Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scott Calvin je otcem desetiletého syna Charlieho. Neustále má málo času, skoro nikdy nedokáže vyzvednout syna včas od bývalé manželky. Celý jeho život se změní v okamžiku, kdy za něj nečekaná událost vyřeší otázku, jestli má Charliemu říct, že Santa Claus neexistuje. Když se synem vyběhne před dům, uvidí na zemi ležet Santa Clause, který právě spadl ze střechy. Ten má u sebe kartičku, podle níž ho má nálezce zastoupit. A než se překvapená dvojice vzpamatuje, Santa zmizí. Zůstane jen jeho kostým, kouzelné sáně se sobím spřežením a nerozdané dárky. Scott a Charlie do nich nastoupí a zbylé dárky rozvezou. Najednou se na krátký čas ocitnou na severním pólu v Santově sídle. Tam jim Bernard, který má na starosti přípravu a rozdělování dárků, vysvětlí, že ten, kdo si obleče kostým skutečného Santa Clause, musí převzít i jeho povinnosti. A pak jsou tu zase Vánoce a před Scottovým domem zastaví Bernard s kouzelnými saněmi. (TV Nova)

(více)

Recenze (158)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na pomezí mezi dětskou komedií a rodinným dramatem nerozhodně se potácející vánoční film. Je to až moc ode zdi ke zdi, než aby to komediální schopnosti Tima Allena dokázaly ukočírovat - a to většinu jeho vtipných scének uvidíte už v ukázkách. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $144,833,357Tržby Celosvetovo $189,833,357Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA $13,803,522║ Jedna z tých peknejších vianočných rozprávok, z už niekoľko krát premieľaného amerického motívu Santa Clausa. V hlavnej úlohe sa fajn uviedol Tim Allen a ten dodal určité čaro tomuto bielemu starcovi, aj vďaka svojej zaužívanej kutilovskej negramotnosť. Začiatok filmu má trošku kostrbatí rozbeh ale potom to začne riadne naberať na tendencii zábavnosti a dokonca aj nejaké tie emócie prídu. /75%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nudná komedie s věčně podivýnským a ne zrovna komediálním géniem Timem "Kutilem" Allenem. Spíše slabší než průměrný scénář celý film vrhá do komediální propasti, která je nekonečná jako santův ranec s dárky. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie jako stvořená na vánoční večer, kdy jste obklopeni přáteli a z kuchyně začíná vonět smažený kapřík (případně kuřecí řízeček, pokud nejíte ryby) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Škriatkovia sú chlapci v zelených teplákových súpravách a s motorčekmi na chrbtoch a darčeky nosí Tim Allen... wtf? Ako dieťa som tento film neskutočne chcel vidieť - keď k nám šiel do kina, mal som okolo 13 rokov a ukážky a tarilery som sledoval bez dychu a s otvorenou pusou. Lenže z návštevy kina nakoniec nič nebolo. Už ani neviem, kedy som Santa Clausa nakoniec videl, ale každopádne videl a trailery a ukážky boli lepšie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud mi nějaký tlusťoch v červeném zaparkuje soby na střeše, tak ho nebudu rušit v jeho práci, abych místo něj nemusel prolézat všemi komíny světa. Pokud má však Santu smluvně zastoupit někdo jiný, tak mu budu škodolibě škábat mrkvičku a sledovat celkem příjemný vánoční film okořeněný tradiční rodinnou hodnotou. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

První Santa Claus je z neplánované trilogie nejlepší díky své jednoduchosti. Kutil Tim s humorem a neschopností sobě vlastními shodí Santu ze střechy a následně za něho musí převzít noční šichtu. Pořádné triky v té době ještě nebyly k dispozici, takže se sází na správné hodnoty a Allen občas prohodí stylovou hlášku. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tak mi připadá, že půlka hodnotících prostě jen nemá ráda Santu Clause a druhá polovina Tima Allena. Já ale žádné předsudky nemám a tenhle film odjakživa miluji. Vánoce si bez něj něj prostě neumím představit! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Další so série vianočných prekvapení spoza veľkej mláky. Každoročne tam vznikne jeden vianočný film, aby maly domáce paničky pri pečení koblih z kuchyňe čo pozerať. Santa má trochu smolu, že prichádza po Sám Doma a kvalít jednotky, ani dvojky zďaleka nedosahuje. Ja viem že to je iný film, ale ja veškerú holywoodsku vianočná produkciu (väčšinou zúženú na jeden film ročne) hádžem do jedného pytla. Neurazí, nezaujme. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když rozvedený otec zmrzačí chlapíka z kraje věčného ledu a oblékne si jeho kostým, vyraší mu bílý plnovous, zakulatí břicho a dojde mu, že o nadcházející Vánoce se musí postarat on. Scénář je s ohledem na dané téma poměrně neotřelý, nabídne několik sympatických momentů, kterak to vlastně celé funguje. Samozřejmě dojde na dojetí, na všechny ty veledůležité rodinné hodnoty a hlavně na slušné situace s Timem Allenem, který se první velké filmové role tehdy zhostil velmi solidně. Tržby pohádkové. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mám v oblibě americké vánoční komedie. Spousta sněhu, světel a kýče. A i když jsou téměř všechny na jedno brdo (čest výjimkám), já se u nich pokaždé docela dobře bavím. No a snímek SANTA CLAUS s Timem Allenem, patří rozhodně k těm nejlepším s tématikou Vánoc. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tim Allen sa v tejto americkej, rodinnej komédii zmení z úspešného manažera na dobrosrdečného Santa Clausa. A to doslova. Potom čo mal Santa smrteľnú nehodu na streche jeho domu, musí ho nahradiť. A tak sa v čase Vianočných sviatkov mení na pupkatého, fúzatého Santa Clausa. Na severnom póle vyzdvyhne u škriatkov darčeky a na sobom záprahu ich poroznáša deťom. Je to celkom príjemná a vtipná vianočná komédia. Tim Allen ako samovoľne sa transformujúci "Santa Claus" je zábavný. *** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Och, tak tohle je absolutní vánoční klasika, díky které poznám, že se blíží Vánoce. Tenhle film mne provází vánočním obdobím už pár let a vždycky mne baví ho skouknout. Jsou zde nádherné prvky pohádkovosti, ale zároveň je to vtipné a originální. Tim Allen v roli zajímavého člověka Scotta Calvina je zde prostě suprový a celý scénář je velmi originální. Já mám tenhle film rád a osobně ho považuji za vánoční klasiku. Proto nemohu jinak, než dát čtyři hvězdičky, protože mezi vánočními filmy to patří k nadprůměru a není to nikterak kýčovité. Prostě to funguje, a to je to hlavní. Takže tleskám tvůrcům a děkuji jim za tenhle nádherný film, který mne provází vánočním obdobím. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Existuje nebo ne? Dětem se přece nemá lhát a o existenci Santy se musí jednou říct, jak se věci mají. Kdo doručí dárky místo Santy? Rodinná komedie s Timem Allenem. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Související novinky

Tim Allen opäť Santom

Tim Allen opäť Santom

16.09.2005

Rodinná komédia Santa Clause, v ktorej sa Tim Allen nedobrovoľne stal Santom, aby objavil a pochopil "ducha Vianoc" a našiel si cestičku k svojmu synovi, sa dočká ďalšieho pokračovania. Predstaviteľ… (více)

Reklama

Reklama