Reklama

Reklama

Džisacu manual

  • Japonsko 自殺マニュアル (více)

Obsahy(1)

Žurnalisti Yuu and Rie, sú poverený natočit dokument sérii tajomných samovrážd. Po krátkom vyšetrovaní na vlastnú päsť, narazia na záhadné dvd, ktorého obsahom je návod, ktorý popisuje mnohé cesty, ako spáchať samovraždu. Zistia, že jedna stará Buhistická legenda hovorí o tom, že duch človeka, ktorý spáchal samovraždu, odchádza do určitého druhu pekla , z ktorého navádza ďalších ľudí, aby spáchali samovraždu. Zomierajú ďalší ľudia a zdá sa, že tento smrtelný kolotoč nikdy neskončí.

Film bol inšpirovaný knihou The Complete Manual of Suicide (Japonsko 1993), ktorá detailne opísala 11 spôsobov, ako spáchat samovraždu. Pri mnoha prípadoch samovrážd, bola táto kniha nájdená spolu s mŕtvym telom. (kitano)

(více)

Recenze (7)

kitano 

všechny recenze uživatele

Bizarny kusok, ktory tazi hlavne z chulostivej temy - samovrazdy mladistvych. Atmosfera hustne s kazdou pribudajucou minutou a tak isto sa snimok stava viac a viac znepokojivy, bizarny, surrealny az po posobive finale, ktore vam este nejaku tu hodinku bude rezonovat v hlave. Snimok ma podobnu atmosferu ako Uzumaki, ktory velmi podobnym sposobom postupne navodzuje temnu, bezvychodiskovu atmosferu a ma podobny, nie prilis stastny koniec. Ako klad beriem aj nedoslovnost snimku, kde dost zostava pre divakovu pozornost, ci predstvivost. Komu sa pacilo, odporucam snimky Uzumaki a Kairo (8/10) ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Rozhodne zajimavej japonskej kousek, ale trochu se mi zdalo, ze se snazi bejt divnej za kazdou cenu. Tocime japonsej film o sebevrazdach mladistvych - musime to udelat co nejpodivnejsi a lidi nam to sezerou. Zatim co u Suicide Clubu to 100% fungovalo a ja koukal s otevrenou pusou, tady to trochu hapruje. Nejde ty dva filmy nesrovnat. Suicide Manual byl evidentne mnohem levnejsi, natocen je hodne syrove a vpodstate v nem nejsou skoro zadne triky. Jen vykrada trochu vic nez je zdravo. Naprklad tajemne cerne dvd s navody na sebevrazdu, ktere si teenageri kopiruji a pujcuji mezi sebou dava vzpomenout Sadako. Pomerne vysoke hodnoceni davam predevsim kvuli nesporne sile nekterych scen a povedenym strojum na sebevrazdy. 7/10 ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

Is there anybody out there who will die with me? Sebevražda jako poslání a nástroj moderního umění. Poloamatérská odezva na Suicide Club sice bledne v porovnání se Sonovým geniálním dílkem, přesto, vyvaruju-li se srovnávání, je co chválit. The Manual potěší příjemnou atmosférou, obrazem, který jakoby z objektivu japan shocků let osmdesátých vypadl, skvělou hlavní melodií, kterou doteď nemůžu dostat z hlavy a několika zajímavými nápady. A to především sebevražednými stroji, které už zmiňoval obitus, a propagandistickým manuálem jednotlivých sebevražd. Volba je jen na vás. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Velmi podivný a dá se říci docela dost nevyrovnaný film. Celé se to točí kolem sebevražd, které se ve filmu šíří pomocí tajemného DVD. Snímek je podán docela syrovým a rozvláčným způsobem, vůbec nic nevysvětluje a je třeba ho velmi pozorně sledovat. Mnohé příběhové zvraty tak možná divák ani nepostřehne. 2* dávám za pěknou a zajímavou "asistentku". ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Inšpiráciou k scenáru bola kniha "The Complete Manual of Suicide" ("Manuál k samovražde") japonského autora Wataru Tsurumi. (whack)

Reklama

Reklama