Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Balič jednoho velkého obchodu Jonathan Switcher má tajemství: je zamilovaný. A nejen tak do někoho: žena jeho snů se jmenuje Emmy a předstírá, že se do ní převtělila jakási egyptská princezna. A jestliže je Emmy plná života a k Jonathanovi se chová jako bytost z masa a kostí, projevuje se ve světě ostatních smrtelníků mnohem zdrženlivěji. Je třeba poznamenat, že pro Emmy je charakteristická jedna dosti neočekávaná zvláštnost: Je totiž figurínou ve výkladní skříni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Han22 

všechny recenze uživatele

Perfektní komedie, což jsem vůbec nečekal. Už jenom samotný nápad o figuríně, která ožívá jen pro hlavního hrdinu a nikdo jiný ji nevidí je tu využitý do mrtě, ale hlavně jsou tu naprosto geniální postavičky - patolízalský James Spader, G.W. Bailey který si s chutí zopakoval svého Harrise z Policejních akademií, čiperná Estelle Gettyová, úchylný Armand a hlavně boží Hollywood - ty jeho hlody mě dostávaly do kolen. Všechno tu končí happyendem, tak jak mám rád a v titulkách hrají Starship s megahitem Nothing´s Gonna Stop Us, prostě paráda. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Námět vypadal zajímavě, ale scenárista to pohřbil. Vznikla z toho jen trapná fraška s pitvořícími se herci, která vůbec nevyužila nabízející se možnosti. A z Kim si na zadek nesednu, v tomhle filmu nevypadá moc dobře. Ad waska: Kim Cattrall není manželkou Spielberga, ani nikdy nebyla. Tou je Kate Capshaw. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pohodová pohádková romance se sympatickými herci a příjemným hudebním doprovodem. Pro mne nostalgická vzpomínka na první videopůjčovny s plnými regály VHS s pro nás filmové nadšence do té doby nevídanými kousky. Nápaditý příběh, bohatá výprava, vtipné dialogy, prostě skvělá reprezentace filmové tvorby osmdesátých let, které ani čas neublížil. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Těžko si představit nadšenějšího a optimističtějšího smolaře, než je Jonathan. Vyhazují ho z jedné práce za druhou, všude něco pokazí, ale on nepřestává vidět život pozitivně a nepřestává věřit, že se mu začne dařit. A díky šťastné náhodě se nakonec vrací jako zaměstnanec do obchodního domu, kde na začátku celého filmu složil z několika kusů figurínu sympatické ženy, která nyní ožívá... Úžasný osmdesátkový look, sympatický scénář, super postavy, a vlastně ve výsledku hodně milá romantická komedie. Přesně takové mám pocity z tohoto filmu. Ani na okamžik mě film nenudil, nápad byl doveden dle mého názoru až na dřeň a vytěžen opravdu maximálně, a ten konec, to je prostě nádhera. Ani jsem nevěděl, že tahle hodně známá písnička, která zní na konci filmu, pochází z nějaké filmové komedie z 80. let. A když zněla ta písnička a k tomu jsem sledoval závěrečnou scénu filmu, pociťoval jsem takové to správné romantické nadšení. Film hodnotím nadprůměrně s neskrývaným nadšením čtyřmi hvězdami. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

V dobách dávno minulých, konkrétne v roku 1987, sa súdruhovia zo socialistickej kinodistribúcie rozhodli tuzemským filmovchtivým divákom dopriať ďalšie dobrodružné eskapády J.P. Belmonda. Tentokrát ako klauna čo si zmyslel vylúpiť banku. Popri ňom sa na plátne objavila aj mladá a svieža Kim Cattrallová a ja som okamžite začal zisťovať ako sa dostať k ďalším filmom s touto fešandou. A netrvalo dlho a v mojom zánovnom VHS prehrávači pristál aj film o figuríne z výkladu, ktorá z neznámych príčin každú noc ožíva, aby bezuzdne a romanticky zvádzala mladého Andrewa McCarthyho. Po rokoch som si výlet do obchodného domu s oživenou figurínou a jej sexi figúrou zopakoval. A napriek tomu, že sa jedná o pomerne nenáročnú až prostoduchú zábavu, tak na Kim sa naozaj nedá vynadívať. (18.3.2021) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Motocykl Jonathana Switchera (Andrew McCarthy) je Harley Davidson Sportster XLH 883 z roku 1986. (biker)

Reklama

Reklama