Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před časem byl policista Jake Roenick schopný, ambiciózní a s vyhlídkami na slušnou kariéru, dnes je z něj ochlasta bez vyhlídky na povýšení. Před osmi měsíci zpackal důležitou akci, při níž zahynuli dva kolegové, a byl přeložen na nejodlehlejší místo Detroitu, zchátralou policejní stanici ve 13. okrsku, která má být v lednu definitivně zrušena. Dnes je Silvestr, na stanici už jsou pouze Jake, starý policejní veterán Jasper O'Shea, který s úderem půlnoci odchází do důchodu, a mladá sekretářka Iris Ferryová. Jejich posledním úkolem je o půlnoci zhasnout, zamknout a jít domů. Internet i telefony již byly odpojeny a tísňová volání jsou automaticky přesměrována jinam. Trochu smutná silvestrovská oslava však nabere nečekaný směr, když před stanicí zastaví policejní autobus se dvěma strážci a čtveřicí vězňů. Kvůli vánici nemohou pokračovat v cestě a podle nadřízených mají zůstat na 13. okrsku. Potíž je v tom, že mezi vězni je nejen paranoidní narkoman Beck, dealer Smiley a prostitutka Anna, ale také zatčený mafiánský boss Marion Bishop, který právě zabil zkorumpovaného tajného agenta. Zanedlouho je stanice obklíčena perfektně vyzbrojeným komandem, o němž je Jake přesvědčen, že chce Bishopa osvobodit. Jenže pak se ukáže, že služebnu obklíčila banda zkorumpovaných policistů, kteří byli několik let na Bishopově výplatní pásce a teď ho chtějí zabít, protože jeho svědectví před soudem by je zničilo. Jake a Bishop, aby přežili, musí bojovat společně a jeden druhému krýt záda. (TV Nova)

(více)

Recenze (250)

POMO 

všechny recenze uživatele

Béčkovo prihlúply scenár, solídna akcia a vizuálna stránka, a jeden nečakaný moment. Čím ale film poteší najviac, je OBSADENIE. Aj v tej najmenšej roli šoféra autobusu vás poteší tvár, známa z akčných či horovových osemdesiatok (spojitosť s Johnom Carpenterom a jeho "zlatým vekom"). Charizmatický záporák Laurenca Fishburna je dokonalý a z kozačiek do botičiek sa prezúvajúca Maria Bello s rozpustenými vlasmi vám nedá spať. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Otrocký remake Carpenterova hustě nekorektního díla by dnes už příliš nezaujal. Proto budiž počinu pana Richeta přičteny body za odvahu vzít to za zcela opačný konec a také za špetku té nekorektnosti (lehký spoiler pozpátku - edz i nemotířp ej yknivalh éksnež étaďnolb leřtsůrp) a originality, co se skladby skupiny hlavních hrdinů a jejich osudů týká. Bohužel mezi ty dobré a neokoukané věci, které předvádějí dobře hrající herci (ale až na Johna Leguizama se nepředřou, to se zas moc netěšte:) A už vůbec se netěšte na dalšího gengsta niga repráka, ani Ja Rule totiž velmi překvapivě taky není dobrý herec:)), se vsypala nemalá hrst toho, co bylo pro změnu již mnohokrát viděno a dalo by se místy mluvit i o klišé. Útoky ustávají vždy na dobu, která bohatě postačí k tomu, aby se "ti hodní" vyžvanili, případně v sobě nalézali zalíbení, a tak vůbec. Je to škoda, vypadá to celé dobře, herecké složení ajnfach zupa klasse, ale ten scénář je prostě slabý. Dá se na to podívat znova, ale víc peněz než za prázdné DVD bych za to asi nedal:) 60% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru (tj. akční béčková slátanina) zdařilý kousek. 65% Zajímavé komentáře: Adrian, Zombo ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Typický akční film, kterých jsou spousty, ničím nevybočuje z řady předchůdců. Napětí zde je, akce tu je taky, stejně jako tradiční "překvapivý" zvrat. Přes svou nenápaditost se na to kouká dobře. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný remake se slušnými herci viz. Laurence Fishburne, Ethan Hawke a John Leguizamo. Sice nemůžu porovnat s originálem jelikož jsem ho neviděl, ale přesto se mi zdá, že je to jeden z těch remaků zdařilejších, ale stále je to podle mě zbytečný film. Akční scény a zasněžená krajina je celkem pěkná a stále se něco děje a diváka nenechá vydechnout. Vypadá to, že režisér Richet dokáže ještě překvapit. Mimochodem tohle není druhý remake filmu. Již před lety vznikl film Vosí hnízdo, které má s původním filmem možná více společného než tento. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $20,040,895Tržby Celosvetovo $35,294,470║ Ako akčná zábavka bez väčšieho efektu fajn, ináč nič viac nečakať. /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Škoda, že kvalitní herci neudělali z téhle podívané víc než jednorázovou krimi podívanou, která skončí dřív než začne a to je jediné štěstí. Atmosféra mě neoslovila a snad jednou dostanu do rukou původní snímek, který možná slušný potenciál využil lépe. Škoda hereckého obsazení (Ethan Hawke, Laurence Fishburne, Gabriel Byrne a Maria Bello!), které přes svou nepopiratelnou kvalitu přišlo nazmar. Příště lepšího režiséra a lepší atmosféru. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Aj keď to mal byť remake Carpiho originálu, je to oveľa viac bližšie k Die Hard (zapichnutý cencúľ v oku nemožno nazvať ničím menej ako priamou citáciou...). Škoda, že táto komornejšia varácia McClaneových eskapád, ktorá má miestami slušnú atmosféru, nakoniec stráca body na kvalite až príliš hladkým scenárom a typickými klišé akčných filmov. Pretože jeden prekvapivý zvrat, slušný, ale nevyužitý herecký ansámbl rozhodne sľuboval viac... . ()

