Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbenou firmu Mystery Inc. reprezentovali samolibý Fred Jones a kráska Daphne Blake, byli její tváří před veřejností. Skutečná práce však ležela na inteligentní brýlaté Velmě Dinkleyové a zručném Norvillu Rogersovi, přezdívaném Shaggy, který se staral o fyzickou práci společně s věčně hladovým mluvícím psem jménem Scooby. Před dvěma roky se ale pohádali, dokonce se od té doby ani neviděli. O nové nečekané setkání se postará Emile Mondavarious, majitel Strašidelného ostrova, oblíbeného výletního místa plného různých atrakcí. Ten všechny členy bývalé Mystery Inc. pozve na svůj ostrov. Děje se na něm totiž něco velmi podivného a chce, aby tomu přišli na kloub. Studenti, kteří se sem přijíždějí pobavit, se totiž záhadně mění v bezduché loutky obdařené prázdnou hlavou a velkou silou. Bývalí kamarádi se nedokážou dohodnout a rozhodnou se po tajemství záhady pátrat každý na vlastní pěst. Všichni členové týmu se však nechají vlákat do strašidelného zámku. Zatímco Fred s Velmou objeví místnost s videoprogramem, který slouží k vymývání mozků studentů, Daphne najde svatyni, ze které sebere podivný skládací jehlan s nápisy. Velma se v baru seznámí se sympatickým studentem, zatímco Shaggy se tu setká s Mary Jane, do které se zamiloval už cestou na ostrov. Zábava je přerušena monstry, která přepadnou bar. Shaggy a jeho čtyřnohý kamarád se ocitnou v podzemní jeskyni, kde se jim podaří zachránit všechny tři kamarády. Konečně se dají znovu dohromady a společně odhalí tajemství ostrova i skutečný důvod, proč na něj byli pozváni. (TV Nova)

(více)

Recenze (202)

