Reklama

Reklama

Flåklypa Grand Prix

  • angličtina The Pinchcliffe Grand Prix (více)

Obsahy(1)

Theodore a jeho dvaja pomocníci Sonny a Lambert sa živia opravovaním bicyklov, vynálezmi a výrobou automatizovaných vlajkových žrdí pre švédske námorníctvo. Jedného dňa zistia, že Theodorov bývalý pomocník ukradol jeden z jeho skvelých vynálezov – retometrický rozdeľovač. Vďaka tomu sa stal svetovým šampiónom Formule 1 a teraz každého vyzýva, aby proti nemu pretekal. Napriek Lambertovým naliehavým varovaniam, avšak povzbudený Sonnyho nadšením a odvahou sa Theodore púšťa do výroby pretekárskeho auta Il Tempo Gigante. (MFF Cinematik Piešťany)

(více)

Recenze (9)

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Skandinávci často ve svých filmech používají takový typ humoru, který mi příliš nevyhovuje a tenhle snímek je ho plný. Norští animátoři měli ale tolik fantazie a tolik zajímavých nápadů, že mi to ani tolik nevadí. A minimálně samotný začátek závodu George Lucas do první epizody Hvězdných válek zkopíroval, nechť se za to smaží v pekle. 80% ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Z hlediska příběhu to není nic zas až tak nového. Ale ztvárnění hlavních postaviček se svými typickými vlastnostmi je rozhodně originální (viz krtek hypochondr). Je to velmi zábavné a také napínavé, hlavně když vrcholí automobilový závod, ve kterém nejde jen o výsledek závodu samotný, ale především o čest a souboj poctivosti s podlostí. Plochý vršek je krásný, na takovém místě bych chtěla někdy (i přes krkolomnou přístupovou cestu) žít. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý animák svojou animačnou a detailistickou prepracovanosťou. Síce príbeh nie je nič, čo by som si pozrel znova a účasť zvieratiek je mnou iba tesne tolerovateľná, aj keď má plniť úlohu zábavnosti. Ale detaily sú pozoruhodné, práca so svetielkami a samotná stop-motion technika sú bravúrne. Hodnotenie: 75% ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Pohádka, kterou bych zpracováním zařadila spíše mezi večerníčky a dle toho ji taky budu hodnotit. Dospělého diváka neurazí, ale ani nepobaví. Byli chvilky, kdy jsem se neskutečně nudila. Co bych naopak vyzdvihla, je nápad a zpracování samotného závodu, kdy se jim podařilo navodit tu správnou atmosféru a napětí a to přesto, že člověk ví, jak to dopadne, pohádka je pohádka...Viděno v rámci Zahraniční výzva 2016 / Norsko ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Originální loutka Ludviga, nejznamější postavy tohoto filmu, byla později vydražena na aukci s výdělkem, který šel pro nemocné s rakovinou. Cena se vyšplhala na 110 000 norských korun. (Cheeker)
  • V roce 1995 byly soundtrack a zvukové efekty digitálně upraveny. (Cheeker)
  • Do září 2007 se jednalo o nejvýdělečnější norský film. (Cheeker)

Reklama

Reklama