Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbenou firmu Mystery Inc. reprezentovali samolibý Fred Jones a kráska Daphne Blake, byli její tváří před veřejností. Skutečná práce však ležela na inteligentní brýlaté Velmě Dinkleyové a zručném Norvillu Rogersovi, přezdívaném Shaggy, který se staral o fyzickou práci společně s věčně hladovým mluvícím psem jménem Scooby. Před dvěma roky se ale pohádali, dokonce se od té doby ani neviděli. O nové nečekané setkání se postará Emile Mondavarious, majitel Strašidelného ostrova, oblíbeného výletního místa plného různých atrakcí. Ten všechny členy bývalé Mystery Inc. pozve na svůj ostrov. Děje se na něm totiž něco velmi podivného a chce, aby tomu přišli na kloub. Studenti, kteří se sem přijíždějí pobavit, se totiž záhadně mění v bezduché loutky obdařené prázdnou hlavou a velkou silou. Bývalí kamarádi se nedokážou dohodnout a rozhodnou se po tajemství záhady pátrat každý na vlastní pěst. Všichni členové týmu se však nechají vlákat do strašidelného zámku. Zatímco Fred s Velmou objeví místnost s videoprogramem, který slouží k vymývání mozků studentů, Daphne najde svatyni, ze které sebere podivný skládací jehlan s nápisy. Velma se v baru seznámí se sympatickým studentem, zatímco Shaggy se tu setká s Mary Jane, do které se zamiloval už cestou na ostrov. Zábava je přerušena monstry, která přepadnou bar. Shaggy a jeho čtyřnohý kamarád se ocitnou v podzemní jeskyni, kde se jim podaří zachránit všechny tři kamarády. Konečně se dají znovu dohromady a společně odhalí tajemství ostrova i skutečný důvod, proč na něj byli pozváni. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (202)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tak trochu produkt svého času (vzpomněl jsem si ze stejného období i na Jesus Christ Superstar). Zároveň je to ale hezká připomínka klasických starých Scooby-Doo kresleňáků s příjemnou dávkou sebeparodie, věrnosti k originálu, ale i s určitou dávkou trapnosti. Freddie Prinze Jr. zábavný, Sarah Michelle Gellar typicky správně Buffy-ovská, Linda Cardellini taky zábavné, Matthew Lillard občas otravný. CGI zkousnutelné. Zcela chápu, proč do toho James Gunn šel a jsem za to rád, že do toho šel. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Newman : 1. Shaggy, Where Are You? - Shaggy ,2. Land Of A Million Drums - Outkast ,3. Lil' Romeo's B House - Lil' Romeo ,4. Thinking About You - Solange ,5. Words To Me - Sugar Ray ,6. Freaks Come Out At Night - Uncle Kracker ,7. Bump In The Night - Allstars ,8. Whenever You Feel Like It - Kylie Minogue ,9. It's A Mystery - Little T and One Track Mike ,10. Scooby D - Baha Men ,11. Man With The Hex - The Atomic Fireballs ,12. Grow Up - Simple Plan ,13. Scooby-Doo, Where Are You? - MxPx ,14. Mystery Inc. - David Newman , ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

Keby som to mal porovnať s kresleným seriálom, tak by som musel ísť s hodnotením ešte nižšie. Lenže já som to videl ešte vtedy, kedy som seriál moc nepozeral. Ale o pár mesiacov dávali animovaný seriál a toto je proste oproti tomu sračka. Lenže, som to videl skorej a ak to budete brať ako zábavu, komédiu, s nulovou atmosférou a priblblo naívnym humorom, predvídateľným dejom a veľmi slabučkým scenárom, budete sa baviť. /55%/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Já jsem se bál, že to bude strašná debilita, a proto jsem se snímku "Scooby-Doo" dlouho vyhýbal. No, nakonec jsem se k němu přece jen dostal a zjistil jsem, že to prostě je strašná debilita. Naprosto imbecilní humor tomu rozhodně nepomáhá, stejně jako nepadnete na zadek z celkem známých obličejů. U některých scén jsem se vážně styděl, že je ve filmu ještě vidím. Bez nápadu, průhledné, jen ozvuk populárního seriálu, který jsem si taky nikdy moc neoblíbil. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

V mladšom veku sa mi to zdalo vcelku zábavné, no už vtedy som mal s týmto filmom jeden veľmi závratný problém a to je jeho rozuzlenie. Pre tých, ktorí nevideli, bude v tomto hodnotení pár spoilerov, tak si sami rozhodnite, či si to chcete prečítať, ale tento film si nezasluhuje môj rešpekt, aby som uchovával jeho tajomstvá. V prvom rade ma štve, že to nedáva žiadnu logiku, postavy sú oproti ich kresleným verziám (ak si odmyslím poslednú reinkarnáciu z roku 2010) úplne iné osobnosti a ťažko sa s nimi dá stotožniť, no najviac ma naštvalo, že Scrappy Doo sa stal hlavným záporákom tohto filmu. Ktorý idiot to vymyslel?! Ja patrím medzi ľudí, ktorí mali radi Scrappyho, a myslím si, že toto si nezaslúžil. Mal to byť film pre fanúšikov Scoobyho alebo naopak pre hejterov? Toto som nikdy nepochopil. Plus miestami je film nepríjemnejší, než je nutné a myslím si, že jediný dôvod prečo sa mi kedysi celkom pozdával bola moja Scooby nostalgia, nakoľko veľmi obdivujem staré epizódy animovanej šou. Nie je to to najhoršie, no rozhodne to nie je film, ktorý stojí za to vidieť, alebo ktorý by som pustil svojim deťom. Radšej by som im pustil šou zo 60-tych a 70-tych rokov. Ale aspoň pochválim Lindu Cardellini, ktorá hrala Velmu. Myslím si, že to bolo asi najlepšie rozhodnutie na tento film. Matthew Lillard ako Shaggy je tiež celkom okey... ale mohlo byť silnejšie. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Isla Fisher (Mary Jane) musela nosiť blond parochňu, pretože má v skutočnosti ryšavé vlasy. Sarah Michelle Gellar (Daphne) mala byť jedinou, ktorá má vo filme ryšavé vlasy. (misterz)
  • Mnoho fanúšikov Harryho Pottera si šlo pozrieť snímku, len aby videlo trailer na prvý film série. (misterz)

Související novinky

Superman versus zombíci

Superman versus zombíci

16.10.2007

Pokračování Singerova Superman se vrací se odkládá na neurčito. Bylo to víceméně zřejmé už ve chvíli, kdy Bryan odešel do Německa natáčet válečný thriller Valkyrie a Warneři se naplno vrhli do… (více)

Reklama

Reklama