Fr 

všechny recenze uživatele

9 lidí a nikdo odtud nemá odejít živej. Je jedno jestli policajt nebo vězeň..... Musíte absolutně vypnout. Ten kdo by chtěl byť jen trošku logicky zauvažovat, ať jde jinam!! Za zmínku stojí už jen charismatičtí E.Hawke a L.Fishburne. A spousta prázdnejch nábojnic! ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::: Akční nářez, jak se patří ! Ale do plněho počtu, mi tam něco chybělo ....... :::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Generique Assault - Graeme Revell ,2. Good Morning, Buddy - Graeme Revell ,3. What's My Line-Up? ,4. Masked Invaders ,5. Complex Problems ,6. Helicopter Delivery ,7. Deadly Volunteer ,8. Bishop Arrest ,9. Party's Over ,10. Burning Man ,11. Rescue Capra ,12. Hot Wire Girls ,13. Your Dog Is A Dirty Pig ,14. Precinct Breach ,15. Duvall Showdown ,16. Generique Assault [Radio Edit] , ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je to Pecka !! Dá se říct, že je to něco jako Invasion .. Hrstka policajtů se 4 vězněmi společně Brání Základnu .. Před Hajzly jako je třeba SWAT.. Napínavý, krvavý . Neskutečná Jízda! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hlavným plusom tejto ostrou akciou nabitej - ale po ostatných stránkach štandardnej - old school snímky, je vynikajúce herecké obsadenie (Fishburne, Dennehy, Belloová, Hawke), neetické jednanie s postavami (okrem iného aj s osobami nežnejšieho pohlavia) a vianočná atmosféra, nasiaknutá krvou. Jednoduchý scenár sa dá s troškou snahy prežiť bez ujmy, ale Carpy bol o čosi lepší. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Profesionalne odvedenej akcni film, ale cekal jsem vic. Puvodni Carpenteruv film jsem nevidel, takze nebudu srovnavat a tudiz ho muzu posoudit ciste co se tyce kvality akce. A ta je provedena fakt dobre. Navic se neda predvidat, samozrejme az na hlavni hrdiny, kdo zemre a tvurci se pokusily i o par zvratu, ale vetsina je stejne jasna. Ruzny utoky na stanici jsou zpracovany fakt perfektne a Ethan Hawke tu je po delsi dobe dost drsnej. Jenze to je asi tak vse. Fishburne si hraje svuj standart a Leguizmo nema poradne prostor. Navic kdyz neni akce, tak jsem se docela nudil a ty akce tam zas tolik neni. Skoda, ze kvalitni rezie se nerovna zabavnej film. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem ráda, že nemusím nic srovnávat a tak mohu jen napsat, že to mělo grády, žádná nuda to není a jestli je Přepadení...... jen mainstream je mi celkem úplně jedno. Přemýšlela jsem, proč jsem potom tak toužila, zřejmě byla návnada Gabriel Byrne, ale za prvé se mu moc prostoru nedostalo a za druhé byl příšerně nadabovaný. Laurence umí hrát dokonalé klaďasy, ale i dokonalé záporáky, tam zvedám palec vysoko nahoru. Já osobně byla spokojená. Jinak cosi budeme povídat, děvčata tam byly spíš jen pro okrasu. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Srovnání s originálem je předem prohraný souboj. Remake PŘEPADENÍ 13. OKRSKU sice neni špatný, ale o čem se tu vůbec bavíme? Stejný příběh, který svoji atmosférou původnímu dílu nesahá ani po horní lem policejních kanad. Jako akční jednohubka dobré, jako remake špatné. Carpenterovi filmy nikdy nestály na kvodvíjak originální story, ale za to v sobě nosily silnou atmosféru, která z některých jeho filmů udělala klenoty. A tu atmosféru dokáže jen málokdo napodobit ... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Není to až tak špatné jak jsem čekal, ale film s tak obrovským potenciálem by měl být mnohem lépe využit. Herecké obsazení není vůbec špatné, hlavně Laurence Fishburne se mi moc líbil. Za pochvalu určitě stojí, že snímek si jde svou cestou a nekopíruje originál. Bohužel vše to shazuje velmi průměrná atmosféra a místy hodně připitomělý scénář. Klasický "akčňák" na jedno zkouknutí..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na odstřižení policejní stanice od okolního světa v jednadvacátém století již nestačí pouze ostré nůžky, na mix zločinců s policisty neútočí gang "zfetovanejch negrů s kleštěma a letlampou" a taky to nemá atmosféru originálu, ale jinak se toho moc nezměnilo. Koukat se na to dá, tipovat přeživší se dá taky, ale je naprosto zbytečné hledat důvody, proč celonoční palba nepřinutí k telefonátu ani jednoho zvídavého občana či podobné nesrovnalosti. Tady totiž nejde o nějaké přemýšlení, ale o akci a ta je naprosto uspokojivě béčková. ()

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama