Reklama

Reklama

Sůl a oheň

(festivalový název)
  • Francie Salt and Fire (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

OSN vysílá do nejmenované země Jižní Ameriky tři vědce, aby zde vyšetřili původ a rozsah hrozivé ekologické katastrofy zvané Diablo Blanco. Ihned po příletu jsou ale zajati skupinkou teroristů najatých ředitelem nadnárodní společnosti, která katastrofu velmi pravděpodobně zapříčinila. Znepokojivý ekologický thriller Wernera Herzoga klade otázky po morálce a osobní zodpovědnosti každého z nás. (Febiofest)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (17)

Akvidizerp 

všechny recenze uživatele

taková kompilace z dřívějších kusů mistra v totální slátanině- herečka, která má asi jiné přednosti možná v osobním životě, ale rozhodně ne ve filmovém, akční scény se zakuklenými tvrďáky by vystřihli i z parodií - pán co jezdí na vozíčku ale jinak chodit umí je takové to zrníčko pepře... pak rozhovory jak z dialogu antického mistra a šup na ostrůvek v soli se slepýma medvídkama místo Pátka a místo stromu pro kalendář tablet ... každý je zajatcem svých plánů a dcera hrdinky je v maroku proto jede místo do new yorku do říma protože tam je asi lepčí kostel kde si jí vymodlí nakonec se jenom nedozvíme co se stalo s kolegama pracujícími pro OSN tzn. je to koláž persifláž sebe sama a tak trochu brokovnicové umnění "reklama" na OSN a na ekologii rozhodně ne triler ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úlet. Pokud by se Herzog držel nějakého osvědčeného tuctového modelu, dopadlo by to mnohem lépe. Začátek s únosem ještě jakž takž ušel, ale jakmile se skupina vědců dostane na ředitelské sídlo, začne sled úmorných dialogů a filosofického blábolení, u něhož mě udržel jen snažící se Shannon, ačkoliv to, co jeho postava vypouštěla z úst, bylo na psychiatra. To horší ale mělo teprve přijít a to když hlavní hrdinku na druhou polovinu filmu odvezli -SPOILER- do solné pouště. Touhle pasáží už jsem se musel proklikat. Samotný závěr, který odhaluje celou "zápletku" je stejně střelený, jako celý film. Herzog už by toho měl asi také nechat. 25% ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Po Královně pouště, prvním tvůrčím selháním v kariéře Wernera Herzoga, přichází film, který je objektivně řečeno mnohem horší, ale taky je strhující a na rozdíl od mdlého velkofilmu svůj. Mám rád, jak se Werner dokáže rozplývat nad banalitami a mísit svou inteligenci s určitou naivitou a čistotou. Sůl a oheň určitě není jeho vrchol, ale další těžko uchopitelná filmová esej. 3 a 1/2, zaokrouhlenu nahoru primárně v důsledku celkového nízkého hodnocení. Kdyby se tu Herzog vynášel do nebes, byl bych první, kdo by poukazoval na nedostatky - ale takhle bych radši dal najevo, že ani tenhle jeho film není radno smést ze stolu. Nejen kvůli nádherné kameře. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Michael Shannon se snaží, seč může, ale takhle prostě lidské bytosti nemluví. Herzog si chtěl natočit dokument o ekologické stopě, ale neměl dostatek materiálu, tak tuhle agitku natočil jako hraný celovečerák a neobtěžoval se ani předstírat, že by film měl nějaký jiný účel. "Thriller" to není, bylo tam spoustu humorných momentů, u kterých se však nikdo z kina nezasmál, jen jsme se nevěřícně kroutili v sedačkách a vyhlíželi konec. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Přiznám, že snad poprvé jsem z Herzoga poněkud zmatený.. Sice chápu proč to natočil jak to natočil, ale už nechápu co tím chtěl říct (jestli vůbec něco). Lidi tady píšou něco o ekoagitce, ale osobně vůbec nevím kde to berou. Mám naopak pocit, že ten náznak ekotématiky slouží jen jako čistě formální záminka k tomu aby nás Werner mohl (zase jednou) vzít na čistě atmosférickou a poetickou výpravu na místo které je jak z jiné planety. Možná, že ten smysl je právě v tom, že to žádný smysl nemá. Není to o ekologii, není to o politice, není to o charakterech..možná to nakonec není ani o té poušti... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky trvalo iba 16 dní a prebiehalo v Bolívii, na soľných pláňach Salar de Uyuni a v nemeckom Bavorsku. (MikaelSVK)
  • Malú cameo rolu si zahral aj sám režisér Werner Herzog. Stvárnil pasažiera na palube lietadla, ktorý rozprával krátky príbeh. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama