Reklama

Reklama

VOD (1)

Film, natočený podle skutečné události, líčí činy Angličana jménem Alan Conway, který se v 90. letech po několik týdnů vydává za režiséra Stanleyho Kubricka. Protože skutečný Kubrick se straní publicity, nikdo přesně neví, jak vlastně vypadá. S touto identitou Conway chodí na večírky a rafinovaně tahá z důvěřivých lidí peníze. Beze strachu hovoří o režisérském povolání, i když o něm nic neví. Svéráznými názory a chováním uvádí své oběti do velmi rozpačitých až šokujících situací. Otevřeně přiznává svou homosexualitu, seznamuje se s atraktivními mladíky snícími o slávě, kteří se nechají omámit "uměleckou" aurou a sliby. Na podvodníkovy triky naletí taxikář, bohatý chlapík, který by chtěl být producentem, i renomovaný kritik The New York Times. Lež má však přece jen krátké nohy.
Na komedii inspirované těžko uvěřitelným příběhem se podíleli dva spolupracovníci zemřelé režisérské legendy. Debutující režisér Brian Cook a scénárista Anthony Frewin asistovali Kubrickovi na několika filmech. Cook navíc produkoval film Eyes Wide Shut. Snímek zajímavě zpracoval fakta do humorné zápletky, v níž vyniká ústřední výkon charismatického Johna Malkoviche. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz se jedna o hodne dobrou komedii, presto mi pride, ze potencial tu byl daleko vyssi. Nejvetsi problem je v tom, ze se tvurci ohanej Kubrickem. Kazdou chvily sice zazni nejaka znama melodie a hned na zacatku mi to prislo jak parodie na Mechanickej pomeranc, ale to je vse. Fakt jsem nezaznamenal, ze by se tu delala sranda z nejakyho konkretniho filmu a cely je to jen o ty hudbe. Navic prvni pulku filmu se nic nedeje a misto, aby se tvurci zamerily na vychcanyho podvodnika, je to spis o tom, jak starej uchylak bali jednoho buzeranta za druhym. V druhy pulce uz se nastesti film rozbehne vic, Malkovich zacne chlastat, poradne podvadet a lidi na jeho podvody zacnou prichazet. Taky mi furt nejak neslo do hlavy, jakto, ze nikdo nevi, ze je Kubrick mrtvej, pripadne nikdo nevi, jak vypada. Coz se sice na zaver castecne vysvetlilo, pac tvurci rekli, z jaky doby film je, ale stejne to bylo hodne neverohodny, ze by mu kazdej nalit a to vcetne novinaru. Obzvlast, kdyz o Kubrickovi nic moc nevedel. Celkove, i kdyz to neustalym balenim teplousu v prvni polovine bylo uz lehce otravny a i pres fakt, ze to o parodovani Kubrickovo filmu vlasne vubec neni, tak jsem se velmi dobre bavil a to hlavne zasluhou Malkoviche, kterej nesleze z obrazovky a je skvele charismatickej a to i pres fakt, ze misty bych mu radsi dal pesti. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl všechny předpoklady, abych si ho oblíbil. Oblíbený herec, oblíbený filmař v názvu... ale dopadlo to špatně. Nudná podívaná, která krom hudby nijak nevyužívá možnost citací největšího filmaře všech dob. John Malkovich v roli nejteplejší filmové postavy historie nedokáže utáhnout tak unylý nevkus. 30% ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Opravdu nezáživný film, který si mou pozornost udržel jedině díky Johnu Malkovichovi, díky němuž taky původní 2 a půl * zaokrouhluji nahoru. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanoušek Stanleyho Kubricka jsem si tento film nemohl nechat ujít. V první řadě si dovolím tvrdit, že divákův zážitek bude poloviční, pokud neví nic o jeho životě a nemá nakoukané jeho zásadní snímky, protože je zde na ně mnoho slovních i hudebních odkazů. Tím nechci říct, že kdo nezná Kubricka, ať táhne, ale ten film na tom dost staví. Kubrick žil v ústraní, ale nechce se mi věřit, že ho lidé neznali alespoň z fotek. To je jako by se u nás někdo vydával za Miloše Formana, všichni to jméno znali, ale nikdo nevěděl, jak přesně vypadá. Lidská hloupost je však nekonečná a já se u těch několika bláznivých scén dobře bavil. Představa, že mu dávám prachy na vodku a cigára, je opravdu směšná. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Obsazení Malkoviche do hlavní role, coby vykutáleného manipulátora, bylo šťastné a herec, který téměř nesleze z plátna, dělá hotové divy a z jinak celkem tuctového filmu dokáže vykřesat příjemnou podívanou. Přitažlivá je taky samotná zápletka, kdy se homosexuální podvodníček vydává za slavného režiséra. Tím je ale výčet kladů v podstatě u konce, protože přitažlivý námět filmový scénář nerozvádí a na to, jak velký měla zápletka potenciál, je v ní až nepříjemně málo komických situací. Celkový dojem: 60 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

