Joshuu sasori: 701-gô urami-bushi

Female Prisoner Scorpion: #701's Grudge Song

Drama / Thriller / Krimi

Japonsko, 1973, 89 min

Yasuharu Hasebe

Poslední díl je takový slabší. Ubylo akce, film má příliš pomalý rozjezd a dost se táhne. Obsahuje sice dost násilí ze strany všehoschopné policie, ale ubylo goreefektů a akce. Hlavní hrdinka to nejdřív táhne s jedním týpkem ve městě naskládce a v kanálech, dojde mezi nimi i k intimnímu sblížení, oba jsou naháněni policií. V další části pak Sasori skončí ve věznici, kde se k ní věznitelky chovají docela dobře, ale jsou samy pobízeny policií a jejím šéfem k větší krutosti a násilí vůči ní. Konec má až umělecké, skvěle barevné vyjádření. Ubylo nahoty, sexuálního násilí a brutálních vražd a gore. Žádná vypiplaná velká pomsta se nekoná. Jasně nejlepší byl třetí díl. Tento je po prvním pro mne nejhorší, chvílemi jsem se docela nudil.(26.1.2009)

Nerad, ale musím jít o hvězdu dolů. Milostná linie se k hlavní postavě příliš nehodí (do určité míry i popírá její podstatu) a její jediné štěstí je, že se podařilo ji výtečně zpracovat, zejména pokud jde o vyústění. Dramatická linka jako taková není příliš vyvážená, film plyne trochu neobratně - změna v režisérském křesle nebyla úplně na škodu, Hasebe se však za tak krátkou chvíli nedokázal se Sasori dokonale sžít. Skutečnost je ovšem taková, že pokud někdo absolvoval předchozí tři filmy, lze mu směle doporučit i tento.(4.10.2010)