Reklama

Reklama

Pavoučí teror

Trailer

Obsahy(1)

Řidič nákladního auta veze chemikálie a jeden sud mu spadne do jezera. Nedaleko odtud je pavoučí farma, kam týden po havárii přijíždí chlapec Mike. Joshua, který farmu vede, krmí své pavouky cvrčky nachytanými u jezera. Pavouci po nich nejen více rostou, ale jsou stále agresivnější. Když Mike odjede, jeden z pavouků, který utekl, kousne Joshuu. Ten ve snaze se ho zbavit rozbije všechna okolní terária a pavouci utečou... Mikeova matka Sam Parkerová pracuje jako šerif a spolu s kolegou Peterem vytahují z jezera sud. Když Mike zjistí, že je voda kontaminovaná, chce informovat Joshuu, ale matka mu zakáže k němu jezdit. Do městečka se po deseti letech vrací Chris McCormick a zjišťuje, že město je na dně a velká společnost má zájem o koupi všech pozemků kolem města a obnovu dolů jeho otce. Starosta Wade prosazuje zájmy této společnosti a Chris na veřejné schůzi prohlásí, že věří otci, který před smrtí ve svých dolech údajně našel zlatou žílu, a důl odmítne prodat... Mike se mezitím dostane na Joshuovu farmu, která je celá obalená pavučinami, a stopy pavouků vedou do starých dolů. Tam najde kus obrovské pavoučí nohy. Cestou domů si stopne Chrise a řekne mu o Joshuových pavoucích i o tom, že se ukryli v šachtách. Tam už ale zatím začali Chrisovi muži obnovovat práce... Jednoho z pracovníků dolu napadne a sežere obří pavouk. Starosta telefonuje se zástupci společnosti a vychází najevo, že společnost chce v dolech skladovat toxický odpad. Navíc v noci zmizí několik chovných pštrosů, stejně jako v okolí záhadně mizí psi a kočky... Samina dcera Asley má rande s Bretem, ale ten začne být dotěrný, a tak ho Asley vyhodí z auta a odjede. Na Breta a jeho kamarády pak zaútočí obří pavouci. Bret jako jediný přežije a vjede na motorce do štoly, kde se za ním sesype vchod... Chrisově tetě Gladys mezitím zmizí ve sklepě pes a teta najde obrovskou díru ve zdi, která vede do štol. Jde se tam podívat, ale to ještě netuší, že tam číhají zmutovaní a velmi nebezpeční pavouci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

"Asi mi nebudete chtít věřit, ale naše město napadli obří pavouci. Pošlete sem armádu!" Logika některých jednání postav opět na pěst, ale zde to zachraňuje fakt, že celý film není skoro vůbec brán vážně. Mix komedie a jinak v základu klišovitého hororu tak dopadá velice dobře, pavouci, ačkoliv digitální, taky nakonec nevypadají špatně a celé je to sledovatelné, oddychové a dokonce i vtipné. Proč ne? Lepší, než co vzniká za přímé parodie hororů, které jsou trapností přímo přerostlé. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dokonalé skloubení poetiky „padesátkových“ monster movies s nablblou estetikou německo-amerických koprodukčních céček. Ač to ne vždy funguje, Pavoučí teror umě kloubí poctu s parodií, která do diváckého srdce zaskóruje perfektními postavami, smrtící dávkou klišé a hlavně uchechtanými pavouky, na které je radost pohledět, zvláště když jim trikaři nadělili hezký „look“. Emmerich s Devlinem na tom sice bůhvíjaký balík nezkásnuli, ale za tu chuť pustit tohle do světa velké díky. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Díky opětovnému zhlédnutí snímku „Pavoučí teror“ jsem si uvědomil nejen to, že tahle béčka prostě zbožňuji, ale také to, proč jsem měl vždycky rád Scarlett Johansson. Škoda, že se z ní v poslední době stala až taková hvězda. Nějak mi v posledních filmech nesedla. „Pavoučí teror“ jako béčko ale funguje, jen je škoda, že toho humoru není trochu víc. Pak by to bylo naprosto výborné. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vzikol len a len preto aby ľudí bavil. A darí sa mu to tak na 70%. Schízoidný pocit: "je to to horor, alebo komédia?" vo mne pretrvával celý film a neostalo, než na to pristúpiť. Kto to spraví bude spokojný. Čo mňa ale vytáčalo boli hlavní hrdinovia (teda skôr hlavní sráči), ktorý sú úplne mantaví a kazia na čo siahnu. Film si úplne žiada nejakého sympatického svalovca, ktorý vezme do jednej ruky motorový pílu, do druhej guľomet a pár pavúkov pokosí. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nudnější, ale při evakuaci do obchoďáku se to začne pěkně rozbíhat. Jo a jako u dalších podobných filmů… bezpečnost především. Lidi u benzínky zabíjí pavouci a borec si napřed nasadí helmu a až pak sedne na motorku a začne jim ujíždět. Ostatně na motorce před pavouky ujíždí mnoho lidí, ale všichni si napřed vezmou helmu… tak tak. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Při průchodu doly pod obchodním centrem oznámí jedna z postav, že ucítila zápach methanu. Methan ale ve skutečnosti je sloučeninou, která žádný zápach nemá. (Israha)
  • Ve scéně, kdy lidé utíkají před pavouky do obchodního domu, tak Sam (Kari Wuhrer) střílí z pušky. Když se hlavní vchod pomalu zavírá a naposlední chvíli se zkutálí pod dveřmi, tak v ruce nedrží pušku a hned v dalším záběru ji opět má. (OndrejKW)
  • Inspirací pro film se stalo krátkometrážní dílo Larger Than Life, ke kterému napsal scénář právě režisér, Ellory Elkayem. (viperblade)

Reklama

Reklama