Reklama

Reklama

David Bowie: Blackstar

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2015, 10 min

VOD (1)

Recenze (11)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím ani tak bizarní klip, jako spíš samotnou píseň. Vzpomínám na svůj první dojem; ta 10-minutová, multižánrová kompozice je zároveň tak podivná, strašidelná, magická, nádherná. "Muž, který spadl na Zemi" je holt jen jeden a je skvělý, že pro nás v roce 2015 ještě dál a tak jedinečně tvoří. ★ ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Naposledy takto dávali Gaga s Akerlundom, než im došli nápady a prachy. David Bowie ukázal, ako sa to robí. Dychberúce atmosferické až hypnotické video k úžasnej skladbe z jedného z najlepších albumov majstra-chameleóna. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

U predchoziho alba The Next Day byl clovek rad, ze Bowie vubec jeste zije a neco vydava, ale jinak to byl pomerne standard. Blackstar (song, video i album) je ale regulerni navrat do top formy. 9/10 ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Klip mi zpětně připadá na jedno použití. Respektive na mě ta atmosféra při reprízách už nepadala. Spíše naopak se začaly dostavovat rozpačité pocity. Tak to ale mám u vícero klipů od Bowieho. Po hudební stránce nemám co vytknout. Naopak musím vyzvednout odvahu (paličatost) vydat 10ti minutový singl. Text mi nepřijde příliš složitý na pochopení, ale možná si to jen namlouvám, abych nebyl rušen zkoumáním textů Whitestar (white ship - Nightjar transmit: trans-). ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

O videoklipu k ★ se toho napsalo hodně. S chutí jsem si pročetl pár analýz a sám jsem si neodpustil trochu zakonspirovat. Kdo ví, možná je v tom opravdu zakódované poselství o budoucnosti lidstva od Ziggyho. Nebo je to prostě citlivé vizuální umění doplňující tu skvostnou písničku. David Bowie a Johan Renck ale každopádně docílili splnili svůj úkol - potěšili smysly a zaměstnali intelekt mnohých fanoušků. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

★ space oddity meets 1.outside (!) noirovo na-jazz-lé -pořád inovativní- eklektické ..dokonalá ochutnávka, hlavní chod 8.ledna ..velká očekávání ★ ()

DBSMC 

všechny recenze uživatele

Gregoriánský chorál, soulová část, elektronické beaty a Davidovo unikátní vokály. V druhé půli (má oblíbená) saxofonová část při níž se vracíme zpět k dobré Bowieho klasice. V lednu mi (skoro) k narozeninám vyjde komplet album - koušu si ret nedočkavostí.. ()

bombit 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tento druh tance nás neučili v pokračovačkách, jak rád bych si ho s manželkou zatančil na naší trojúhelníkové půdičce. ()

Reklama

Reklama