Město zachvátila vlna zločinu. Policie je bezmocná v boji proti gangu Wilson Highs. Guvernér i starosta jsou nespokojení a žádají policii, aby nebezpečné zločince co nejdříve zneškodnila. Kapitánovi Harrisovi proto přichází na pomoc komandant Lazart se svými hvězdami z akademie. (oficiální text distributora)
Pro mě suveréně nejhorší díl z celé série, ani Moskevská mise mi nepřišla až tak nudná. Jeden a půl hvězdičky, ale z úcty k celé sérii se přikloním ke dvěma, i když s oběma očima zavřenýma.....
Chvíľku to trvá, ale akonáhle vytiahne militantný Tackleberry (David Graf) granát a akonáhle začnú Hightower (Bubba Smith) a Hooksová (Marion Ramseyová) rapovať, spomeniete si, čo to znamená, ak sa povie "policajná akadémia" (a prečo mnohým divákom vyrazí na telo husia koža).
U tohoto dílu jsem se zasmál jen jednou. A to bylo v okamžiku, kdy jsem si během sledování uprdnul tak nahlas, že moje zebřička ve vedlejšim pokoji začala zpívat.
Njeslabší díl série. Se zápory se nebudu rozepisovat, ty si jistě každý odhalil, nebo si je přečetl v komentářích mých kolegů. Snad kladem je konečná přestřelka Tackleberry vs. člen bandy zločinců a Hightower vs. obrovský člen bandy a taky Callahanová, která je pořád stejná kočka jako v jedničce.