Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach
Komedie / Krimi
USA, 1988, 87 min
Alan MyersonHudba:
Robert FolkPlakáty
Mahoney síce starú partiu z akadémie opustil, mnohí ďalší však zostali. Môžete sa opäť stretnúť s mohutným a ťažkopádnym černochom Mosesom Hightowerom, háklivým na každú narážku týkajúcu sa farby pokožky, ľahko uleteným imitátorom zvukov Larvellom Jonesom, drobnou a nesmelou černoškou Laverne Hooksovou, ktorá dokáže svoj tichý detský hlások nahradiť v prípade potreby hurónskym revom rozhnevanej levice, a nechýba samozrejme ani fanatický pištoľník Tackleberry, energická Debie Callahanová, roztržitý veliteľ Lassard a na druhej strane ambiciózny kapitán Harris so svojím poskokom Proctorom. Všetci sa tentoraz vydajú na prázdniny do Miami Beach, kde sa koná kongres policajných náčelníkov. Lassard má byť pred svojím odchodom do dôchodku vyhlásený za policajta storočia. Harris sa chce postarať o to, aby bol namiesto neho zvolený za veliteľa policajnej akadémie práve on... (oficiální text distributora)
Gemini
Lassardova senilita je v tomhle díle vtipná, což je výkon sám o sobě:) A ve spojení s gangstery vskutku vrcholové úrovně je z toho docela pohodová komedie, ve které se mimo jiné poučíte o nebezpečích vodního lyžování a naučíte se pít "koktejly s deštníčkama". Pátý díl je rozhodně oživením série. 60%(5.6.2003)
Tosim
Změna prostředí Policejní akademii hodně prospěla.(28.5.2003)
Renton
Scénář: Stephen Curwick(30.3.2005)
Enšpígl
Obrovské překvapení. Filmy s pořadovou číslovkou pět, obyvkle budí hrůzu na míle daleko, ale jelikož doba kdy jsem viděl akademii už dávno zarůstá mechem, nedalo mě to a kouknul jsem se, s tím, že v nejhorším přepnu na fotbal. K přepnutí nejen že nedošlo, ale stačilo pár minut a myšlenka, že taky existují jiný programy se rozpustila jak pára nad hrncem. Bavil jsem se snad víc, než kdysi dávno v pirátským VHS pravěku. Je z toho cítit nadhled, některé minipříběhy nemaj nejmenší chybu, třeba Lassard versus mafiáni už od toho letiště bylo jedno velký žužu. Callahanová ja prostě baba první kategorie, jen škoda že můj nejmilejší člen policejní bandy Tackleberry nemá víc prostoru. Nicméně celkově jsem si ve filmu našel spousty scének, dialogů i postav, který mě spolehlivě pobavily a víc od komedie nežádám.(31.1.2012)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $19,510,371║Tržby Celosvetovo $20,200,000║(28.1.2010)
Boss321
Nevěřil jsem, že to bez Mahoneyho bude ono a ejhle dokence lepší než čtyřka......(14.9.2007)
tron
No, takto, pozrite sa, ktorá päťka stojí za veľa? Takže vlastne môžeme byť za „vtipnú“ zápletku s výmenou batožiny vďační, na POLICAJNÚ AKADÉMIU je to hodné Oscara. Kto čaká na obľúbené postavy a infantilné vtipy, dostane ich. Ja však dnes túto sériu skôr nenávidím ako milujem - pritom ako školák som na nej vyrastal.(5.8.2007)
B!shop
Jsou tu dve plus. Jednak pribeh, ackoliv jednoduchej, aspon to neni variace na minuly dily, presun do Miami je vcelku fajn a hlavne dostal spoustu prostoru Gaynes. Vtipu tu sice neni buhvijak moc, chybi tu Mahoney, ale ackoliv to neni buhvijak vtipny, docela svizne to odsejpa a ma to takovou pohodovou atmosferu. Lepsi 3*.(27.12.2010)
Melies
4 / 10 Nebyť toho, že ma takýto infantilný druh humoru zvláštnym spôsobom priťahuje, dal by som ešte menej, ako tie smutné dve hviedzičky. Spolu so sympatickým Stevenom Guttenbergom sa totiž z celej série nevytratil len sympatický seržant Mahoney, ale (a to je najhoršie) aj humor. Nevravím, párkrát sa zasmejete, hlavne vďaka extrémne neschopným lupičom s extrémne zlým, no o to zábavnejším, dabingom (bez neho ani ranu!), ale väčšinou nepôjde o smiech úprimný, ale skôr škodoradostný - smiech na úkor tvorcov, ktorý nevedia vymyslieť nič nové a ktorý klesajú a klesajú na samotné dno.(27.12.2005)
Shit
Další z nepovedených dílů policejní akademie, sice jsou ve filmu tu a tam vtipný scény, ale rozhodně to nedostačuje na to aby to dokázalo zabavit a to se ještě podařený vtipy střídaj s pěknýma trapárnama, ale zase se musí nechat, že i v patým díle se objevujou pořád ti samí herci, i když s každým dalším dílem jich je míň a míň a to se moc často nevidí, ale na kvalitě to filmu nepřidá(3.8.2006)
Dudek
Ne, tahle Policejní akademie není špatná, ale chybí ji humor. Hrdinové poodletěli na Miami Beach a předvádějí své žertovné kousky, bohužel je však jejich kouzlo pryč. Dost velikou chybou je také hlavní záporák, který Zedovi a vlastně snad ani žádné jiné postavě nesahá ani po kotníky. 40%(1.8.2006)
Dever
Soundtrack Robert Folk:(10.5.2011)
genetique
Tento diel si už nezaslúži niesť názov pôvodnej časti. 45%.(7.3.2006)
Mertax
Upocené 2*(1.9.2006)
sud
Mahoney tu chybí, ale zbytek je slušná (i když nikterak originální) zábava. 50%.(17.8.2005)
sepp
Ne, ani to Miami tomuto dilu nepomohlo.(21.9.2003)
lesumir
odpad!Proč? :-((11.7.2007)
MM_Ramone
Bez sympaťáka Mahoneyho to už nie je ono. Herec Steve Guttenberg sa už v piatom pokračovaní neobjavil a preto museli scénaristi oželieť aj jeho postavu, ktorá bola dovtedy neodmysliteľnou súčasťou všetkých predošlých častí. Je to poznať. „Policajná akadémia 5“ už začala naberať výrazne klesajúcu tendenciu, ktorá skončila v roku 1994 tvrdným nárazom na dno s poslednou „Moskovskou misiou“. „Nasadenie v Miami Beach“ je ešte stále, dá sa povedať, že v pohode. **(1.2.2012)
Hunt
HUDBA: Robert Folk(1.9.2007)
Xmilden
Překvapivě 5. díl je lepší než minulý. Více humoru díky netradiční zápletce s ukradenými diamanty. S absencí Mahoneyho se chlapci popasovi více než slušně. 60%(5.3.2012)
| Na DVD od: | 16.06.2004 Warner |
|---|---|
| Na DVD od: | 17.05.2010 Magic Box |
Související
- Police Academy 8 (2013)
- Policejní akademie (TV seriál) (1997)
- Policejní akademie 7: Moskevská mise (1994)
- Policejní akademie 6: Město v obklíčení (1989)
- Police Academy (TV seriál) (1988)
- Policejní akademie 4: Občanská patrola (1987)
- Policejní akademie 3: Znovu ve výcviku (1986)
- Policejní akademie 2: První nasazení (1985)
- Policejní akademie (1984)
Podobné
- Pomáhat a chránit (2011)
- Benga v záloze (2010)
- Jednotka příliš rychlého nasazení (2007)
- Dopravní přestupky (1985)