Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před časem byl policista Jake Roenick schopný, ambiciózní a s vyhlídkami na slušnou kariéru, dnes je z něj ochlasta bez vyhlídky na povýšení. Před osmi měsíci zpackal důležitou akci, při níž zahynuli dva kolegové, a byl přeložen na nejodlehlejší místo Detroitu, zchátralou policejní stanici ve 13. okrsku, která má být v lednu definitivně zrušena. Dnes je Silvestr, na stanici už jsou pouze Jake, starý policejní veterán Jasper O'Shea, který s úderem půlnoci odchází do důchodu, a mladá sekretářka Iris Ferryová. Jejich posledním úkolem je o půlnoci zhasnout, zamknout a jít domů. Internet i telefony již byly odpojeny a tísňová volání jsou automaticky přesměrována jinam. Trochu smutná silvestrovská oslava však nabere nečekaný směr, když před stanicí zastaví policejní autobus se dvěma strážci a čtveřicí vězňů. Kvůli vánici nemohou pokračovat v cestě a podle nadřízených mají zůstat na 13. okrsku. Potíž je v tom, že mezi vězni je nejen paranoidní narkoman Beck, dealer Smiley a prostitutka Anna, ale také zatčený mafiánský boss Marion Bishop, který právě zabil zkorumpovaného tajného agenta. Zanedlouho je stanice obklíčena perfektně vyzbrojeným komandem, o němž je Jake přesvědčen, že chce Bishopa osvobodit. Jenže pak se ukáže, že služebnu obklíčila banda zkorumpovaných policistů, kteří byli několik let na Bishopově výplatní pásce a teď ho chtějí zabít, protože jeho svědectví před soudem by je zničilo. Jake a Bishop, aby přežili, musí bojovat společně a jeden druhému krýt záda. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný remake se slušnými herci viz. Laurence Fishburne, Ethan Hawke a John Leguizamo. Sice nemůžu porovnat s originálem jelikož jsem ho neviděl, ale přesto se mi zdá, že je to jeden z těch remaků zdařilejších, ale stále je to podle mě zbytečný film. Akční scény a zasněžená krajina je celkem pěkná a stále se něco děje a diváka nenechá vydechnout. Vypadá to, že režisér Richet dokáže ještě překvapit. Mimochodem tohle není druhý remake filmu. Již před lety vznikl film Vosí hnízdo, které má s původním filmem možná více společného než tento. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem ráda, že nemusím nic srovnávat a tak mohu jen napsat, že to mělo grády, žádná nuda to není a jestli je Přepadení...... jen mainstream je mi celkem úplně jedno. Přemýšlela jsem, proč jsem potom tak toužila, zřejmě byla návnada Gabriel Byrne, ale za prvé se mu moc prostoru nedostalo a za druhé byl příšerně nadabovaný. Laurence umí hrát dokonalé klaďasy, ale i dokonalé záporáky, tam zvedám palec vysoko nahoru. Já osobně byla spokojená. Jinak cosi budeme povídat, děvčata tam byly spíš jen pro okrasu. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Řemeslný akční thriller, který by fandy Carpiho originálu neměl urazit. Sice neoplývá jeho sedmdesátkovou syrovostí a hustou atmosférou a ani postavy a dialogy nejsou tak zábavné (kde Napoleon Wilson dával jednu hlášku za druhou, tam Fishburne přehrává svého charizmatického Morphea), ale zase natahuje obléhaní na většinu stopáže, více hrotí vztahy v obležené stanici a oproti originálu plnému neznámých herců nám dopřeje pestré a kvalitní obsazení. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Solidní záležitost, která má hodně slušnou první polovinu. Od první minuty nastoluje Jean-Francois Richet hutnou atmosféru, v níž si výrazně pomáhá umístěním děje do silvestrovského dne, protože padající sníh, všudypřítomná zima a odlehlá policejní stanice dělají svoje a celou trochu klaustrofobní náladu jen umocňují. Nemá navíc problém s akcí, která je přehledná, v rámci možností syrová (SPOILER: a poprava jedné z hlavních postav je nečekaná, o to povedenější a působivější KONEC SPOILERU). Upadat film začne ve druhé polovině, kdy je rádoby šokující zvrat poměrně dost naznačován a většina diváků ho odhalí dřív, než to udělají samotní tvůrci, takže pak už není tak působivý, jak byl asi zamýšlen. I vzhledem k nepochopitelně zpomalenému tempu se na povrch dere vícero nelogičností a najednou se to celé dost táhne. Na čtyřech hvězdách film udrží herecká sestava, která je výborná a zejména napětí mezi Ethanem Hawkem a Laurencem Fishburnem je vynikající a oba si své role vysloveně užívají, přidávají se k nim i Maria Bello i Drea de Matteo, jen Gabriel Byrne mohl dostat víc prostoru a být o něco démoničtější. Assault on Precinct 13 je hodně solidní thriller, který nejvíc doplácí na to, že by rád byl chytřejší, než ve výsledku je, a proto je v závěru spíš rozpačitý. 70 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taka nizkorozpoctova variacia Die Hard. Tentokrat je v obkluceni mala policajna stanica. No a kedze sa to odohrava pocas zimy v zasnezenom prostredi, tak sa dockame aj cenculu do oka zloducha uplne jak z Die Hard. Vzhladom na nizky rozpocet to vyzera velmi solidne a aj akcie je dostatok. Tvoria ju hlavne kvalitne prevedene a prehladne natocene prestrelky. Rating je R-kovy, takze ani o krv nie je nudza. Proste oldschoolova lahoda. Herecke obsadenie dopadlo tiez velmi dobre. Je tu viacero znamych xichtov. Len skoda, ze poriadne zaziarit dokazu len traja. Hlavny hrdina Ethan Hawke, komicka figurka John Leguizamo a zaporak nezaporak Laurence Fishburne u ktoreho nikdy neviete na ktoru stranu sa prikloni. Najviac ma mrzelo, ze Kim Coates to znova schytal prilis skoro a zase nedostal prilezitost nieco predviest. Zvysok, vratane zaporakov, je len do poctu. Cely cas som rozmyslal medzi 3 a 4 hviezdickami, ale nakoniec davam stvrtu hviezdicku za necakane nekompromisne zlikvidovanie niektorych kladnych postav. Carpenterovu verziu si uz poriadne nepamätam, ale viem, ze ma bavila menej ako tento remake. 7/10. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Slovo "fuck" zaznie vo filme celkovo 127-krát. (MikaelSVK)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama