Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před časem byl policista Jake Roenick schopný, ambiciózní a s vyhlídkami na slušnou kariéru, dnes je z něj ochlasta bez vyhlídky na povýšení. Před osmi měsíci zpackal důležitou akci, při níž zahynuli dva kolegové, a byl přeložen na nejodlehlejší místo Detroitu, zchátralou policejní stanici ve 13. okrsku, která má být v lednu definitivně zrušena. Dnes je Silvestr, na stanici už jsou pouze Jake, starý policejní veterán Jasper O'Shea, který s úderem půlnoci odchází do důchodu, a mladá sekretářka Iris Ferryová. Jejich posledním úkolem je o půlnoci zhasnout, zamknout a jít domů. Internet i telefony již byly odpojeny a tísňová volání jsou automaticky přesměrována jinam. Trochu smutná silvestrovská oslava však nabere nečekaný směr, když před stanicí zastaví policejní autobus se dvěma strážci a čtveřicí vězňů. Kvůli vánici nemohou pokračovat v cestě a podle nadřízených mají zůstat na 13. okrsku. Potíž je v tom, že mezi vězni je nejen paranoidní narkoman Beck, dealer Smiley a prostitutka Anna, ale také zatčený mafiánský boss Marion Bishop, který právě zabil zkorumpovaného tajného agenta. Zanedlouho je stanice obklíčena perfektně vyzbrojeným komandem, o němž je Jake přesvědčen, že chce Bishopa osvobodit. Jenže pak se ukáže, že služebnu obklíčila banda zkorumpovaných policistů, kteří byli několik let na Bishopově výplatní pásce a teď ho chtějí zabít, protože jeho svědectví před soudem by je zničilo. Jake a Bishop, aby přežili, musí bojovat společně a jeden druhému krýt záda. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na odstřižení policejní stanice od okolního světa v jednadvacátém století již nestačí pouze ostré nůžky, na mix zločinců s policisty neútočí gang "zfetovanejch negrů s kleštěma a letlampou" a taky to nemá atmosféru originálu, ale jinak se toho moc nezměnilo. Koukat se na to dá, tipovat přeživší se dá taky, ale je naprosto zbytečné hledat důvody, proč celonoční palba nepřinutí k telefonátu ani jednoho zvídavého občana či podobné nesrovnalosti. Tady totiž nejde o nějaké přemýšlení, ale o akci a ta je naprosto uspokojivě béčková. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Otrocký remake Carpenterova hustě nekorektního díla by dnes už příliš nezaujal. Proto budiž počinu pana Richeta přičteny body za odvahu vzít to za zcela opačný konec a také za špetku té nekorektnosti (lehký spoiler pozpátku - edz i nemotířp ej yknivalh éksnež étaďnolb leřtsůrp) a originality, co se skladby skupiny hlavních hrdinů a jejich osudů týká. Bohužel mezi ty dobré a neokoukané věci, které předvádějí dobře hrající herci (ale až na Johna Leguizama se nepředřou, to se zas moc netěšte:) A už vůbec se netěšte na dalšího gengsta niga repráka, ani Ja Rule totiž velmi překvapivě taky není dobrý herec:)), se vsypala nemalá hrst toho, co bylo pro změnu již mnohokrát viděno a dalo by se místy mluvit i o klišé. Útoky ustávají vždy na dobu, která bohatě postačí k tomu, aby se "ti hodní" vyžvanili, případně v sobě nalézali zalíbení, a tak vůbec. Je to škoda, vypadá to celé dobře, herecké složení ajnfach zupa klasse, ale ten scénář je prostě slabý. Dá se na to podívat znova, ale víc peněz než za prázdné DVD bych za to asi nedal:) 60% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný remake se slušnými herci viz. Laurence Fishburne, Ethan Hawke a John Leguizamo. Sice nemůžu porovnat s originálem jelikož jsem ho neviděl, ale přesto se mi zdá, že je to jeden z těch remaků zdařilejších, ale stále je to podle mě zbytečný film. Akční scény a zasněžená krajina je celkem pěkná a stále se něco děje a diváka nenechá vydechnout. Vypadá to, že režisér Richet dokáže ještě překvapit. Mimochodem tohle není druhý remake filmu. Již před lety vznikl film Vosí hnízdo, které má s původním filmem možná více společného než tento. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Hrome, máme tu béčko jak hrom. Přepadení 13. okrsku je vysoce klišoidní volný remake původního stejnojmeného snímku Johna Carpentera z roku 1976(jenž jsem ovšem bohužel zatím neviděl) a strukturou příběhu hodně podobný francouzské "střílečce" Vosí hnízdo z roku 2002. To co drží snímek jakž, takž nad vodou je vcelku hvězdné obsazení a občas vydařená atmosféra. Na více než jedno oddychové zhlédnutí to ale není. Mimochodem, kde se najednou vedle té policejní stanice objevil hustý les? ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamán. I když popravdě. Mé očekávaní nebylo nikterak veliké. Je to chuchvalec akčních scén ze kterého se vám bude točit hlava. Herci nepodávají takové výkony jaké by měly podávat. Prvních 50 minut je nuda a až poté se film trochu rozjíždí, ale stejně mu to není nic platné. Je neděle a ztratil jsem z ní zbytečně 100 minut. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Slovo "fuck" zaznie vo filme celkovo 127-krát. (MikaelSVK)
  • Keď na konci filmu Roenickovi (Ethan Hawke) ponúkne záchranár nosítka, odmietne ich. Jedná sa o odkaz na pôvodný film Prepadnutie 13. okrsku (1976), kde tak isto odmietne nosidlá sekretárka zo stanice. (johnsnow)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama