Reklama

Reklama

Brigada - Brigáda

(série)
  • Rusko Brigada (více)
Rusko, 2002, 12 h 30 min (Minutáž: 50 min)

Epizody(15)

Příběh čtyř přátel, obyčejných mužů, kteří jsou okolnostmi donuceni vstoupit do řad zločinců a kteří se nakonec stanou zakladateli jednoho z nejvlivnějších moskevských gangů. V roce 1989 v Rusku běží na plné obrátky proces transformace od komunismu k tržnímu hospodářství. Na začátku zakládají malou vyděračskou bandu, ale záhy se dostávají přes daleko větší podniky až k pašování drog. Jde o závod, kde vítěz bere vše a ve kterém samotní gangsteři čelí zkorumpovaným politikům nebo bezohledným průmyslovým magnátům. Může být v takové bitvě skutečný vítěz? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl hodně překvapený, protože tenhle seriál není nic, co by se od něj dalo čekat. Skoro mi to až příjde, jako kdyby ho natáčeli amatéři a dokonce na to opravdu vypadá. Jenže později se objeví pár vydařených akčních scén a celkově po příběhové stránce to má spád, ale přesto jsem si nedokázal zvyknout na něco jiného, neokoukaného, ale přesto horšího. Kriminálka z východu, která v Rusku měla veliký úspěch? Ne, děkuji. Tipuju, že se spíš opět vrátím k těm ze západu. (4/10) ()

Dlo'h-osh 

všechny recenze uživatele

Podle mě je Brigáda jeden z nejlepších akčních seriálů poslední doby. Ukazuje jak to chodí v prostředí ruských gangů. Zaujaly mě hlavně akční scény a úvodní znělka, také se mi líbil propracovaný příběh s množstvím zápletek, který sleduje 12 let Sašova života, přišel mi velmi realistický. Pro jeho pochopení je však potřeba vidět všechny díly. Brigáda byla příjemná změna po návalu amerických seriálů a také byla lepší než hodně z nich. Rozhodně nejlepší ruský seriál ....90% ()

Reklama

borohub 

všechny recenze uživatele

Musím říct že povedený seriál. Co se tvůrcům opravdu povedlo byl výběr hlavních postav, byli to prostě sympaťáci že je člověku až líto jak špatně dopadli. Seriál měl taky výborný soundtrack. Trošku mě mrzí taková ta "zmatenost", upřímně netuším proč příběh začal scénou kterou začal, nemělo to absolutně smysl a spíše to vypadá že autoři to chtěli naplácnout na těch požadovaných 50 minut.. Dále mě docela mrzí to zmatené skákání z doby do doby, některé detaily prostě chybí, upřímně nechápu proč se šéfem gangu stal Saša, který byl z těch 4 kluků snad nejméně ambiciózní, ale tak holt je to hlavní postava tak je to asi logické. Každopádně doporučuji, špatné to není, minimálně se člověk tak nějak doví jak to v Rusku chodilo (chodí). 80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ruská invaze na pole akčních seriálů bohužel nevyšla. Snad si tam někdo u nich nad sklenkou vodky a během Ruské rulety uvědomí jak dlouho cestu musejí ještě ujít, aby se dostali na úroveň průměrného televizního seriálů. Naše milovaná televize Nova opět tímto seriálem boduje jak je jejím zvykem a já jen dál kroutím hlavou nad jejich politikou. Mnohem lepší seriál Alias pošlou do půlnočního času a pak ho přesunou na třetí ranní a ruská ptákovina dostane větší šance? Vzpamatujte se ani Lost vás na podzim nezachrání(osobně ho nemusím, ale řekl bych že češi na takový seriál nejsou připraveni a málo kdy mají stejné chutě jako zámořské publikum). ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Jak seriál běží, tak se mění hodnocení, takže na konci dodatek............................Americká gangsterka v dlouhém východním hávu. Nemyslím to zle, je óčeň charóšaja. Od 5ti hvězdičkových populárních akčních seriálů ji však sráží (pozor, po shlédnutí prvních dílu) občasný jemný nádech kýčovitosti a naivity. No, je to koneckonců divoký východ, nejsem jím odkojen tolik, abych vzdychal a ronil slzu vždy při pohledu na to, že mladí nadějní budoucí mocní s nedlouhou životností se formují v podstatě všude ve světě stejně. Jen to prostředí, kde dosud 90% každé "slušné" rodiny tvoří bývalí příslušníci udatné sovětské armády a jejich děti, je nakloněno řádnému uvědomění si svého místa v agresivní společnosti trochu víc. Navíc, když je například v 1. díle nejpopulárnějším videem Rambo 1. Však předpokládám, že i naši bývalí východní sousedé vědí, že Rambo nebyl jen jeden a určitě nás při tom dlouho nenechají a přiblíží se našim, akční komercí zmlsaným a otupělým, jazýčkům ještě víc. Jako odkaz západnějšímu světu jej však zvolili filmaři výtečně. Naštěstí zde nakrásno ukázali, že současné ruské filmové akční (nejen) kriminálky strčí nejeden současný západní trhák ve své surovosti a reálnosti do kapsy. ................a nyní dodatek: opraveno ze 4 hvězd na 3 (i tak jich mají tam na východě dost), té naivity, kýčovitosti a divadelní názornosti je tam až moc. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (4)

  • Originální soundtrackové album obsahuje citace z poslední epizody, které odhalují velký "spoiler". (ČSFD)
  • V deváté epizodě, dy Fil (Vladimir Vdovichenkov) se Sašou (Sergey Bezrukov) mluví o zrádci, mají za sebou plakát k filmu Smrtonosná past 3 (1995). Tato epizoda se však odehrává v roce 1994, tedy rok před natočením akčního filmu. (Žralok)

Reklama

Reklama