A kdo je Stanley Kubrick..? Režisérský debut pana Cooka trestuhodně promrhal potenciál Malkoviche, jenž jako obstarožný hošan parazitující na cizí identitě a lidské hlouposti bezesporu boduje, ale vzhledem k tomu příběhovému motání se kolem dokola mi byl osud jeho postavy na škále od obdivu až po lítost, či pohrdání zcela lhostejný a tak jediné, čeho si člověk nakonec opravdu užije, je hudební retrospektiva Mistrova díla. Potkat vodkou nasáklého Conwaye z Moloko baru rozkurážený Alex, rozkope mu járble.. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Na film Colour me Kubrick jsem se chtěl podívat jen kvůli tomu, že je to o mém nejoblíbenějším režisérovi. Tedy jen to s ním souvisí. Ve skutečnosti jde o Alana Conwaye, který se za něj vydával. Hned na začátku jsem měl chuť film vypnout, protože Alan spíš parodizoval Stanleyho. Skutečný Kubrick měl rodinu a Alan mezitím klátil chlapy na večírcích. Přesto mě svým charakterem udržel u filmu až do konce. John Malkovich je skvělý herec a strašně mi touhle rolí připomnínal Johna Malkoviche ve filmu V kůži Johna Malkoviche. V obou filmech ze sebe dělá srandu a to se mi na něm líbí. Snad nikdy jsem ještě neviděl film, kde by ostatní postavy ve filmu upadaly do pozadí. Neustále byl v záběru jen Alan. Scénář napsal skutečný asistent režiséra Anthony Frewin, který si dal na tom záležet a je vidět, že Kubrick zůstane v jeho srdci stejně jako v mém. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

