Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbenou firmu Mystery Inc. reprezentovali samolibý Fred Jones a kráska Daphne Blake, byli její tváří před veřejností. Skutečná práce však ležela na inteligentní brýlaté Velmě Dinkleyové a zručném Norvillu Rogersovi, přezdívaném Shaggy, který se staral o fyzickou práci společně s věčně hladovým mluvícím psem jménem Scooby. Před dvěma roky se ale pohádali, dokonce se od té doby ani neviděli. O nové nečekané setkání se postará Emile Mondavarious, majitel Strašidelného ostrova, oblíbeného výletního místa plného různých atrakcí. Ten všechny členy bývalé Mystery Inc. pozve na svůj ostrov. Děje se na něm totiž něco velmi podivného a chce, aby tomu přišli na kloub. Studenti, kteří se sem přijíždějí pobavit, se totiž záhadně mění v bezduché loutky obdařené prázdnou hlavou a velkou silou. Bývalí kamarádi se nedokážou dohodnout a rozhodnou se po tajemství záhady pátrat každý na vlastní pěst. Všichni členové týmu se však nechají vlákat do strašidelného zámku. Zatímco Fred s Velmou objeví místnost s videoprogramem, který slouží k vymývání mozků studentů, Daphne najde svatyni, ze které sebere podivný skládací jehlan s nápisy. Velma se v baru seznámí se sympatickým studentem, zatímco Shaggy se tu setká s Mary Jane, do které se zamiloval už cestou na ostrov. Zábava je přerušena monstry, která přepadnou bar. Shaggy a jeho čtyřnohý kamarád se ocitnou v podzemní jeskyni, kde se jim podaří zachránit všechny tři kamarády. Konečně se dají znovu dohromady a společně odhalí tajemství ostrova i skutečný důvod, proč na něj byli pozváni. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (202)

castor 

všechny recenze uživatele

Mluvící čokl, Daphne, Fred, Velma a Shaggy. Velmi vydatná série animovaných televizních seriálů a filmů natáčená pro legendární studio Hanna-Barbera. Parta řešila nejrůznější záhady, včetně zdánlivě nadpřirozených stvoření a byla nesmírně populární. Celovečerní verze se dala (až bude digitální německá doga jakž takž uvěřitelná) čekat. Chopil se jí solidní střihač (Sám doma, Pretty woman) a veleprůměrný režisér (Sám doma 3, Nepolíbená) Raja Gosnell. Tu a tam potěší dvojsmyslnou narážkou, nápaditou scénou nebo milým ohlédnutím. Myslím, že fanoušky tenhle postmoderní guláš bavil i byl pro ně svým způsobem vzrušující, otázka je, zda se u televize víc baví děti nebo jejich lehce infantilní rodiče. Dietní tři hvězdy. ()

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Je to len slabý odvar úspešného kresleného seriálu. Najautentickejšou postavou blížiaceho sa k originálu je asi len samotný "skúby-dú". Mierne náznaky sa objavili aj u Velmy, a ak prížmúrim obidve oči tak i u Freda. No najväčším sklamaním ostáva Slaggy. Kráska Daphne je však krajšia ako v rozprávke (stará dobrá Buffy). ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ne moc kvalitní, přesto docela zábavná oddechovka, kterou si fanoušci animovaných filmů a seriálů jistě užijí. Příběh je lehce přihlouplý, žádnou propracovanou zápletku tedy nečekejte. Efekty rovněž nejsou nijak zvlášť kvalitní, o humor se postará především Shaggy a Scooby-Doo, legendární oblíbená dvojka, nicméně i ostatní herečtí kolegové vcelku ujdou. Scooby-Doo je sympatická dobrodružná komedie, která i když je šíleně hloupá, tak dokáže pobavit a jednoznačně zaujme i svou příjemnou atmosférou. 5/10. ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Scooby-dooby-doo čo ti to urobili, ako decko som doslova hltal každý jeden diel animovaného seriálu, ale toto nestojí za reč. Na každých 15 minút pripadá jedno mierne pousmiatie a na každých 60 minút filmu pripadá jedno úprimné zasmiatie sa. Dokopy som sa pousmial 5x a raz úprimne od srdca zarehotal. Rowan Atkinson by sa mal držať Mr. Beana a netrápiť sa celovečernými filmami. 4 z 10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Není marný si jednou za čas propláchnout mozek takovouhle mile infantilní pitomůstkou. Čistá zábava, na nic si to nehraje, je to pestrobarevný až přeplácaný s prďáckým Strašidelným ostrovem a Rowanem Atkinsonem v pro něj netypické roli navrch. Jenom nezbytný módní atribut posledních let - prdící a krkací scénu - mohli klidně vynechat. Jinak O.K. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Pamela Anderson není uvedena v závěrečných titulkách. (fiLLthe3DD)
  • Mnoho fanúšikov Harryho Pottera si šlo pozrieť snímku, len aby videlo trailer na prvý film série. (misterz)

Související novinky

Superman versus zombíci

Superman versus zombíci

16.10.2007

Pokračování Singerova Superman se vrací se odkládá na neurčito. Bylo to víceméně zřejmé už ve chvíli, kdy Bryan odešel do Německa natáčet válečný thriller Valkyrie a Warneři se naplno vrhli do… (více)

Reklama

Reklama