Reklama

Reklama

Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach

  • Česko Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vtipálek Mahoney sice starou partu z akademie opustil, mnozí další však zůstali, a tak se můžete znovu setkat s mohutným černochem Mosesem Hightowerem, háklivým na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlým imitátorem zvuků Larvellem Jonesem, drobnou a nesmělou černoškou Laverne Hooksovou, která dokáže svůj tichounký dětský hlásek nahradit v případě potřeby hurónským řevem. Nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, roztržitý velitel Lassard a na druhé straně ambiciózní blb kapitán Harris se svým vlezlým poskokem Proctorem. Všichni se tentokrát vydávají na prázdniny do Miami Beach, kde se koná kongres policejních náčelníků. Zatímco Lassard tu má před svým odchodem do důchodu být vyhlášen policistou století, Harris se chce postarat, aby byl místo něj zvolen velitelem policejní akademie. Ostatní chtějí svého velitele podpořit - znemožní Harrise, Lassardovi zajistí další službu v čele akademie a ještě přitom stihnou dopadnout bandu zlodějů diamantů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jo, na Miami Beach mohlo být veselo, ale je tam zhusta trapnózně. Po zdejších plážích se rozprostřela hovnóza. Že nevíte co je hovnóza? To je syndrom špatného scénáře, režie a tvůrčího nasazení. Série sice stavěla v podstatě na jednoduchém pojetí, které si dávalo za úkol divákovi posílat srozumitelné a úderné gagy, které jsou součástí zpravidla jednoduchého, svěže nápaditého a komediálního děje. Zde už ta podstata vyprchala. Kvalita odešla s definitivním odchodem největší hvězdy série Steva Guttenberga. Jeho otěže nikdo nepřebral. Nezřídka se stávalo, že zbytek party přestal být zábavný. Kdo tedy zábavný zůstal? Kapitán Harris s dementem Proctorem. V podstatě záporné postavy, jejichž výstupy udržovaly film nad propadem do miamského plážového písku. Jestli se chceme bavit o zápletce, je přímo zoufalá, ale adekvátní k celému nepodařenému celku. Harrisovy úklady jsou celkem fajn, ale zbytek početného hereckého ansámblu nepřijde vůbec s ničím. Vlastně ano, přijde, s trapněním a ne-humorem. Režisér Alan Myerson se celou svoji kariéru věnoval jen televizním projektům, s filmem prakticky neměl zkušenosti. Na výsledku tohoto pátého dílu je to dost znát. Gagy jsou okatě situační, chybí jakýkoliv cit pro filmové vyprávění a rozmáchlost, v popředí jsou jen utahané a omleté televizní postupy, které se pro film nehodí. Film nedrží pohromadě a baví jen hrstkou pravidelných komických čísel G. W.Bayleyho alias kapitána Harrise a Lance Kinseyho alias Proctora, které zaplácnou celkovou nenápaditost a komediální vyšťavenost pátého pokračování. Plusem je ještě pěkné prostředí, které je z hlediska série neokoukané. S následujícími díly to však bylo ještě horší. Návrat kvality se už nekonal. 40% ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Ani změna prostředí nedokázala eliminovat "chuťová" negativa již popáté přihřívané kaše. Od horšího hodnocení Policejní akademii 5 zachránila jen Lassardova stařecká senilní zmatenost a clousseauovská neohrabanost, která ještě budila alespoň náznaky úsměvu. Přesto je pátý díl o chloupek lepší než předchozí čtvrtý. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pro mě je pětka obrovským překvapením. Po slabší trojce a doslova zkomírající čtyřce přišlo překvapivé obrození. Do policejní akademie se vrátil humor, akce a především odpadli herci, co tam neměli vůbec být (Zed, ta stará kadetka - důchodkyně nebo Sweetchuck). Jen ten Mahoney mi tam chybí, ale i bez něj to jde. Velkou roli tu sehraje roztržitost Lassarda, rybička která nikdy neztratí vodu z akvárka a pár drahokamů. To vše je doplněno vip letadlem pro Harrise, trapasy na pláži, rajcovními vintage čubkami a finální zběsilou honičkou na vodních skútrech či vznášedlech. [15659. hodnocení, 189. komentář, 48%] ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Policajná akadémia sa piaty krát stretáva na Miami kde má byť comandant Lassard vyznamenaný ako najlepší veliteľ desaťročia. Kapitán Harris nesmie chýbať, aby sa dostal na jeho miesto posiela ho do dôchodku. Už cestou na miesto konania sa spúšťa kaskáda bláznivých nehôd, vďaka ktorým sa do celej akcie zapletie skupina zlodejov diamantov ukrývajúcich svoj lup v kamere. Žiaľ Mahonyho nahrádza Lassardov synovec Nick, ktorý však nedosahuje jeho úroveň. Takže to musí zachraňovať Harris/Proctor a Lassard. Celkovo tak mierne nadpriemerná zábava. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chtěl bych vám jen říct, že to byl báječný únos." Jsem si jistý tím, že velitel Eric Lassard není nejlepším policistou století. V konkurenci Franka Drebina to zkrátka nejde. Jenže Lassard je dostatečně dementní na to, aby mě dokázal přiměřeně pobavit, v čemž mu zdárně sekunduje Tackleberry při zastrašování žraloka nebo Hightower při souboji s aligátorem. Nebylo to zkrátka úplně špatné, ale kdybych si měl vybrat mezi opětovným sledováním tohoto snímku a projížďkou s policistkou Kate na vznášedle, tak to obrazovka rozhodně nevyhraje. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Když Tony (Rene Auberjonois) pátrá po Lassardovi (George Gaynes) a uvidí ho u hotelu, vyprskne přitom svoje pití na přední sklo auta. Při dalším záběru na auto je však sklo čisté. (ČSFD)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 19,5 milionu dolarů. (NIRO)
  • Mnoho scén Matta McCoye (Nick) bylo původně napsáno pro Steva Guttenberga (Mahoney), který se rozhodl, že v této filmové sérii už hrát nebude. O 18 let později byl přesto jedním z lidí, kteří se zasazovali o vytvoření další díl série. (HellFire)

Reklama

Reklama