Reklama

Reklama

Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach

  • Česko Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vtipálek Mahoney sice starou partu z akademie opustil, mnozí další však zůstali, a tak se můžete znovu setkat s mohutným černochem Mosesem Hightowerem, háklivým na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlým imitátorem zvuků Larvellem Jonesem, drobnou a nesmělou černoškou Laverne Hooksovou, která dokáže svůj tichounký dětský hlásek nahradit v případě potřeby hurónským řevem. Nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, roztržitý velitel Lassard a na druhé straně ambiciózní blb kapitán Harris se svým vlezlým poskokem Proctorem. Všichni se tentokrát vydávají na prázdniny do Miami Beach, kde se koná kongres policejních náčelníků. Zatímco Lassard tu má před svým odchodem do důchodu být vyhlášen policistou století, Harris se chce postarat, aby byl místo něj zvolen velitelem policejní akademie. Ostatní chtějí svého velitele podpořit - znemožní Harrise, Lassardovi zajistí další službu v čele akademie a ještě přitom stihnou dopadnout bandu zlodějů diamantů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

david141474 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl jsem považoval za jeden z nejlepších že série a po opětovném zhlédnutí musím konstatovat, že se můj názor nijak nezměnil. Film je možná dost ujetej, ale svoje srdíčko to stále má. Tento film nemá tolik hluchých míst. Jsou zde opravdu skvělé scény, jako např. na letišti, když Harris prochází detektorem nebo když je Harris mimo vědomí a Proctor s ním praští o zem. No možná jsou to špatný dětinský scény, ale mějte pochopení tuto ságu miluju od svých 10 let, takže nějaký scény miluju i do teď. Hlavní zápletka je mnohem zajímavější než ve čtvrtém díle. No a pak je tu ten šílenej únos Erica Lassarda a Harrise. Který skončí záchranou Harrise Hightowerem. Tenhle díl opravdu miluju a určitě si ho ještě nejednou pustím. Děj je skvělej. Postavy jsou skvělý. Herci jsou skvělí. Kanadský žertíky jsou také skvělý, jedny z nejlepších z celé ságy. No a pak je tu ten nezapomenutelný soundtrack. 10/10 Jeden z nejlepších dílů série! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Změna prostředí určitě patří k tomu lepšímu. Bohužel absence některých herců (potažmo postav) se promítla k ochuzení legračních pasáží. Nevím jak ostatní, ale tentokrát to dle mého nejvíc táhl sám Lassard, zatímco jeho kolegové jen sekundovali. Naštěstí je alespoň trochu zastoupili vygumovaní únosci. Souboje se zvířecími predátory však udělali škaredou kaňku na jinak průměrné úrovni. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Taková změna prostředí je sice fajn, ale kromě té pasáže s únosem Lassarda ten film moc nezachrání. Gutenberg, kterého jsem považoval za symbol série, se vzdal účinkování a představitel Lassardova synovce byla pravděpodobně vymyšlena jen na zaplnění jeho díry ve scénáři, představitel ovšem nemá nemá zdaleka takové charisma a role je víceméně nevýrazná. Herci Sweetchucka a Zeda tu také nejsou, což je další ztráta. Stand-out role zaujímá Lassard se svou demencí, která je větší než dřív a ten podřízený se svým poskokem. Navíc pátý díl jde podle pohádkového schématu, takže zhruba dopředu víte, jak bude děj probíhat a jak skončí. Navíc se tu už nemluví sprostě (ale může to být dabingem) a humor je jen infantilnějším odvarem z minulých dílů. Jinak o moc nepřijdete, pokud si před ní budete číst třeba televizní program a jen poslouchat ušima. ()

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Všetci fanúšikovia béčiek POZOR! Policajná akadémia sa dostáva do miest, kde vládne Ed Wood a tvorcovia seriálu 7th Heaven. Toto nesmiete zmeškať. Tento diel je priamo úžasný. Moja teória vzniku filmu: "Scenár" bol hotový, vystupoval v ňom aj Mahoney (Guttenberg). Ale Steve si zhodou okolností pozrel predošlé diely a zistil, v akých sračkách to hral. Tak ten scenár odmietol. Producenti sa rozhodli, že bude stáť veľa peňazí prepisovať scenár, tak iba preškrtli meno Mahoney a zamenili ho za "Lassardov synovec". Dodali jednu dve repliky na odôvodnenie toho, že kto to vlastne je a mohlo sa nakrúcať. "Lassardov synovec" je úplná kópia Mahoneyho. Dokonca napodobňuje aj jeho úsmev a grimasy! Všimnite si to niekedy. Táto debilita tvorcov sa zakryť nedá a pokračuje to ďalej. Sú tu dvaja idioti-zlodeji, čo je podľa mňa autobiografický prvok, ktorý do filmu vložili jeho tvorcovia. Vlastne celý film je autobiografia. Stupidita v najväčších rozmeroch - lepšie sa tento film okomentovať nedá. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

První Policejní akademie (1984), považuju za jeden z nejlepších filmů v historii své kategorie bláznivých komedií říznutých akcí, ale všechny další pokračování považuju trochu za méněcenné, ikdyž jako samostatné zábavné filmové útvary splní svůj účel a pobaví. Pátý díl, kdy parta z akademie jede k moři do Miami na policejní kongres samozřejmě na jedničku vůbec nemá, ale člověk se zasměje.  Je to ale asi jediný film ze série, kde je pro mne hlavní postava velitel Lassard kolem kterého se to všechno točí. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Proctor (Lance Kinsey) si v baru poroučí dva drinky s paraplátky pro sebe a Harrise (G. W. Bailey). Barmanka mu je podává očividně bez paraplátek, v dalším záběru je ale z drinků vyndává a olizuje. (Dvojirakri)
  • Mnoho scén Matta McCoye (Nick) bylo původně napsáno pro Steva Guttenberga (Mahoney), který se rozhodl, že v této filmové sérii už hrát nebude. O 18 let později byl přesto jedním z lidí, kteří se zasazovali o vytvoření další díl série. (HellFire)

Reklama

Reklama