte klasický příběh, který vás okouzlí jako nikdy předtím. Pohádka Kráska a zvíře získala dva Oscary – za nejlepší hudbu a píseň – a jako první kreslený snímek v historii byla nominovaná na Oscara v kategorii Nejlepší film. (HBO Europe)

(více)

Recenze (293)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"Je krásná, ale mezi nás se nehodí", zazpívají řemeslnící na adresu Bell, která je zjevně jediná dívka ve městě, která umí číst. O jejím vztahu ke knihám lze pochybovat, když vidíme, že ji nechává zcela klidnou to, když jí knihu, nejoblíbenější knihu, žere ovce. Macho Gaston se rozhodne oženit, protože on si může vybírat a tři blond Grácie se div ze žalu nejdou utopit. Zatím, v temném zakletém zámku, jehož vzdálenost od městečka, kde žije Bell se pozoruhodně mění, ničí věci Zvíře, dříve pyšný princ. Ti dva se musejí osudově potkat, osudově zamilovat, jak také jinak u dvou hledajících samotářů. Po zakletém zámku poskakuje svícen, hodiny, skříň, dříve sloužící, ale víla nebyla úplně zlá a nenechala zřejmě ne příliš praktického prince zcela opuštěného a bez servisu, na který byl zvyklý. Možná to byla nutnost, když tvůrci zjistili, že by jinak pohádka byla o tom "jak se princ snažil naučit uvařit si čaj". Takhle to s profi nadhledem zvládala čajová konvice, která dirigovala šálek Chipa, což je, jen tak na okraj, jedna z nejsypmatičtějších postav pohádky. Záplatka s blázincem je neotřelá, kromě toho však vše jede ve vyjetých kolejích, včetně toho, že jsem si říkala, že se nenechám dojmout a stejně jsem si na samotném konci pobrečela. Jinak jsem se smála opravdu vtipným textům písniček a dialogům. Nejlepší je: "Chtěl bych pro ni něco udělat!" "Čokoláda, květiny, sliby, které nehodláte splnit?" ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Klasická rozprávka o tom, že len úprimná, čistá láska dokáže zlomiť silnú kliatbu. Arogantný, mladý princ zakliaty do podoby hrozného Zvera, vládne opustenému hradu uprostred hlbokých hôr. Až jedného dňa ku nemu náhodou zablúdi otec nádhernej Belle. Tak sa začína krásny, trocha strašidelný, romantický príbeh "Kráska a zviera". Jeden z najlepších celovečerných animovaných filmov spoločnosti Walt Disney Pictures. **** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nádherné, úžasné, excelentní, skvělé, báječné, tolik a ještě mnoho dalších přívlastků, na které si teď nevzpomenu, si zaslouží tato animovaná klasika od studia Disney, která mi zpříjemnila páteční večer a díky které televize Nova dokázala, že nemusí pořád vysílat v hlavním vysílacím čase jen béčkové a céčkové braky, ale že když se chce, tak se dá odvysílat i kvalitní film. Já jsem si po opravdu hodně dlouhé době zapnul v osm hodin večer televizi Nova a nelitoval jsem ani na okamžik. Když jsem Krásku a zvíře viděl ve svém dětském věku (měli jsme ji půjčenou z videopůjčovny na celý víkend), tak jsem ji snad registroval jen jedním okem a nijak mě nezaujala, respektive jsem si zapamatoval jen obrázek strašidelného zámku, ale víc nic. Zkrátka tehdy jsem měl v oblibě jiné animáky od Disneyho. Ale nyní, když už jsem dospělý, se mi tenhle film velice zalíbil a já si ho dokážal užít v celé jeho plné a nevýslovné kráse. Pokud zde byl nějaký slabší moment, tak to bylo jen tehdy, když Bella poprvé vyjde ze své komnaty a zakleté služebnictvo jí podstrojuje a u toho zpívá, to byl jediný moment, kdy jsem se nudil, jinak to byl úchvatný příběh plný nádherné klasické animace od Disneyho a já jsem si to prostě vychutnal od začátku až do konce. Děkuji za odvysílání této pohádky a uděluji zcela po zásluze a bez nejmenšího zaváhání pět hvězd. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Při pátečních filmových večerech zjišťuji že Disney ty pohádky zkrátka umí. Kráska a zvíře se mě sice nelíbila tolik jako Mulan, ale určité kvality je jí třeba přiznat. 70% ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Když se dá dohromady klasický příběh a klasická animace, může vzniknout krásný (nejen) dětský film se vším, co k tomu patří - a v Krásce se to povedlo takřka dokonale. Romantika, napětí, vtip... Kdo by jen nechtěl pověsit Gastona za nohy do průvanu, vzít si Belle za ženu? (viděno z pohledu šestiletého kluka :-)) ) a hrát si s roztomilým Chipem, který vám přijde dát napít Darjeelingu...? Tahle disneyovka se podařila a i po uplynutí osmnácti let od vzniku dokazuje, že planimetrie dokáže stereometrii převálcovat levou zadní - ať se Pixar snaží sebevíc.. :D ___ Tak už máme vedle hraného filmu (Cocteau, Herz), divadla (Cocteau), poezie (Hrubín), opery (Glass) a bigbítu (Petr Novák) i animované zpracování známého příběhu.. Přijde ještě někdo s něčím podobně originálním? ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Mám rád animované pohádky, ale tahle mě i přes revoluční použití digitální animace přišla zastaralá. Jeden z posledních zástupců přežitého stylu. Je zde příliš mnoho muzikálového zpěvu, což je hudební žánr, který se mi příčí, a také příliš mnoho mluvících rádobyroztomilých předmětů, což je mi protivné. Na druhou stranu, technicky je to krásná podívaná a scénáristicky se snaží o nepovrchní pojetí, tedy v rámci možností. Těžko srovnávat, ale osobně považují za nejlepší film s touto tématikou Herzovo Pannu a netvora. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Príbeh je tak emotívny a dojímavý, že aj keď by bol akokoľvek animovane prevedený, nedala by som menej ako 3*...Táto verzia však bola krásna a takmer dokonalá. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"I let her go. ...Because I love her." Má největší animovaná láska, je tahle zamilovaná Kráska... :-* ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dneska je to klasika od Disneyho s pekný dejom, sympatickými postavami, príjemnou hudbou a podobne. Skrátka to obsahuje všetko čo taká Disneyovská klasika má mať. Jediné čo mne osobne vadilo boli tie muzikálne pasáže, ale inak kultový animák. Update: perfektné 3D, odporúčam. Obľúbený soundtrack: Prologue, Transformation. 90% - 5* / 3D verzia 95% - 5* ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Prostě pohádka, co k tomu dodat, je to kouzelné, nereálné, ale stejně na to všichni rádi koukáme. I když mi to přišlo ze začátku až moc uspěchané, ale ten malinkej hrníček byl fakt roztomilej. 4* ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale klasické pohádky od Walta Disney jsou mnohem úchvatnější než jakkoli super-realistické "animáky", které na nás chrlí super-známé společnosti ala (famózní) Pixar nebo (o maličko slabší) Dream Works. Úžasně propracovaná vizuální stránka, citlivý děj a nejzápornější záporáci filmového plátna, to je jen zlomek toho, co si člověk po zhlédnutí filmu odnese. Výsledný dojem kazí už jen české verze některých písní a slabší rozjezd...;-) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když to člověk srovná se staršími verzemi od Cocteaua a Herze, tato se od nich dějově dost liší, což mi osobně přišlo osvěžující, protože to pak aspoň není pořád to samé (byť je tento film i tak samozřejmě dokonale dějově předvídatelný). Každopádně všechny 3 filmy jsou velmi svébytné a zcela samostatné, a je na každém, jaký z nich ho osloví nejvíc. Ačkoli já si stále nejvíc cením Herzovy verze, tato disneyovka mě zcela okouzlila - a to nádhernou animací, výtečným soundtrackem a velkolepým romantickým závěrem, který je velmi dojemný. V tom filmu jsou nesmírně dovedně namíchány snad všechny emoce - nechybí tam humor, napětí ani romantika, a všechny postavy jsou naprosto dokonale namluveny i nazpívány (na mysli mám samozřejmě originální anglickou verzi). Některé scény mi pak přišly vyloženě jako úchvatné (boj s vlky, tanec Krásky se Zvířetem). Je to zkrátka ukázka řemeslně dokonale zvládnutého snímku, který se už dávno stihl stát filmovou klasikou - a který se mi dnes, kdy jsem jej poprvé zhlédl po dlouhých 18 letech od jeho premiéry, jeví jako takový malý filmový zázrak, neboť jeho tvůrcům se už úspěch Krásky a zvířete zopakovat nikdy nepodařilo. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Oldschoolový příběh, oldschoolový Disney. Ve své době určitě hit (a nejen mezi animáky), ale v té dnešní, kdy kinům zaslouženě vládne čím dál tím více dospělejší Pixar (a občas nějaké to dílko od DreamWorks), to už působí trochu moc... dětsky (veselé písničky a "legrační" vedlejší postavičky tehdy nemohly chybět snad v žádné disneyovce). 70 % ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak tahle disneyovka mě dostala. Krásně horovo-pohádkově podaný příběh s dobrou atmosférou a krásnou klasickou animací. Zvíře je tu opravdu zezačátku děsivé, líbila se mi i na pohádku netradiční postava padoucha Gastona. Jenom mě jako vždycky otravovaly ty hloupé písničky. Proboha - to nemůžou být alespoň chytlavé, když už nejsou chytré? Celou dobu jsem si nemohla pomoct a představovala jsem si, jak by asi vypadal remake pro dospělé. Takový mix burtonovské poetiky, ujetosti ze Společenstvé vlků a děsivosti z naší Panny a netvora. Tak takovému filmu bych dala plné hodnocení. ()

Související novinky

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Reklama

Reklama