Reklama

Reklama

Pavoučí teror

Trailer

Obsahy(1)

Řidič nákladního auta veze chemikálie a jeden sud mu spadne do jezera. Nedaleko odtud je pavoučí farma, kam týden po havárii přijíždí chlapec Mike. Joshua, který farmu vede, krmí své pavouky cvrčky nachytanými u jezera. Pavouci po nich nejen více rostou, ale jsou stále agresivnější. Když Mike odjede, jeden z pavouků, který utekl, kousne Joshuu. Ten ve snaze se ho zbavit rozbije všechna okolní terária a pavouci utečou... Mikeova matka Sam Parkerová pracuje jako šerif a spolu s kolegou Peterem vytahují z jezera sud. Když Mike zjistí, že je voda kontaminovaná, chce informovat Joshuu, ale matka mu zakáže k němu jezdit. Do městečka se po deseti letech vrací Chris McCormick a zjišťuje, že město je na dně a velká společnost má zájem o koupi všech pozemků kolem města a obnovu dolů jeho otce. Starosta Wade prosazuje zájmy této společnosti a Chris na veřejné schůzi prohlásí, že věří otci, který před smrtí ve svých dolech údajně našel zlatou žílu, a důl odmítne prodat... Mike se mezitím dostane na Joshuovu farmu, která je celá obalená pavučinami, a stopy pavouků vedou do starých dolů. Tam najde kus obrovské pavoučí nohy. Cestou domů si stopne Chrise a řekne mu o Joshuových pavoucích i o tom, že se ukryli v šachtách. Tam už ale zatím začali Chrisovi muži obnovovat práce... Jednoho z pracovníků dolu napadne a sežere obří pavouk. Starosta telefonuje se zástupci společnosti a vychází najevo, že společnost chce v dolech skladovat toxický odpad. Navíc v noci zmizí několik chovných pštrosů, stejně jako v okolí záhadně mizí psi a kočky... Samina dcera Asley má rande s Bretem, ale ten začne být dotěrný, a tak ho Asley vyhodí z auta a odjede. Na Breta a jeho kamarády pak zaútočí obří pavouci. Bret jako jediný přežije a vjede na motorce do štoly, kde se za ním sesype vchod... Chrisově tetě Gladys mezitím zmizí ve sklepě pes a teta najde obrovskou díru ve zdi, která vede do štol. Jde se tam podívat, ale to ještě netuší, že tam číhají zmutovaní a velmi nebezpeční pavouci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

ic 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nudnější, ale při evakuaci do obchoďáku se to začne pěkně rozbíhat. Jo a jako u dalších podobných filmů… bezpečnost především. Lidi u benzínky zabíjí pavouci a borec si napřed nasadí helmu a až pak sedne na motorku a začne jim ujíždět. Ostatně na motorce před pavouky ujíždí mnoho lidí, ale všichni si napřed vezmou helmu… tak tak. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Co to kur.... Ech, monstrmovie mě nebavěj a tohle má být jako nějaká pocta? Nechtěná (ale podle toho, jak to celý vypadalo, bych spíš věřil tomu, že chtěná) parodie možná.... Naprosto směšný digitální triky (povedli se tak dva pavouci) a co mě na filmu sralo nejvíc? Hlasové projevy pavouků podobající se mluvě Kennyho ze South Parku. Otřes. Dvě hvězdičky dávám jen za tu komediální stránku filmu, některé vtípky byly fakt povedené (pavouk ve stanu, útok na vycpanou hlavu).... Věřím, že tenhle film potěší dost lidí, já mezi nimi ale nejsem. Ale na jedno zkouknutí to jde. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedno z lepších spojení horroru a komedie. Bát se příliš nebudete, ale nudit taky ne - je to vtipné, hezky zahrané, narvané odkazy a citáty (masky v obchoďáku), akční (honička na motorkách a útok na město). Když si k tomu přidám mladičkou Scarlett Johansson, tak prakticky není co řešit. Nenáročná, ale ne stupidní zábava. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Skoro geniální ptákovina, u které jsem se skvěle pobavil. Absolutní oddechovka u které prostě a jednoduše stačí vypnout mozek a budete se královsky bavit. A hlavně po dlouhý době je to blbůstka u které jsem vůbec neřešil nějaké nelogičnosti a že jich je tam určitě hafo, ale teror má takový spád, že je ani nestihne nějak řešit. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pavoučí teror dozajsta zklame příznivce bláznivých komedií/parodií a též i vyznavače hororů. Ale pokud umíte balancovat na pomezí těchto žánrů, budete se královsky bavit. Pav oučí teror je tak trochu spider variací na Vřískot. Až mě začalo mrzet, že jsem viděl tak málo klasických "zvířecích" béček, určitě bych se bavil ještě víc... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Když šerif vidí, jak všichni lidé běží k obchodu, tak řekne "If you build it, they will come!" ("Když to postavíš, tak oni přijdou!"). To je narážka na film Hřiště snů, kde zazní věta "If you build it, he will come." ("Když to postavíš, on příjde.") (viperblade)
  • Při souboji s pavouky v obchodním centru je jeden z obyvatel města vybaven hokejovou maskou jako Jason Voorhees ze série Pátek třináctého. Místo typické mačety však jako zbraň používá motorovou pilu po vzoru konkurenčního Leatherface ze série Texaský masakr motorovou pilou. (Israha)
  • Název filmu nepochází ze scénáře, od režiséra, nebo od studia. Při jedné scéně herec David Arquette improvizovaně řekl frázi "Eight Legged Freaks" a tak vznikl název. Původní název byl Arac Attack (ve většině evropských zemí je tento film známý pod tímto titulem). (viperblade)

Reklama

Reklama