Lima 

všechny recenze uživatele

Není marný si jednou za čas propláchnout mozek takovouhle mile infantilní pitomůstkou. Čistá zábava, na nic si to nehraje, je to pestrobarevný až přeplácaný s prďáckým Strašidelným ostrovem a Rowanem Atkinsonem v pro něj netypické roli navrch. Jenom nezbytný módní atribut posledních let - prdící a krkací scénu - mohli klidně vynechat. Jinak O.K. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zábavné, nic míň, nic víc, svoje fanoušky si to určitě najde (nejen mezi těmi, co zbožňují kreslený seriál). Příjemná sobotní rodinná oddychovka. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Scooby Doo, where are you? Jste v obraze? Tím „být v obraze“ myslím, dát si výše napsané dohromady s kultovním animovaným seriálem o čtveřici nestudujících studentů v pestrobarevných oblečcích, kteří se svým psem řeší strašidelné záhady (vysvětlitelné selským rozumem). Frank v modrém je přirozený vůdce party. Barbína Daphné v dokonale padnoucím růžovém. Velma, která jediná používá větší než nezbytně nutnou část mozkové kapacity, v oranžovém. A konečně hulič Shaggy se zeleným tričkem a mluvícím psiskem Scoobym. Už se chytáte? Tak teď si je zkuste představit v hraném filmu. Ano, je to značně ujeté, ale „poetika“ seriálu byla zachována na jedničku. Nepodstatný děj začíná rozpadem skupiny a následným pozváním jednotlivých členů na strašidelný ostrov, kde se nepřekvapivě dějí překvapivé věci. Barvité, avšak ploché postavičky pronášejí „starwarsovské“ dialogy, v nichž není moudré hledat moudra, popř. nějakou logiku. Celé si to dost dobře dokážu představit jako další animovanou epizodu seriálu, jenže ta by nemohla být tak sexy (jako Sarah Michelle Gellarová v růžové minisukni) a nemohla by tak rozpustile parodovat sama sebe. Hraný Scooby Doo je barevnou taškařicí pro celou rodinku, ale bohužel jen za podmínky, že celá rodinka zná původní seriál. Pro maximální požitek z filmu to je nezbytně nutné, nicméně těch oddechových osmdesát minut vás přinejhorším posílí, nikoliv zabije. 80% Zajímavé komentáře: tron, JohnnyD ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $84miliónovTržby USA $153,294,164Tržby Celosvetovo $275,650,703║ Maximálne otravná záležitosť, suchý humor a odbité triky. /20%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Newman : 1. Shaggy, Where Are You? - Shaggy ,2. Land Of A Million Drums - Outkast ,3. Lil' Romeo's B House - Lil' Romeo ,4. Thinking About You - Solange ,5. Words To Me - Sugar Ray ,6. Freaks Come Out At Night - Uncle Kracker ,7. Bump In The Night - Allstars ,8. Whenever You Feel Like It - Kylie Minogue ,9. It's A Mystery - Little T and One Track Mike ,10. Scooby D - Baha Men ,11. Man With The Hex - The Atomic Fireballs ,12. Grow Up - Simple Plan ,13. Scooby-Doo, Where Are You? - MxPx ,14. Mystery Inc. - David Newman , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Docela nápaditá adaptace milého seriálu, ale fekálních gagů bylo příliš. Ženská polovička party naštěstí i po letech výstavní. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ja to beriem. Kedysi som zbožňoval kreslený seriál s touto netradičnou detektívnou partou a ak vezmeme do úvahy fakty (= celovečerná hraná adaptácia animovaného seriálu, plného duchov, strašidiel a hovoriaceho psa milujúceho sucháre), je výsledok taký dobrý, aký len mohol byť. Aspoň si myslím. Scenár je sympaticky drzý, herci presní (vrátane pišišvoriaceho sa Rowana Atkinsona a zábavného Matthewa Lillarda), rozuzlenie šokujúce (pre fanúšikov seriálu určite, ale to by som spoileroval) a pestrofarebná vizuálna stránka správne bláznivá a bizarná (kostýmy, dekorácie, výprava). Nechýbajú seriálové trademarky (dodávka, stratené dioptrické okuliare, svižná titulná pesnička) a celé by som to prirovnal k rovnako bláznivým (prvým) FLINSTONOVCOM. Ale tak zrovna Kubrick to neni :-)) Kino Považan NMnV 2002 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Animace nic moc, přiběh taky nic moc a u herců to taky neni zrovna nejlepší, ale jako celek je to celkem příjemná komedie která dokáže pobavit ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovník - a to slovo myslím naprosto vážně, před pár lety jsem viděl vše co bylo o Scoobym natočeno, vynikající humorné příběhy o partičce lidí, u kterých jsem se někdy dokonce i bál mě berou dodnes - animovaného předobrazu jsem s napětím sledoval vznik celého filmu a neuvěřitelné jsem se těšil, až k nám vrazí do kin. Nečekal jsem sice film, který by měl takovou kvalitu, jako jeho předchůdce, ale na druhou stranu jsem tvůrcům důvěřival na tolik, že jsem nečekal ani paskvil. Jak to všechno nakonec dopadlo? No rozhodně se film nepovedl, nemá cenu nic zastírat, ale na druhou stranu je tam pár opravdu povedených žertíků a hlavně zůstala zachovaná atmosféra seriálu - ovšem přibyla jistá trapnost děje a toporní herci... Ještě větší radost než z toho výše řečeného jsem měl z postav a jejich charakterů. Jo, Scooby-Doo a Shaggy. Jakožto obrovský Scoobyho fanoušek nemohu rozhodně klesnout pod tři hvězdičky. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tady ještě mohlo zaujmout převedení klasického animáku na stříbrné plátno a několik smutných dětí rozveselil podivně živoucí pes. Dokonce bych se ještě přiklonil ke kladnému hodnocení pro několik známých tváří, které se protlačily castingem (Atkinson, Gellar, Anderson). Příběh koneckonců docela odsýpá a jako pohádka pro děti to ujde. Skoro se divím tak mizernému hodnocení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mluvící čokl, Daphne, Fred, Velma a Shaggy. Velmi vydatná série animovaných televizních seriálů a filmů natáčená pro legendární studio Hanna-Barbera. Parta řešila nejrůznější záhady, včetně zdánlivě nadpřirozených stvoření a byla nesmírně populární. Celovečerní verze se dala (až bude digitální německá doga jakž takž uvěřitelná) čekat. Chopil se jí solidní střihač (Sám doma, Pretty woman) a veleprůměrný režisér (Sám doma 3, Nepolíbená) Raja Gosnell. Tu a tam potěší dvojsmyslnou narážkou, nápaditou scénou nebo milým ohlédnutím. Myslím, že fanoušky tenhle postmoderní guláš bavil i byl pro ně svým způsobem vzrušující, otázka je, zda se u televize víc baví děti nebo jejich lehce infantilní rodiče. Dietní tři hvězdy. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to hloupé úplně stejně jako animovaný seriál, ale má to jednu velkou výhodu - ví to o sobě, že to je hloupé, a neustále to využívá k více či méně povedeným vtipům. Dětští diváci si přijdou na své stejně jako milovníci pikantních dvojsmyslů, mě ale nejvíce bavila ta stylizace do brakové, schválně papundeklové grotesky a přítomnost Rowana Atkinsona. Titulní psí hrdina byl také fajn a co se týče party Záhad s. r. o., Matthew Lillard nemá konkurenci. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Nuda až k zbláznění a nebejt dobře počítačem ztvárněného Scoobyho, tak bych sem majznul klidně i odpad. Je to ostuda takhle zkazit skvělej animák. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Scooby-Doo" je americký animovaný seriál o partičke, ktorá vyšetruje rôzne záhadné, strašidelné prípady. Dve dievčatá (Daphne, Velma), dvaja chalani (Fred, Shaggy) a jeden veľký hovoriaci pes (Scooby-Doo). Tento seriál sa prvý krát objavil na obrazovkách v roku 1969. Získlal si svojich verných divákov. Americký režisér Raja Gosnell sa podujal v roku 2002 natočiť celovečernú hranú verziu. Kino film "Scooby-Doo" sa mu celkom vydaril. Je to pohodová rodinná zábava. *** ()

Související novinky

Superman versus zombíci

Superman versus zombíci

16.10.2007

Pokračování Singerova Superman se vrací se odkládá na neurčito. Bylo to víceméně zřejmé už ve chvíli, kdy Bryan odešel do Německa natáčet válečný thriller Valkyrie a Warneři se naplno vrhli do… (více)

Reklama

Reklama