Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Triky jsou špičkové, ovšem zejména při větších detailech, pokud je záběr na nějaký větší celek, našly by se i nějaké drobné chybky v digitalizaci. Co se týče děje, jde o poměrně nenáročnou podívanou. A jelikož je to rodinný film, nesmí chybět ani lehce milostný motiv, samozřejmě i nějací jednoznační záporáci, ale rovněž někdo, kdo na poslední chvíli prozře. Zkrátka taková oddechovka. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

I když hodně starý „animák“, tak je jeden z těch lepších. Zajímavá animace a krásný příběh (jednoduchý). Tento film je zaměřen na dětské publikum, ale i dospělí s dětmi se na to vydrží dívat. Proti tomuto filmu nic nemám, je to prostě film na který sice rychle zapomenete ale při sledování rozhodně trpět nebudete… ()

Reklama

obivan568 

všechny recenze uživatele

Každý měl v dětství nějakou lásku. Někdo měl osobu jiného pohlaví, někdo osobu stejného pohlaví, někdo bačkoru, zvíře, sklenici, plyšáka, polštář, autíčko... Moje láska by film Dinosaurus. Nevím proč, ale skoro každý týden, když jsem si v půjčovně nemohl (nechtěl) nic vybrat, šáhl jsem po Dinosaurovi. On celý ten svět je jako stvořený pro děcka a trocha akce a napětí tomu jen prospívá. K tomu naprosto parádní animace, která (pro děcka) dělá naprosto uvěřitelný reálný svět, ve kterém by, už jako lemur, býložravec, masožravec, "dlouhokrk", žlutý lemur, chtělo (děcko) prostě být. Teď už to samozřejmě není taková senzace jako v dětství, ale vzpomínky mi zůstaly. Za své dětství 100% :) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Fantastická výprava - nápad spojit počítačem generovaná zvířata se skutečnými lokacemi se mi moc líbí (stejně jako v Putování s dinosaury), ale příběh tady docela trpí a vleče se. Myslím si, že ani děti se nebudou při dívání na tenhle film celou dobu dobře bavit (možná i míň než dospělí). Ale po technické stránce bomba! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu v první řadě dětský snímek, na rozdíl od řady jiných animáků toho dospělému tolik nenabídne, a tak považuji za zbytečné babrat se v nepřesnostech a vypočítávat chyby. Když nic jiného, dá se na Dinosaura prostě jen tak dívat, protože po stránce výpravy se povedl a hudba Jamese Newtona Howarda je přímo krásná. Rád bych ještě vyzdvihl na český dabing, který má mnohem zajímavější obsazení než ten originální (Jiří Langmajer, Jaroslav Satoranský, Květa Fialová...). ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Priemerne 30 000 počítačových hodín týždenne bolo venovaných na tvorbu filmu. Niekedy sa toto číslo priblížilo až k 60 000. Programátori napísali 70 000 riadkov zdrojového kódu, čo prevedené do zrozumiteľnej reči odpovedá 11 700 stranám textu, alebo 25 zväzkovej encyklopédii (pričom každý zväzok má 468 strán). (pravo)
  • Aby sa tento film odlíšil od pôvodného filmu Krajina dávnych vekov (1988), nemal mať pôvodne žiadne dialógy, ale Michael Eisner zo štúdia Disney na nich trval. (Spilvo)
  • Film mal pôvodne vyzerať úplne inak, mal byť pojatý viac realisticky. Aladár v pôvodnom scenári poznal svoju rodinu a cestoval do Veľkého údolia so stádom Iguanodonov (Aladárov druh), vo výslednom scenári bolo upustené na realite a dinosaury boli nakombinovaní z rôznych období a z celej planéty (tieto druhy by sa nikdy nestretli). (Krnac)

Reklama

Reklama