Reklama

Reklama

Okvětní lístek

(festivalový název)

Recenze (4)

IvoB 

všechny recenze uživatele

Asi takhle: Film je to přinejmenším snesitelný s velmi dobrými náběhy na působivé sekvence. Za výborné scény se tu dají považovat hlavně flashbacky. Bohužel jsou utopeny v dalších, méně zajímavých či nudných příběhových linkách. A je to velká škoda, protože potenciál tu rozhodně byl. Takhle je to nekonzistentní nuda s několika dobrými momenty. – 4/10 ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Ne úplně to, co bych chtěl vidět. V 광주 jsem samozřejmě byl a s problematikou jsem se seznámil, ale celý incident je tu jen jako občasné flash backy a zmínky od nezúčastněných postav. První polovina filmu mě strašně nebavila, navíc linka, kdy přibuzní hledají přeživší dívenku, mě vůbec nabavila. Nejlepší je jen ten konec, kdy se konečně dozvídáme, jak celý příběh začal a co se stalo mladé dívce. V závěru mám tento snímek sílu, ale myslím, že se dalo z témata vytřískat mnohem mnohem víc. Celkově jde o průměrnou záležitost, ani mou korejskou přítelkyni tento film moc nenadchnul. ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je film, který opravdu každému ukáže, co se stalo v Kwangju (vy víte, na co narážím). Realistické, drásavé drama mě tedy od obrazovky nepustilo až do konce. Forma vyprávění, protkaná pátráním skupinky po naší hrdince, pomáhá členit, řadit a stopovat celý příběh až k celému konci, který mě právě naopak zklamal a lehce naštval. Proto jen čtyři z pěti, ale pořád si myslím, že je to hodně silná a hodně dobrá podívaná, kterou by neměl nikdo minout. ()

rivah

všechny recenze uživatele

Mladá dívka je vtažena masakrem v Kwangju, když korejští vojáci zabili tisíce demonstrantů proti převzetí moci vojskem roku 1980. Film podnítil publikum, aby žádalo otevření případu, ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama