Reklama

Reklama

Pod kůží

Trailer

Mladý pár se vydává do divočiny, kde chce strávit romantický víkend – výlet se ovšem rychle mění v noční můru, protože jejich auta se zmocní uprchlý trestanec a jeho přítelkyně. Nikdo z nesourodé čtveřice, kterou svedla dohromady náhoda, si ale nedokáže představit strašlivou hrůzu, která na ně čeká u zapadlé a opuštěné benzínové stanice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (241)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No kdyby se takovejhle příjemnej malej horor objevoval častějc než jednou za čtvrt roku, vůbec bych se nezlobil. Potěšující je hlavně zjištění, že je stále možné přijít s originálním monstrem, které ve své originalitě působí zároveň nenuceným dojmem. Ve Splinteru jsou to takové sympatické parazitické bodlinky, které mají kupu nepříjemných vlastností, jako například brát svému hostiteli život. Hlavní dvě postavy působí také velmi sympaticky, divák na nich může ocenit i to, že jejich chování je vzhledem k situaci poměrně racionální (tedy alespoň ve větší části filmu, v závěrečných dvaceti minutách už to trochu ujíždí). Nízký rozpočet se projevil hlavně v tom, že monstrum není nikdy vidět celé v pohybu - v těch momentech je nám totiž nabízeno pomocí sledu velice rychle sestříhaných scén (takže o jeho přesném vzhledu máme jen mlhavou představu), což však zase krásně koresponduje se způsobem jeho "chůze". Tudíž má toto nutné opatření spíše kladný efekt. Splinter jednoznačně můžu doporučit - je to bezproblémově fungující horor, v němž je přítomno napětí i nějaké ty krvavější scény. V závěru, respektive v posledních dvaceti minutách, bych sice ocenil trochu jiný vývoj děje, ale přesto jsem se snímkem spokojen. Bude druhý díl, nebude druhý díl ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo budeme robiť?“ – „Rezať. Budeme rezať.“ Nízkorozpočtový komorný horor o štyroch nesympatických mladých postavách, ktoré sú uväznené na lesnej pumpe, do ktorej sa pokúša dostať ústredný zlosyn... ehm, ostne. Alebo také niečo. Znie to trápne, ale vyzerá to (v rámci rozpočtu a skúseností tvorcov) obstojne a v dobrom nepríjemné. Príbeh je však slabý (až žiadny: Zlo vonku, my sme dnu, čo s tým?), postavy nesympatické a často sa mení ich psychológia (psychopat je ku koncu hotový hrdina, ktorý len v živote urobil pár chybičiek). Hororová drsná jednohubka, podobné RUINY z produkcie Bena Stillera boli oveľa lepšie. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je dobrý horror. Navíc už to po vlně "násilných exploiťáků" chtělo trochu obměnu v podobě nějakých těch příšerek ... a tohle se fakt povedlo. Co dělá film tak dobrým, i když se odehrává skoro jen na jednom místě jednu noc je zejména nápad. "Zlo", nebo příšera, baktérie nebo rostlina či co je také neuvěřitelně krutá k napadeným hostitelům, ale taky je naprosto nedefinovatelná a nepopsatelná ... Takže to cosi, co ohrožuje partičku lidí na benzínové pumpě vám fakt popisovat nebudu, to se prostě popsat nedá ... docela bizzard ... Jinak ten nápad s "útočníkem" a obranou na bnzince, herci a scény jsou úplně výborné, hodně napínavé, perfektně zahrané a celkově dost originální. Výborně jsem se bavil, některý nápady byly fakt gut. Pro "průměrného" nadšence do horrorů rozhodně zajímavá věc ... doporučuju ... ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Suprácký filmík ... který vás NEnechá ani na okamžik v klidu. Kdo tento snímek zhlédnul, musí přiznat, že vraždící organismus ... se přímo dokonale podobá "mimozemskému smrtícímu tvoru z filmu VĚC". ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Pohodový horor, který mohl mít skutečně ještě lepší hodnocení, než jsem dal. Monstrum je doopravdy originální, takřka nezranitelné, ale co z toho divák má, když si ho za celou dobu prakticky neužije a to hlavně díky zběsilému, ultrarychlému střihu. Není ani jedná akce, kde by střih chyběl a to mě hodně štvalo a snižovalo prožitek. Bylo zde pár nelogičností, ale vše v rámci. Herecké trio je v celku solidní, některé možná potěší Paulo Costanzo, který hrál v seriálu „Joey“ ;-) 6/10* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

I když trošku ohranej, tak stále solidní horor, kterej trošku připomíná Věc, ale je řek bych agresivnější a i drsnější, což ale neznamená, že je mermomocí lepší, chybí mu trošku větší spád, napětí a hlavně by to chtělo víc postav na zabíjení, je jich tam totiž žalostně málo. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

V úvodu filmu se setkáváme s dvěma páry lidí, jejichž činy nechávají diváka přemýšlet nad tím, kdo z nich je větší smolař. Jestli ňouma Seth a jeho kočka Polly, kteří sice nedokáží postavit stan, zato ale dokáže jeden z nich základní část pro jeho stavbu zlomit; nebo uprchlý zločinec Dennis a jeho zfetovaná holka Lacey, která jednu chvíli pořád mele něco o nějaké Ginger. Ti zase měli ten pech, že jim fáro vypovědělo službu, když to nejmíň potřebovali. Během své pěší chůze po krajnici narazí na právě projíždějícího Setha a Polly, kteří nakonec musí romantické chvíle strávit v zablešeném motelu u cesty, místo pod hvězdami. Přepadnou je. Nikdo z těch čtyř však nemohl ještě ani tušit, jakým hrůzám budou muset čelit a jak se jejich cesty nakonec protnou. V rámci žánru nabízí Splinter poctivou, avšak pořád průměrnou podívanou, která ničím nepřekvapí. Výrazné plus má ona odpudivá "Věc", která je vskutku mimořádně dobře vytvořena a osoby, jí "postižené" mi připadaly jako z The Last Exorcism. Schopnost lámat části končetin proti jejich přirozenému fungování nemá jen tak někdo:) Film rychle utekl a jeho závěr je jen předpokládaným klišé. "Lacey byla stejná." - "Já nejsem jako ta tvoje bílá zfetovaná čůza!" ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Čistá strata času. K filmu si prichystajte nejakú činnosť, lebo ak by som mal tú hodinu a pol svoju činnosť sústrediť len na sledovanie film, to by som sa dal radšej bičovať. Ja osobne som popri ňom vylúštil štyri sudoku a dve maľované krížovky. 15%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že přes parádní masky nedokázal tento film nahnat hrůzu. Místy mě neuvěřitelně iritovalo debilní chování postav, špatné dialogy a herecké výkony- tyto negativa celý film doslova zabíjí. Mé hodnocení 1,5 hvězdičky... ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý horor. Efekty nie sú nič extra, vidieť, že ide o nízko-rozpočtový film. To však vôbec nevadí, lebo atmosféra filmu je brutálna... vžil som sa do deja a vychutnával som si každú scénu. Niektoré scény sú dosť úbohé a pripadali mi fakt vtipné.. napr. pobehujúca ruka ako v rodine Addamsovcov. No aj tak je to dobrý film, škoda, že neocenený. Hodnotenie pod 3* si nezaslúži. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní horror se "Silent Hill" potvůrkou...jenom škoda té velice zmatené kamery a střihu právě u scén, kdy se potvůrka ujme akce. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

