Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina rebelských studentů pod vedením Suna provádí na střední škole ve městě Phuket řadu nejrůznějších vylomenin, kterými baví ostatní žáky. Poté, co odhalí zajímavou erotickou sbírku ředitele školy, je kontaktuje místní tlouštík Moo, který se snaží vetřít do jejich party za každou cenu. Nejprve je odmítán, ale poté, co jim prozradí, že na jejich školu nastoupila nová studenka, je vzat na milost. Rainbow, jak se dívka jmenuje, totiž zrovna přestoupila ze školy, na které nedávno za podivných okolností zemřela mladá dívka. Za pomoci menšího triku se partičce podaří dívku nalákat k Sunovi do bytu a chtějí po ní vědět skutečnou příčinu dívčina úmrtí. Rainbow jim poví podivnou historku o záhadném telefonním čísle 999-9999, které vám splní jedno přání. Teenageři jí zprvu nevěří a dělají si z ní legraci, ale když začnou jeden po druhém záhadně umírat, je ostatním jasné, že za vším musí být ono prokleté číslo. Rychle musejí přijít na to, jak smrt obelstít, jinak se můžou rozloučit se svým životem definitivně jednou provždy. (SOLOM.)

(více)

Recenze (12)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zopár zaujímavých (rozumej viac zábavných ako strašidelných) scén a ľahký nádych smerom k Final destination ešte neznamená dobrý horor. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Zajimavy slasher ala Final Destination, lehce riznuty typickou HK komedii. Na tento druh humoru uz jsem si zvyknul a jeho pritomnost mne nevadi. Daleko vic od slasheru ocekavam prijemne krvave a origianlni vrazdy a ty nastesti nechybi. Nenudil jsem se. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Neskutečně dementní postavy si za svou budoucí smrt mohou jen díky své stupiditě a ignoraci. Pomalu se nám z hlouposti postav v teenage hororech stává tradice. Už vůbec nezáleží na tom jestli je horor americký, německý, britský nebo thajský, všude jsou stejní blbci. Vzpomínaný humor je ubohý a spíše než hongkongský je americky prcičkovský až klub sráčovský (prdící tlusťoch). Hvězdičky dávám za to, že všechny dementní postavy krásně umíraly a za jeden pěkně zremixovaný motiv z Carminy Burany. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mix Final destination a klasické Thajské podivnosti. Ale co mě nejvíce zaujalo bylo spíše jméno režiséra. Peter kurva Manus. Viděl jsem jeho 2 filmy a byly dost podprůměrný, no a nastal čas na jeho prvotinu. Ta sice nebyla nic hrozného ale žádná sláva se nekoná. Film má sice sem tam světlé chvilky už jenom poměrně slušným gore efektům, a dobrýmu příběhu, ale nedokáže člověka udržet protože naprosto zbytečně sem dal tolik zbytečných keců že jsem měl co dělat abych neusnul. Navíc film má poměrně přemrštěnou délku, takže za tohle taky nedávám palec nahoru. Postavy byly takové klasické, v každém takovém hororu vidíme úplně stejné postavy, ale toho tlusťocha bych smazal hned ze začátku. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Nápodoba hollywoodských teenagerských vyvražďovaček. Tak první třetina se svým vzorům docela blíží. Má to napětí a to, čemu se v současných recenzích na asijské horory říká východní mentalita, tedy jakási zvláštní atmosféra, která odlišuje horory japonské (thajské apod.) od hororů amerických. Bohužel, když dojde na akci, začne to váznout (ač scéna v zatopené místnosti s poletujícími žiletkami za to stojí) a utápět se v tak stupidních dialozích, že by je ani Ed Wood nedokázal zveřejnit. Když se hlavní hrdina sbližuje ke konci filmu s dívkou, kolem níž se děj točí, chová se jako totální idiot, a jeho neschopnost vyhnout se zlu je skutečně zarážející. Stejně tak dialogy všech hlavních postav se točí jen kolem toho, jestli to číslo 999 je skutečně tak špatné, a to vám povídám, je skutečně nuda, poslouchat tohle rozhodování hrdinů celý film, když už jsou všichni jejich kamarádi mrtví, a jim pořád není nic jasné Je to nuda, která měla zaděláno na lepší ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

