Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbenou firmu Mystery Inc. reprezentovali samolibý Fred Jones a kráska Daphne Blake, byli její tváří před veřejností. Skutečná práce však ležela na inteligentní brýlaté Velmě Dinkleyové a zručném Norvillu Rogersovi, přezdívaném Shaggy, který se staral o fyzickou práci společně s věčně hladovým mluvícím psem jménem Scooby. Před dvěma roky se ale pohádali, dokonce se od té doby ani neviděli. O nové nečekané setkání se postará Emile Mondavarious, majitel Strašidelného ostrova, oblíbeného výletního místa plného různých atrakcí. Ten všechny členy bývalé Mystery Inc. pozve na svůj ostrov. Děje se na něm totiž něco velmi podivného a chce, aby tomu přišli na kloub. Studenti, kteří se sem přijíždějí pobavit, se totiž záhadně mění v bezduché loutky obdařené prázdnou hlavou a velkou silou. Bývalí kamarádi se nedokážou dohodnout a rozhodnou se po tajemství záhady pátrat každý na vlastní pěst. Všichni členové týmu se však nechají vlákat do strašidelného zámku. Zatímco Fred s Velmou objeví místnost s videoprogramem, který slouží k vymývání mozků studentů, Daphne najde svatyni, ze které sebere podivný skládací jehlan s nápisy. Velma se v baru seznámí se sympatickým studentem, zatímco Shaggy se tu setká s Mary Jane, do které se zamiloval už cestou na ostrov. Zábava je přerušena monstry, která přepadnou bar. Shaggy a jeho čtyřnohý kamarád se ocitnou v podzemní jeskyni, kde se jim podaří zachránit všechny tři kamarády. Konečně se dají znovu dohromady a společně odhalí tajemství ostrova i skutečný důvod, proč na něj byli pozváni. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (202)

tron 

všechny recenze uživatele

Ja to beriem. Kedysi som zbožňoval kreslený seriál s touto netradičnou detektívnou partou a ak vezmeme do úvahy fakty (= celovečerná hraná adaptácia animovaného seriálu, plného duchov, strašidiel a hovoriaceho psa milujúceho sucháre), je výsledok taký dobrý, aký len mohol byť. Aspoň si myslím. Scenár je sympaticky drzý, herci presní (vrátane pišišvoriaceho sa Rowana Atkinsona a zábavného Matthewa Lillarda), rozuzlenie šokujúce (pre fanúšikov seriálu určite, ale to by som spoileroval) a pestrofarebná vizuálna stránka správne bláznivá a bizarná (kostýmy, dekorácie, výprava). Nechýbajú seriálové trademarky (dodávka, stratené dioptrické okuliare, svižná titulná pesnička) a celé by som to prirovnal k rovnako bláznivým (prvým) FLINSTONOVCOM. Ale tak zrovna Kubrick to neni :-)) Kino Považan NMnV 2002 ()

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Je to len slabý odvar úspešného kresleného seriálu. Najautentickejšou postavou blížiaceho sa k originálu je asi len samotný "skúby-dú". Mierne náznaky sa objavili aj u Velmy, a ak prížmúrim obidve oči tak i u Freda. No najväčším sklamaním ostáva Slaggy. Kráska Daphne je však krajšia ako v rozprávke (stará dobrá Buffy). ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tak trochu produkt svého času (vzpomněl jsem si ze stejného období i na Jesus Christ Superstar). Zároveň je to ale hezká připomínka klasických starých Scooby-Doo kresleňáků s příjemnou dávkou sebeparodie, věrnosti k originálu, ale i s určitou dávkou trapnosti. Freddie Prinze Jr. zábavný, Sarah Michelle Gellar typicky správně Buffy-ovská, Linda Cardellini taky zábavné, Matthew Lillard občas otravný. CGI zkousnutelné. Zcela chápu, proč do toho James Gunn šel a jsem za to rád, že do toho šel. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek je pro všechny věkové skupiny i živočišné druhy takže se může stát že se poskládáte na gauči s rodiči, prarodiči na koleni budete mít svoje mrňata u nohou psy a kočky a všichni se budete bavit. Já se bavil a i když jsem se hraného Scooby Doo bál (přeci jen animovanej je animovanej že) tak to dopadlo nad očekávání dobře. Herci sympatičtí hlavně mě pobavilo že většina z nich si zahrála v hororech jako Vřískot nebo Tajemství loňského léta (Sarah dokonce v obou) no a tady teda jeli úplně jiné role hlavně Matthew který ve Vřískotu hrál vraha mě jako Shaggy bavil. Scooby Doo bezkonkurenční jako vždy a role Mr. Beana také potěšila. Já jsem spokojen a mohu jen doporučit. ()

Cherry_Bomb 

všechny recenze uživatele

Scooby-Doo moje detstvo to boli časy! Nedávno som sa v noci zobudila a nemohla spať. Tak som sa rozhodla, že si pozriem nejaký film a vytiahla som si Scoobyho. Bolo asi 02:04, keď som začala pozerať a čas pri tom mi prešiel tak, že som sa ani nenazdala. Po dlhom čase bolo fajn obnoviť si dej niečoho čo som videla nespočetne veľa krát. A musím povedať, že v noci to má svoje čaro. Scooby-Doo, Fred, Daphne, Velma, Shaggy proste stará dobrá klasika! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Pôvodne mal mať film rating PG-13, Shaggy (Matthew Lillard) mal byť drsnejší, Velma (Linda Cardellini) a Daphne (Sarah Michelle Gellar) mali mať bočné vzťahy a celkovo mala snímka obsahovať veľa odkazov na fajčenie marihuany. Po podpise kastingovej zmluvy so Sarah Michelle Gellar prišlo ku zmene a film sa tak stal vhodnejší pre rodiny s deťmi. (misterz)

Související novinky

Superman versus zombíci

Superman versus zombíci

16.10.2007

Pokračování Singerova Superman se vrací se odkládá na neurčito. Bylo to víceméně zřejmé už ve chvíli, kdy Bryan odešel do Německa natáčet válečný thriller Valkyrie a Warneři se naplno vrhli do… (více)

Reklama

Reklama