V záplavě skutečných hororů, které je utrpení sledovat (Mlha, Prokletí domu slunečnic, prakticky všechno od Bolla) je SPLINTER rozhodně nadprůměr, i když tak slavné to taky není. Co by se dalo vyzdvyhnout je obsazení, protože všechny postavy hrají přirozeně, takže jim budete fandit, a potom také nápad s hlavním "záporákem", který sice nezapře slabší rozpočet, ale tajemno, strach a napětí utáhne. Škoda jen toho tolik kritizovaného zběsilého střihu, i já se musím přidat se svou troškou do mlýna, protože toho ve vypjatých momentech fakt není moc k vidění, když to vypadá, jako kdyby kameru držel někdo stižený nervovým šokem. Za tu skotačící utrženou ruku ale přidávám *, pro někoho se silnou arachnofobii patřičně hororový zážitek. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti thrillerům/hororům, kde je znát mizerný rozpočet a přítomnost tří a půl herce. Ty svede dohromady snaha jednoho z párů pláchnout přes hranice, ještě předtím si ale udělají nucené zastaveníčko u benzinové pumpy (na kterou mimochodem za celou dobu nepřijede žádný jiný řidič tankovat). Tam se začne umírat, nesmyslně blábolit (biolog a jeho všemožné teorie) a amputovat končetiny (co s amputovanou/napadenou rukou udělají, je ale záhadou). Na všem teplém parazitující příšerka je docela fajn, herci nejsou až tak špatní, nicméně chyběla mi pořádná atmosféra a hodně štval zbytečně nepřehledný střih!! ()

petero 

všechny recenze uživatele

SPLINTER je z radu malých filmov, ktoré prekvapia stále lákavou zápletkou o neznámej nákaze držiacej v šachu skupinku ľudí a i keď to pripomenie napr. THE MIST, vôbec to nevadí a to hlavne vďaka spoľahlivo fungujúcemu napätiu a zákernému parazitovi. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originální a zajímavý horůrek. Bohužel vyššímu hodnocení přecejen zabránila jednoduchost děje a také velice nevhodný střih, který v okamžiku kdy se objeví monstrum (mimochodem mi dost nápadně vybavilo na mysl film Leviathan), neuvěřitelně nečitelně skoro až epilepticky nás začne zásobovat trhanými záběry, takže toho divák opravdu moc zajímavého nevidí. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Pokud pominu příšerný střih, zbyde těžce neoriginální survival záležitost (skupinka nešťastných lidiček zavřená v budově, zatímco venku běhá zlosyn). Vlastně si nevzpomínám, kdy naposled jsem viděl takhle debilní horor (ba jo - asi předevčírem). Ona všemi milovaná příšerka je plagiát Věci od Carpentera, s tím rozdílem, že má bodlinky a její přítomnost na plátně vyvolává u střihače epileptické záchvaty. Obzvláště vypečené jsou charaktery. Dobráček stromofil mě svým pseudobiologickým žvaněním rozčílil hned v úvodu takovým způsobem, že jsem mu přál, aby na něj spadla dobře urostlá sekvoj. Když se v závěru jal sebezmrazování, zatímco jeho kolega (uprchlý zločinec) procházel personální glorifikací, pojal jsem podezření, že si tvůrci z diváka dělají regulérní prdel. Dvě hvězdy za nemalé náznaky slušného gore, atmosféry a napětí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jak se to říká? Když přistoupíte na hru, budete se bavit. Jasně, žádná originální bomba, minimálně Carpenterova Věc ( stále se modlím, aby nevznikl její několikráte avizovaný remake) vás napadne určitě. Ale dobře se na to kouká a než se otočíte, je konec. Alespoň já se nenudil. A určitě je dobře, že tvůrci nevsadili výhradně na počítačové efekty, protože ty v levných filmech vypadají ještě levněji, tedy naprosto blbě a trapně..... Chvílemi až polodokumentární styl přidává filmu na syrovosti a opravdovosti. A gejzíry krve vypadají též věrohodně. Kdo ví, třeba nakonec ani o žádné triky nešlo. U těhle filmů nikdy nevíte, co je doopravdy a co jen jako.... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Největším záporem je určitě režie, kamera a střih, který byl chvílemi hrozný a nedalo se v tom orientovat. Naopak atmosféra a některé gore momenty se velmi vydařily. Nápad je taky celkem fajn a já se ani moc nenudil, takže hodnotím mírně nadprůměrně. 55% ()

Reklama

Reklama