Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (122)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Neopakovatelná satira Black Adderovských eskapád se přenáší do současnosti (ale ne na dlouho:)), aby nás během cestování časem po patřičně zparodovaných významných okamžicích britské historie seznámila s bezpochyby nejokouzlujícnější Lady Marion - Kate Mossovou. Závěrečná pointa by byla geniální tečkou za příhodami Černé Zmije, ale to bych si nesměl z celého srdce přát, a jistě nejsem sám, aby podobně povedených příhod výkvětu anglické aristokracie bylo ještě mnohem víc. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Viděno poprvé až mnoho let po zhlédnutí poslední série a musím říct, že tenhle kratičký návrat do světa Edmunda Černé Zmije byl nostalgií a humorem nacpaný zážitek, který mě hrozně moc potěšil a smál jsem se každou chvíli. Prostě naprostá spokojenost a parádní jednohubka k tomuto brilantnímu seriálu. 5/5 ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší možná tečka za tím nejlepším seriálem o tuřínu. Nejfilmovějěí, nejsevřenější, nostalgická a odhalující další příbuzné (byť jen na fotografiích). Černázmije urazí Shakespeara, zesměšní Robina Hooda, ojede nejkrásnější Pannu (Marian) a párkrat si kopne do zženštilých Francouzů. A s Baldrickem vymyslí ten nejfikanější plán... "-Chutná to, jako kdyby si někdo trpící silnou rýmou vzal dvě lžíce přípravku na uvolnění hlenu a pak to všechno vychrchlal na avokádo. -Je zvláštní, že to říkáte, protože... -Ano, děkuji Baldricku, můžeš jít." ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Edmund Blackadder je po deseti letech zpět a tentokrát zažívá se svým pomocníkem Baldrickem peripetie při klišovitém cestování časem. Návrat slavného britského rodu se rozhodně povedl a vlastně díky tomuto dílu jsem dokázal i relativně docenit diamant britských sitcomů. Je to hlavně díky tomu, že narozdíl od původních 24 dílů byl k tomuto reunionu pořízen slušný dabing - holt ČT je ČT a Nova je Nova (u té jsem po třech dílech první série byl nucen se seriálem skončit a najít si původní znění). Bohužel, i k mé nelibosti se změnila jména hlavních protagonistů, tudíž zde máme Bestiána a Packala. Změnily se též hlasy, ovšem to vůbec není deficit - Petr Rychlý a hlavně Stanislav Fišer do svých rolí pasují (i když u Zmijáka mi chybí citelně Jiří Práger). No, od dabingu, u kterého jsem dosti rozepsal, se vrátím zpět k reunionu. Jelikož mám taky rád dějepis a dějiny samotné, už samotný formát mě uchvátil. A tak se těším na samotné regulérní epizody série o Černé zmiji, která mě, doufám, zabaví stejně jako tento návrat. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Když pominu tu absolutně příšernou změnu jmen, byla to parádní krasojízda. Musím se přiznat, že dabing mi nevadil, ale Jiří Prágr je prostě nepřekonatelný. Parádní tečka za jednou geniální sérií, ve které uvidíme i dosud nepoznané příslušníky rodu Černých zmijí. Edmund s Baldrickem tentokrát cestují časem, v parádním kousku se dozvíme jak vyhynuli dinosauři, opět navštívíme fenomenální královnu Akžbětu I., Napoleona i Shakespeara v podání Colina Firtha. Ta hláška s Kennethem Brannaghem mě dostala...Samozřejmě nesmím opomenout i lady Marion v podání Kate Moss. Prostě naprosto úžasné zakončení fenomenální ságy se všemi starými známými mě absolutně dostalo a zrovna smutním - a asi nějakou chvíli smutnit budu. Protože ten konec, ten konec byl naprosto parádním závěrem, takovým, že lépe to tvůrci ani zakončit nemohli. Chci pátou řadu... Vážně senzace, ať navždy žije rod Blackadderů. Jo a ten Baldrick na konci (překladu na Packala si už nevšímejte) mě taky dojal.... Mohl se objevit i Percy, ale to mi nakonec ani nevadilo. Paráda. Paráda. Geniální dílko a bez diskusí ten nejlepší závěr čehokoliv, co jsem zatím viděl. Takže hodnocení je jasné. Prosím jen o jedno. Předabovat!!! 100%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Na konci závěrečných titulků tvůrci slibují, že pokračování bude v létě roku 3000. (Reyak)
  • Když Černá zmije vstupuje ve svém sídle do stroje času, zavírá za sebou padací dveře a Boldrick do stroje leze zespoda, je možno vidět člena štábu v červené bundě, který z venku vytahuje dveře. (Reyak)
  • Film byl promítán osmkrát denně v London's Millenium Dome po celý rok 2000. (Kulmon)

Reklama

Reklama