Reklama

Reklama

VOD (1)

Film, natočený podle skutečné události, líčí činy Angličana jménem Alan Conway, který se v 90. letech po několik týdnů vydává za režiséra Stanleyho Kubricka. Protože skutečný Kubrick se straní publicity, nikdo přesně neví, jak vlastně vypadá. S touto identitou Conway chodí na večírky a rafinovaně tahá z důvěřivých lidí peníze. Beze strachu hovoří o režisérském povolání, i když o něm nic neví. Svéráznými názory a chováním uvádí své oběti do velmi rozpačitých až šokujících situací. Otevřeně přiznává svou homosexualitu, seznamuje se s atraktivními mladíky snícími o slávě, kteří se nechají omámit "uměleckou" aurou a sliby. Na podvodníkovy triky naletí taxikář, bohatý chlapík, který by chtěl být producentem, i renomovaný kritik The New York Times. Lež má však přece jen krátké nohy.
Na komedii inspirované těžko uvěřitelným příběhem se podíleli dva spolupracovníci zemřelé režisérské legendy. Debutující režisér Brian Cook a scénárista Anthony Frewin asistovali Kubrickovi na několika filmech. Cook navíc produkoval film Eyes Wide Shut. Snímek zajímavě zpracoval fakta do humorné zápletky, v níž vyniká ústřední výkon charismatického Johna Malkoviche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

viperblade 

všechny recenze uživatele

John Malkovich opravdu válí, to bez debat. Stejně jako film mě pobavil různými narážkami (mimo jiné i hudebními) na Kubrickovy filmy, ale celkově je hodně zvláštní snímek, který i přes svou poměrně krátkou stopáž stihne nudit. Každopádně hodně dlouho jsem přemýšlel mezi třemi a čtyřmi hvězdami, bohužel, kdybych dal trochu víc, tak bych ukřivdil filmům, u kterých jsem se nudil míň a zasmál víc. 60 %. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Na film Colour me Kubrick jsem se chtěl podívat jen kvůli tomu, že je to o mém nejoblíbenějším režisérovi. Tedy jen to s ním souvisí. Ve skutečnosti jde o Alana Conwaye, který se za něj vydával. Hned na začátku jsem měl chuť film vypnout, protože Alan spíš parodizoval Stanleyho. Skutečný Kubrick měl rodinu a Alan mezitím klátil chlapy na večírcích. Přesto mě svým charakterem udržel u filmu až do konce. John Malkovich je skvělý herec a strašně mi touhle rolí připomnínal Johna Malkoviche ve filmu V kůži Johna Malkoviche. V obou filmech ze sebe dělá srandu a to se mi na něm líbí. Snad nikdy jsem ještě neviděl film, kde by ostatní postavy ve filmu upadaly do pozadí. Neustále byl v záběru jen Alan. Scénář napsal skutečný asistent režiséra Anthony Frewin, který si dal na tom záležet a je vidět, že Kubrick zůstane v jeho srdci stejně jako v mém. ()

Reklama

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Fajn Malkovich vo filme, ktorý napriek veľkému potenciálu dopadol značne priemerne. Vtipné je to iba trošku, zábavné je to iba občas, citáty a narážky na filmy skutočného Kubricka veľmi nefungujú (pustiť tu a tam hudbu z 2001: Vesmírnej odysey či Mechanického pomaranča fakt nestačí) a režijne je to celé príliš fádne. Zaujímavý obsah v nezaujímavom balení. [61%] ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

John Malkovich v roli podvodníka Alana Conwaye je excelentní, až se na nej leckdy nedá dívat. Jenže jeden dobrý herec neudělá dobrý film. Ŕíkejte mi Kubrick je totiž filmem bez jakéhokoli příběhu, je to sled "skečů", které až ke konci snímku získávají jakési sevřenější obrysy. Ovšem jednotlivé "skeče" se s postupem času začínají opakovat a stávají se nudnými. Ač je stopáž snímku poměrně krátká, mé maličkosti by nevadila ještě kratší. Přitom mne ale leckterý nápad pobavil, například návštěva prádelny a záběr na buben pračky jako parafráze 2001. Jenže je toho málo a chybí tomu koncept. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Malkovichův teplej podvodník je dokonale zahraná postavička. To prostě nemělo chybu, místama k smíchu, místama k pláči a místama člověk jenom čuměl, jak dobře dokázal oblbnout lidi. Ale nejde o postavu, ale o to umění, s jakým to zahrál - dal mu styl mluvení, pohybů, chování, všeho, no super. Horší je to s dějem. Je to dost natahovaný a časem dostane člověk dojem, že se to opakuje. Nevím, jestli si zrovna takovej člověk zasloužil, aby o něm natočili film (možná za to dostal řádně zaplaceno, takže zase všechny vychcal). Vychytaně použitá byla hudba z Kubrickovejch filmů, která se do hodně scén dobře hodila a připomněla tak scény z těch původních. V různejch malejch roličkách se tam objevujou známé tváře z britské kinematografie. No a tak nějak mi to připomnělo film The Hoax (Skandál), kterej pojednává o jiným podvodníkovi, kterej vydal falešnou biografii slavného letce, režiséra a milionářskýho samotáře Howarda Hughese. No co, každej se musí nějak živit... tak proč ne jako parazit.... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • David Hemmings se měl ve filmu objevit, ale bohužel zemřel ještě před tím, než jeho scény byly natočeny. (MeanWhile)

Reklama

Reklama