Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedno přísloví říká: "Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl." Jenže starý indiánský mýtus Weendigo zase vypráví o tom, že ten, kdo požije maso svého nepřítele, získá jeho sílu a duši. Má to ovšem háček každý, kdo to udělá, dostane i neukojitelný hlad po další lidské potravě, změní se v dravce a tomuto neblahému osudu může uniknout pouze vlastní obětí. Americko-britský film Dravci, který je kombinací kanibalského a upírského hororu, se odehrává v polovině 19. století na zapomenuté pevnosti v kalifornském pohoří Sierra Nevada. Právě sem je na zimu převelen kapitán John Boyd, vyznamenaný za hrdinství v mexicko-americké válce. Jenže jak už to při válečných konfliktech bývá, všechno se ve skutečnosti odehrálo trochu jinak. V bohem zapomenutém místě však Boyda čeká nejtěžší bitva jeho života střet s kanibalem Colqhounem, který pronikne do pevnosti a vláká její posádku do pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (468)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Žánrová perokresba zvrácených degustačních norem, která využívá kontrastu obrazu a hudby, hereckých výkonů herců druhé hollywoodské ligy a starobylého atmosférického prototypu. Animální stravovací návyky jsou nechutné, bestiální, hříšné...antropofagie (v pravěku občas i běžná) patrně Antonii Bird učarovala natolik, že se odvážila natočit film, který jsem zhnusen téměř nedodíval do konce. Proto nezbývá než dodat, že tím byl splněn účel filmu. Démonický Robert Carlyle to zahral pašácky. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro někoho slabčáci Guy Pearce a Robert Carlyle (nejen) zde dokazují, že jsou kvalitními herci. Tento thriller potřísněný hororem je jedním slovem neobvyklý. Neobvyklý, a to ze dvou důvodů. Prvním je zasazení do občansko-válečné doby, druhým je děsivá pointa sama o sobě. Komu by se zalíbila dobová atmosféra, tomu bych doporučil Exit Humanity. 75% ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Bizarní film, který nejvíce padá a získává na faktu, že jednu a tu samou věc ukazuje v průběhu stopáže naprosto jinými způsoby (vážně, hororové, komediálně, dramaticky). Když mávnu rukou nad tím, že celá pointa je nesmyslná jako prase, zůstane mi úchylně zvláštní pecka, která je prostě geniální i svým poselstvím. Genialitu filmu ovšem sráží jedna podstatná věc, způsob jakým je vyprávěn. Carlyle podal naprosto dokonalý výkon, při kterém stačil jen pohled na jeho démonické grimasy a film měl rázem jednoho z nejlepších záporáků v historii hororů, zvláště u jeho proměny ve scéně u jeskyně byl pak tento pocit nejsilnější. Jenže právě v době, kdy Carlyle doslova exceluje a šokuje diváka svojí proměnou do té doby ve zcela vážně myšleném filmu, nastane groteskní scéna při honičce v lese, která z hutné atmosféry plné napětí, udělá během pár vteřin naprostou frašku. Takovéto střídání poloh a žánrů se pak v celém filmu opakuje ještě několikrát, nutno podotknout, že za asistence kardinálně nevhodné hudby. Přesto je film svojí skrytou narážkou na společnost a hustou atmosférou při vážných sekvencích, naprostá bomba. Film navíc táhnou skvělé výkony Pearceho a již zmiňovaného Carlyla, přesto mám pocit, že pokud by se ta prvoplánově a účelově nehodící hudba odstranila a nahradila jinou, pak je film ještě o dvě kategorie výš. Podobné filmy: Van Diemen´s Land . 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Určite nie film pre každého, s tým by som rád začal. Spočiatku som totiž chcel napísať, že netradičný bol výber hudby. V tomto filme bolo ale netradičné takmer všetko a ak mám pravdu povedať, keby sa film nenatáčal u nás a neniesol by na obale také známe mená, asi by ostal niekde v súkromných hľadáčikoch fanúšikov žánru. Pearce, Carlyle a spol. filmu dodali naozaj skvelú atmosféru, človek by podľa obsadenie čakal, kedy sa film učlovečí, ale ono je to čím ďalej, tým viac väčšia úchylnosť. Úchylné je, že sami ale tá úchylnosť úchylne páčila. Napätia je tu celkom sympaticky dosť, scenár tiež nebol úplne deravý, atmosféra krutá a surová; a s vedomím, že nič podobné už asi nikdy neuvidím som si film celkom vychutnal. 75%. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Dvakrát jsem si řekla, to snad ne, ale pak jsem rezignovala a přijala film, děj, herce a hudbu jak leží a běží. Netušila jsem totiž předem, do čeho jdu, když jsem si tenhle mix horror-komedie-western pustila v pozdních nočních hodinách. Pravdou je, že mě ze začátku trochu šokovalo témA CHUŤOVKY KANIBALISMU ale pak, když jsem přistoupila na pravidla nechutnosti, jsem se i bavila. Hlavně při velmi černohumorných hláškách vrchního kanibala Carlyla a při vyděšeném pohledu Pierceho a vůbec i ostatní hráli jaksi o život (asi jim za patama funěl nějákéj labužník). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Obaja hudobní skladatelia, Michael Nyman a Damon Albarn, podpísaní pod týmto filmom sa narodili v ten istý deň - 23. marec. (beso74)
  • Ako reklama na film pred uvedením do kín boli na internete uverejnené recepty na úpravu ľudského mäsa. (andykovac)

Související novinky

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama