Reklama

Reklama

Pavoučí teror

Trailer

Obsahy(1)

Řidič nákladního auta veze chemikálie a jeden sud mu spadne do jezera. Nedaleko odtud je pavoučí farma, kam týden po havárii přijíždí chlapec Mike. Joshua, který farmu vede, krmí své pavouky cvrčky nachytanými u jezera. Pavouci po nich nejen více rostou, ale jsou stále agresivnější. Když Mike odjede, jeden z pavouků, který utekl, kousne Joshuu. Ten ve snaze se ho zbavit rozbije všechna okolní terária a pavouci utečou... Mikeova matka Sam Parkerová pracuje jako šerif a spolu s kolegou Peterem vytahují z jezera sud. Když Mike zjistí, že je voda kontaminovaná, chce informovat Joshuu, ale matka mu zakáže k němu jezdit. Do městečka se po deseti letech vrací Chris McCormick a zjišťuje, že město je na dně a velká společnost má zájem o koupi všech pozemků kolem města a obnovu dolů jeho otce. Starosta Wade prosazuje zájmy této společnosti a Chris na veřejné schůzi prohlásí, že věří otci, který před smrtí ve svých dolech údajně našel zlatou žílu, a důl odmítne prodat... Mike se mezitím dostane na Joshuovu farmu, která je celá obalená pavučinami, a stopy pavouků vedou do starých dolů. Tam najde kus obrovské pavoučí nohy. Cestou domů si stopne Chrise a řekne mu o Joshuových pavoucích i o tom, že se ukryli v šachtách. Tam už ale zatím začali Chrisovi muži obnovovat práce... Jednoho z pracovníků dolu napadne a sežere obří pavouk. Starosta telefonuje se zástupci společnosti a vychází najevo, že společnost chce v dolech skladovat toxický odpad. Navíc v noci zmizí několik chovných pštrosů, stejně jako v okolí záhadně mizí psi a kočky... Samina dcera Asley má rande s Bretem, ale ten začne být dotěrný, a tak ho Asley vyhodí z auta a odjede. Na Breta a jeho kamarády pak zaútočí obří pavouci. Bret jako jediný přežije a vjede na motorce do štoly, kde se za ním sesype vchod... Chrisově tetě Gladys mezitím zmizí ve sklepě pes a teta najde obrovskou díru ve zdi, která vede do štol. Jde se tam podívat, ale to ještě netuší, že tam číhají zmutovaní a velmi nebezpeční pavouci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

tron 

všechny recenze uživatele

"Nechcem prísť o panenstvo na predných sedadlách auta." - "Môžeme ísť na zadné." Papagáj posadnutý filmom Šiestym zmyslom, Jason Voorhees, sadrokartón, baník vycucávajúci zapchatú hadicu, pštrosy, buranská výzbroj v nákupnom centre... David Arquette alias Dewey z Vreskotov zvládol hlavnú rolu so cťou a v ponuke večera je aj Scralett Johansson. Dravé béčko so schválne (?) brakovými trikmi a schválne (tým som si istý) béčkarskou zápletkou, ktoré sa nehanbí za svoju béčkovosť. Skôr naopak. Divákov to každopádne neuchvátilo: rozpočet 3O miliónov, celosvetová tržba 45. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vtipná variácia na staré čiernobiele monster filmy v ktorých nejaká háveď napadne malé mestečko. Sú tu všetky klišé žánru. Chamtivý parchant, ktorý za všetko môže, malý chlapec , ktorý na všetko príde, ale nikto mu neverí, odvážny hrdina, sexy pomocníčka s ešte viac sexy dcérou (Scarlett Johansson ou jéé), neskutočne vtipný pomocník šerifky, konšpiračný magor a od polovice filmu kopa skvele natočených scén s dostatočne kvalitnými trikmi. Relatívne malý rozpočet bol využitý dokonale. Ani mi nevadilo, že to má len PG-13 rating. Takže gore scén sa nedočkáme, ale jednotlivé úmrtia sú dostatočne nechutné a zároveň zábavné. Tempo to má tiež svižné, takže ma ani nenapadá, čo by som na filme vylepšil a mrzí ma, že nikdy nevzniklo nejaké pokračovanie. Je to vydarený komediálny horor o vraždiacich prerastených pavúkoch a ak vás ten námet láka, tak budete spokojní. 8/10. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Hmm, k tomuhle filmu jsem přistupoval ne příliš důvěřivě, když jsem ho dával do videa. Hned zkraje(z obalu) mi bylo jasné o co půjde-malí pavouci,velcí pavouci,ty žerou lidi a útočí na město. Jasný, hned od začátku je jasné co se stane, ale snad to tak pán režisér chtěl, kdo na tu hru přistoupí, bude se skvěle bavit. Vždyť tolik narážek se v dnešní době jen tak nevidí, prostě pořád to bylo něco mezi komedií/parodií a hororem(spíš to 2. ze 3) Pokud a jen a pouze když překnousnete animovaný pavouky(těžko říct, jestli by víc karikaturně působily vycpaný modely, ale muselo by to být vidět, že jsou vycpaný...)tak vám to bude připadat jako luxusní komedie. A pěkný cameo, že v B-čkovym monster movie 21. století dávají v televizi B-čkový monster movie ze 70. let :)) Jupíí :D ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dokonalé skloubení poetiky „padesátkových“ monster movies s nablblou estetikou německo-amerických koprodukčních céček. Ač to ne vždy funguje, Pavoučí teror umě kloubí poctu s parodií, která do diváckého srdce zaskóruje perfektními postavami, smrtící dávkou klišé a hlavně uchechtanými pavouky, na které je radost pohledět, zvláště když jim trikaři nadělili hezký „look“. Emmerich s Devlinem na tom sice bůhvíjaký balík nezkásnuli, ale za tu chuť pustit tohle do světa velké díky. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Pavúky nemám rád a bojím sa ich. To by však nemohli by digitálne, tie sú len na smiech. V tomto filme určite. Jedná sa ale o pomerne zábavný horor (?) plný pavúkov a ich nešťastných obetí, z ktorých najzábavnejšia bola likvidácia mačky. Zopár logických prešlapov sa síce nájde, ale to pri takto odľahčenom podaní ani veľmi nevadí. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně na střeše obchodním domu, Chris (David Arquette) s Harlenem (Doug E. Doug) visí na anténě a střílí pavouky, tak Chris řekne Harlenovi, aby polezl výš a do toho si mezitím nabijí brokovnici, kterou v následujícím záběru ihned zahodil aniž by vystřelil. Ještě k tomu bylo vidět na pažbě brokovnice, že v pouzdře mu ještě 2 broky zbývaly přichystané. (OndrejKW)
  • Ve filmu je vidět, jak samci křižáků nosí zámotky s kořistí gigantické samici snovačky. Toto chování se u některých druhů pavouků vyskytuje, ale nikdy mezidruhově. Není jasné, jestli byl tento prvek do filmu vložen záměrně jako další z projevů mutací pavouků, nebo se jedná o chybu. (Israha)
  • Inspirací pro film se stalo krátkometrážní dílo Larger Than Life, ke kterému napsal scénář právě režisér, Ellory Elkayem. (viperblade)

Reklama

Reklama