John Malkovich opravdu válí, to bez debat. Stejně jako film mě pobavil různými narážkami (mimo jiné i hudebními) na Kubrickovy filmy, ale celkově je hodně zvláštní snímek, který i přes svou poměrně krátkou stopáž stihne nudit. Každopádně hodně dlouho jsem přemýšlel mezi třemi a čtyřmi hvězdami, bohužel, kdybych dal trochu víc, tak bych ukřivdil filmům, u kterých jsem se nudil míň a zasmál víc. 60 %. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ehm... No... Johna Malkoviche jsem už viděl hrát všelijaké podivíny, ale že ho uvidím v kůži teplého podvodníka navlečeného do opravdu velmi, velmi homo-kostýmů, občas silně nalíčeného a v jedné scéně dokonce vyzbrojeného síťovanými podkolenkami, který se vydává za samotného Stanleyho Kubricka, to jsem vážně nečekal. Z textu, který uplácal distributor pro obal DVD, by se mohlo zdát, že Říkejte mi Kubrick bude především praštěná komedie. Není. A právě díky Malkovichovi. V jeho podání je Conway spíše tragikomickou figurkou, kterou může člověk v jednu chvíli litovat, hned nato nesnášet a vzápětí zase milovat. Zážitku z filmu (mlátit smíchy se asi nebudete, ale úsměv na tváři po většinu sympaticky krátké stopáže vám skoro garantuji) ohromně pomáhá i soundtrack, tedy hudba vyzobaná především z notoricky známých Kubrickových opusů. Třeba "houmlesácká" procházka do prádelny za zvuku Also Sprach Zarathustra je doslova ohromná. __P.S. "Bude se to jmenovat 3001: Vesmírná odysea." - "A kdo bude hrát hlavní roli?" - "John Malkovich." - "John... Kdo?" __P.P.S. Tomu konci chybělo jen mechanickopomerančovské "Jsem uzdraven." ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Komédia, na ktorej sa dá zasmiať, ale opakované vtípky nestačia utiahnuť celú dĺžku, ibaže by sa objavil ozajstný Kubrick :) ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Ne, Ne a Ne!!! Ne, že bych neměl rád Malkoviche, ale tady se mi vysloveně protivil. Hnusnej oslizlej protivnej teplouš, blbej, jak necky, těží z toho, že ostatní jsou ještě blbější. Ani ruku bych mu nepodal. Ne, že bych neměl rád Kubricka. Naopak je to můj oblíbenej režisér, ale tohle bylo znesvěcení jeho jména pod rouškou rádoby komedie. Ne, opravdu to není vtipný. Je to trapný a styděl bych se sám za sebe, kdybych se tomu smál. Tohle se hodí spíš jako zábavná travesti show do gay baru, než jako komická parodie. 16% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to trochu viac, ako keď som to kedysi videl prvý raz (na Štedrý večer a čakal som podvodovú krimikomédiu, nie divadelný indie queer). Takže to zvyšujem, furt má ale ten film naozaj len veľmi jemne vtipný humor, podpriemerného režiséra a ťažko prepáleného Malkovicha. 55% Ps: Scéna dvaja gayovia sa rozprávajú v reštaurácii. Kukám tú scénu už tretíkrát dokola a to musí byť nejaký Albarnov dvojník, lebo v titulkách nebol a tá podoba je mega. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o Alanu Conwayovi, který se vydává za režiséra Stanleyho Kubricka, což využívá ve svůj - nejen finanční - prospěch. Hlavní postavu výborně ztvárnil John Malkovich, který tady vypadá opravdu úchylně. :P ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Klobúk dole pred ďalším vydareným výkonom silne charakterného Johna Malkovicha. Prakticky, keď tak nad tým všetkým uvažujem, do tejto role si iného herca ani predstaviť neviem. Chválim ale scenáristickú prácu Anthonyho Frewina, ktorý sa ako dlhoročný Kubrickov asistent ukázal tou najsprávnejšou voľbou celého projektu. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie se zajimavým námětem. Kubricka jako režiséra miluju tak jsem byl zvědav na tuhle komedii s Johnem Malkovichem. I přes krátkou stopáž nemá film potřebné tempo a občas nudí a vtipů zde taky není příliš. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že bych byla zrovna fanynka Johna Malkoviche, ovšem tímhle filmem si to u mě řádně vylepšil. Role homosexuálního podvodníčka Conwaye, vydávajícího se za Stanleyho Kubricka, mu sedla jako pr*el na hrnec. Jeho metody, jak z důvěřivých obdivovatelů vymámit peníze, byly opravdu obdivuhodné a přestože mnohdy častoval posluchače takovými perlami, jako že natáčel film se slečnou Kirk Douglasovou či Avou Gardnerovou, až na výjimky mu všichni jeho historky věřili a s vidinou toho, že je Mistr angažuje do svého filmu či zajistí hvězdnou karieru za něj platili v restauracích, mladí muži pak podléhali celým tělem. Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne, ovšem panu Conwayovi to trvalo poměrně dlouho a nakonec vlastně nedopadl vůbec špatně. O patro výš pak tento povedený film ještě posouvá nádherná a geniálně vybraná hudba. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Scenár ako od Kaufmana (fakt podľa skutočnosti?), úchylný Malchovich, ktorý si svoju rolu užíva,absurdita na absurditu, v hlavnej roli (aspoň prenesene) božský Stanley Kubrick. Tie správne predpoklady na veľké očakávania, ktoré sa aj naplnili, ale stále mám pocit, že potenciál nebol úplne využitý a dalo sa z toho celého vytrieskať viac. Po čase sa námet a pointa opakuje a film stráca trochu drive, ale celkovo určite spokojnosť. Odporúčam fanúšikom a znalcom tvorby kultového režiséra :))) ()

Reklama

Reklama