O mysteriózní stránku děje se zde tentokrát stará tajemné číslo s ještě záhadnějším hlasem, který se ozývá ze sluchátka. Ten volajícímu nabídne jedno přání, když mu za to nabídne protislužbu. Nadšený volající si svou chybu uvědomí až příliš pozdě a má jen velmi malou šanci se zachránit. Ano určitě tipujete správně, protože tou protislužbou má být život volajícího. Od chvíle kdy se mu jeho přání splní má čtyřiadvacet hodin života. Poté ho čeká boj o holý život, kdy postava musí čelit několika zprvu nenápadným nástrahám, které ho však přímo nasměrují do náruče smrti. Každý má sice určitou šanci na přežití, ale pokud přežijete jednu nástrahu, hned na vás čeká další nebezpečí a tak je to pořád dokola. Smrt už vás se svých pařátů nepustí. Divák tak stejně jako v Nezvratném osudu sleduje zoufalý boj o holý život, který je už dopředu prohranou záležitostí. Thajští tvůrci si však vzali od svým amerických kolegů nejednu inspiraci, jak diváka udržet napjatého co možná nejdelší dobu a tak i zde nás čeká nejedno překvapení, nejen únik o vlásek a nejedna morbidní scéna. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Urban legenda o kouzelném čísle 999-9999, které vám splní každé přání, je celkem jasně inspirována Final Destination. Thajci správně pochopili, co na tomhle filmu fanoušky baví, a soustředili se na co nejpropracovanější řetězce nešťastných náhod, vedoucí nakonec k vymakané, brutální a splatterově efektní smrti volajícího. Navíc na rozdíl od FD, kde mezi úmrtími postavy jen proplouvají bez věrohodně vypadající možnosti cokoliv ovlivnit, tady jak oběti, tak nadpřirozená síla na druhé straně telefonu projevují kýženou dávku vynalézavosti, smyslu pro humor, a kličkování mezi nastavenými pravidly. Film vás i naučí trochu thajsky - určitě minimálně jak se řekne devět. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

ČÍslo, co vám splní jakékoli vaše přání... Ale po jeho vyplnění musíte platit životem. Fajn, je z toho cítit inspirace Final Destination, ale upřímně, filmů inspirovaných tímhle je o dost méně, než klonů Sawu... Máme tu bandu thajských studentů, většina totálně blbá (jeden je tam celkem sympatický), do jejichž školy přijde nová holka, co jim řekne o magickém čísle 999-9999. Jelikož si její výstrahu pochopitelně vyloží jako vtip, ale jak se postupně začne ukazovat, něco na tom bude... Na thajský horor mám naprosto jiné nároky, než třeba na americký, takže tady budu dosti odpouštět - film je až moc dlouhý a je to znát hlavně na nudných momentech (a ty tam jsou, zbytek kupodivu nenudí a je příjemně koukatelný), herecký výkony, no, na Thajsko asi ještě dobrý (rozuměj nic moc), dějová linka zbytečně roztahaná (hledat původ čísla se tu začne až v posledních 30 minutách!). Konec tady rozebírat nebudu, poslední dobou se v komentářích neobejdu bez spoilerů, tak aspoň tady bych spoilery mít nechtěl, každopádně, vím, jak měl být myšlen, ale já si ho vyložil jinak. Smrti celkem zajímavé. Jo, pak mi tu ještě vadilo pár nelogičností. Celkově je to ale docela fajn podívaná s topornými herci, co vás krom toho naučí i thajsky 9. Na víc jak dvě to ale nebude. ()

system 

všechny recenze uživatele

Zacina to docela nadejne, ale postupem casu film upada do cim dal vetsi absurdnosti a trapnosti. Kdyz uz chteli mit tvurci z toho slasher, tak se meli snazit aspon v tech krvavych scenach, ale tam to paradoxne pokulhavalo nejvice. ()

DAVID.LOPAN 

všechny recenze uživatele

Možná první thajskej horor co sem viděl. Strašný a stupidní herci. Přesně takový ty tipy kdy mi bylo úplně jedno kdo chcípne, protože sympaťák nebyl nikdo.Pár postav se sice snažilo bejt vtipnejch, ale šlo jim to asi jako pánovy co uvádí Neváhej a Toč. Divná muzika. Průměrnej děj. Průměrný vraždy a ktomu celý strašně divně natočený. Skoro jako dementní homevideo. Jo, a zapoměl sem na mongoliidní hlas postaršího homosexuála, kterej se ozývá po vytočený 999-9999 neboli kaukaukaukaukaukaukau, kde si můžete něco přát. Samozřejmě za to musíte náležitě zaplatit. Takže za co vlastně jedna hvězda? Za prvních pět minut, kde je pěkně vidět dívka nabodlá na stožáru...15% ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Něco jako Final Destination okeřeněné o neznámé číslo na které když zavoláte se vám splní vše co chcete. Ale nic není zadarmo, že ? A tak si osud vybírá životy hlavních hrdinů jednoho po druhém. A to docela líbivými způsoby. Vražda tlustého kluka byla asi nejlepší. Ze začátku jsem se lekl délky filmu, ale dalo se na to dívat, takže film rychle utekl. ()

Reklama

Reklama