Instantní smích (TV film)
Canned Laughter
Komedie / Krátkometrážní
Velká Británie, 1979, 30 min
Geoffrey SaxHrají:
Rowan Atkinson, Sue Holderness, Joan ScottObsah
Ještě dávno nebyl Panem Beanem a už uměl rozesmávat. Rowan Atkinson v několika rolích britské mikrokomedie (oficiální text distributora)
Douglas
Nevím, jaké byly vtipy v originále, ale jestli mě fakt něco přivádělo k šílenství, byl to dabing páně Rychlého, který mi bohužel velmi připomínal jeho ultratrapné Natočto. Nemám moc rád humor, kde hlavní hrdinou je totální vykradenec a mluví, takže i když byly scénky s tímto hrdinou dobře napsané, spíš jsem se za něj propadal hanbou, než že bych se smál. Zato epizoda, kde Atkinson hrál šéfa v malé firmě, k němuž přišli zaměstnanci žádat o zvýšení platu, je naprosto božská a předznamenává humor, který později vykrystalizoval v Černé zmiji. Hlavní hrdina příběhu se časem přetransformoval do Beana, který díkybohu nemluví a tak je úžasně vtipný :) Celkový dojem ze sit-comu je nakonec těžko hodnotitelný, protože Petr Rychlý to celé shazoval o několik tříd dolů. Celé to bylo kvůli tomu spíš na dvě*, ale díky výborné blackadderovské epizodě dávám tři*.(3.8.2003)
Oskar
Rowan Atkinson zde hraje tři postavy - jednu beanovskou, jednu blackadderovskou a jednu postavu neúspěšného šoumena, kterou nemůžu k ničemu z jeho pozdější tvorby přirovnat a jsem tomu rád, protože zrovna tahle postava se mu jaksi nepovedla.(3.5.2003)
movie
Tuším, že kdybych snímek viděl v originále, asi bych se pobavil, ale vzhledem k tomu, že celý výstup Rowana Atkinsona byl překažen trapným dabingem Petra Rychlého, je to za 2/5.(1.1.2003)
O*R*I*N
Souhlasím s Douglasem, rychlokvaška Petra Rychlého sráží kvalitu o několik tříd dolů. Bohužel většina vtipů působí velmi trapným dojmem, přesto v některých již můžeme vidět Atkinsonovy záchvěvy geniálnosti, především v již zmiňované "blackadderovské" scénce.(3.7.2007)
D.Moore
Ačkoliv beanovské i černozmijácké prvky tu znát jsou (místy dokonce velmi), ještě pořád to není ono. Instantní smích přesto obsahuje řadu věcí, které Atkinsonovy příznivce nezklamou - na mysli mám například skvěle trapnou epizodku se zvaním na rande a následnou večeři (konverzace "How, how, how, how, how, how, how, how, how..." o mrtvém otci) zakončenou partnerku ničícím tancem. Rozesmál mě také Rowan Atkinson coby retro muž ve zvonových kalhotách a s knírem, kráčející za zvuku Mr. Blue Sky po chodníku. Tři a malý kousek - Přesný jako smrt se mi líbí více.(25.9.2011)
Slarque
Docela slušná mikrokomedie, která ovšem ještě není tak vychytaná jako pozdější Atkinsonovy televizní projekty. Nejvíc mi sednul jako šéf firmy.(2.1.2004)
Gary
Příjemná mikrokomediální podívaná s opět vynikajícím Atkinsonem.Scéna,ve které má knírek a zvony a je za těžkého frajera mě dostala.(6.2.2003)
hans500
"Instantní smích" nedosahuje kvalit pozdějších Atkinsonových seriálů a navíc to má velmi špatný dabing.(16.4.2009)
MarekT
Po scénáristické stránce se Rowan Atkinson ještě rozkoukává, jelikož si ještě vystačí s méně účinnými pointami (např. povolání otce jeho partnerky), nicméně už zde najdeme i pár geniálních vtipů, které si zaslouží vytesat do kamene (holení všech částí obličeje, které je ale dnes známější z celovečerního Beana). Scénáristická slabost ale na jeho výkonech není znát a svojí první výraznější rolí vůbec Rowan nepřipomíná vyjukaného zajíce. Ona postava stand-up komika, která je zde poměrně kritizovaná, mi nepřišla až tak špatná, byť její party v baru mě přišly jako nejslabší část snímku. Rozhodně dobrá miniaturka, která také naznačila další potenciál Atkinsonovy komiky - střídání více roli a'la Peter Sellers mohl využít častěji. "Yeah, he was drunk like Irish goldfish."(4.7.2010)
Aargh
Jeden z nejslabších Atkinsonových počinů.(15.1.2006)
ThomasCrown
Mr. Bean to síce ešte nie je, ale Rowan sa profiloval a istá inšpirácia tu rozhodne je, viď holenie sa či ranná káva. Nie permanentne vtipné, ale rozhodne dobré.(21.2.2011)
jcall2bad
Naprosto vynikající. Rowan začínal svou kariéru a našlápl bezchybně. Ukázal, že dokáže perfektně zahrát tři naprosto odlišné role bez menších problémů (to ale dokázal i živě v představení "With Friends Like These"). Neumím si ovšem představit, že bych to měl vidět nadabované Rychlým. To musí trhat uši!(3.6.2008)