Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hustě osídlené galaxii vládne Aliance, která vznikla spojením sil pozemských velmocí USA a Číny. Válečný veterán Malcolm Reynolds je kapitánem plavidla s idealistickým názvem Serenity. Vydělává si na živobytí jako podřadný zlodějíček a nájemný převozník. Posádku jeho lodi tvoří jeho věrná kamarádka Zoë, její muž a zároveň pilot Wash, opravářka Kaylee a svalovec Jayne. V momentě, kdy na palubu přibere dva nové pasažéry, se dostane do mnohem větších potíží, než na které je připraven. Mladý doktor a jeho sestra River, která oplývá telepatickými schopnostmi, totiž prchají před tajnou vládní organizací, která se snaží z dívky vytvořit dokonalého zabijáka. Vesmírná loď na sebe upoutala nejen pozornost vládních sil, ale i galaktických pirátů a dalších nepřátel. Další nebezpečí se ale skrývá v samém srdci Serenity... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (720)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Serenity? Co to je zeptal jsem se. Nevěděl jsem, že je to natočené podle oblíbeného amerického seriálu. Teď už vím. Vzdáleně mě to připomíná svým sci-fi vtipem a akcí něco mezi Vesmírným průvodcem a Pátým elementem. Akce jakž-takž dobrá. Určitě se na to chce dívat ve více lidech, aby to bylo zábavnější. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí velkofilm i závěrečný díl televizního seriálu. Příběh o tom, že hrdinou může být každý z nás i nahláškovaná týmovka. Zaprášený western i monumentální sci-fi. Serenity povyšuje odkaz seriálu na (ještě) vyšší úroveň, dělá z Malcolma kapitána, kterého chceme jako nadřízeného všichni a z lásky k lodi poslání, které se neodmítá. Firefly je nezapomenutelná sama o sobě, díky Serenity je nesmrtelná. ()

Reklama

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Bez urážky, ale človek čo nevidel všetkých 13 dielov kultového seriálu Firefly nemôže vedieť "vo co go"... Nedokáže totiž nasať všetku tú atmosféru prešpekulovaného Whedonovho vesmíru so všetkými jeho špecifikami, nedokáže sa zžiť s hrdinami, nepozná ich motivácie a charaktery (ako som bol rád, že to zlatej mechaničke Kaylee nakoniec vyšlo, juch). Všetkým tým trojhviezdičkovým hodnotiacim teda odporúčam najskôr zhliadnuť pôvodnú sériu, a až potom tu strieľať verdikty... Možno následne pochopia, že toto nie je len "ďalší z nekonečnej rady sci-fi filmov", ale vskutku jedinečný kúsok. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Perfektné ukončenie seriálu Firefly............ Soundtrack David Newman: 1. Into The River ,2. Escape ,3. Serenity ,4. Going For A Ride ,5. Trading Station Robbery ,6. River Goes Wild ,7. River And Simon In Locker ,8. Population Dead ,9. Haven Destroyed ,10. Shepherd Books' Last Words ,11. You're Not A Reaver ,12. Mal Decides ,13. Truth / Mal's Speech ,14. Space Battle ,15. Crash Landing ,16. Run to Black ,17. Generator Room ,18. Mal And Op Fight ,19. Jayne And Zoe / Final Battle ,20. Funeral / Rebuilding Serenity ,21. Prep For Flight ,22. Love ,23. End Credits, ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Příběh byl pochopitelný, neztrácel jsem se v něm a to jsem seriál Firefly neviděl. Potěšili mě neokoukaní sympatičtí hrdinové, staré dobré ruční palné zbraně (žádné fasery a lasery), suché hlášky. Akční scény jsou natočené přehledně, což nebývá v současnosti zrovna zvykem. Tady se nemusí režisér snažit zakrýt pohybové nedostatky herců rychlými střihy. Nevím nakolik to je práce trikařů a kaskadérů, ale vypadá to věrohodně. Zejména scény, kdy předvede své bojové dovednosti telepatická smrtící tanečnice River Tam. Konec samotný je už potom jedna akční jízda, hodně ve stylu Přepadení 13. okrsku. No, bavil jsem se maximálně. Jdu shánět Firefly. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Když posádka poprvé přijede do přístavu, Jayne brnká na kytaru „Ballad of Serenity“ – úvodní znělku ze seriálu Firefly (2002). (Galadriel)
  • Mini-gun postavy Jayne dostane na konci filmu přezdívku „Lux“, podle herce Adama Baldwina je odkaz na věrného fanouška a správce chatu (LuxLucre) Kerry Pearsona. Pearson, který zemřel na komplikace cukrovky, byl známý díky fandovskému filmu, ve kterém vystupovaly postavy ze seriálu Firefly (od r. 2002) v kresleném stylu á la Mestečko South Park (od r. 1997). (Galadriel)
  • Jde o první film uvedený Universalem na HD-DVD. (Galadriel)

Související novinky

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

06.04.2014

Joss Whedon (Avengers) už před deseti lety věděl, že má Chiwetel Ejiofor velkou hereckou budoucnost. Záporák z jeho sci-fi akčňáku Serenity se nedávno blýsknul v otrokářském dramatu 12 let v řetězech… (více)

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

26.09.2005

Režisér Joss Whedon až doposud pracoval na seriálech, z nichž asi největší popularitu si získala Buffy, přemožitelka upírů. To se však změní už tento čtvrtek 30. září, kdy se na plátnech amerických… (více)

Reklama

Reklama