Reklama

Reklama

Brigada - Brigáda

(série)
  • Rusko Brigada (více)
Rusko, 2002, 12 h 30 min (Minutáž: 50 min)

Epizody(15)

Příběh čtyř přátel, obyčejných mužů, kteří jsou okolnostmi donuceni vstoupit do řad zločinců a kteří se nakonec stanou zakladateli jednoho z nejvlivnějších moskevských gangů. V roce 1989 v Rusku běží na plné obrátky proces transformace od komunismu k tržnímu hospodářství. Na začátku zakládají malou vyděračskou bandu, ale záhy se dostávají přes daleko větší podniky až k pašování drog. Jde o závod, kde vítěz bere vše a ve kterém samotní gangsteři čelí zkorumpovaným politikům nebo bezohledným průmyslovým magnátům. Může být v takové bitvě skutečný vítěz? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako akční seriál vcelku o ničem. Jako "rodinná sága" navýsost povedená záležitost. Tleskám ruským bratrancom za dobře odvedenou práci a skvělý výběr hlavních i vedlejších představitelů a děkuji za ty večerní zájezdy do časů i míst nepříliš vzdálených. Není to Dostojevskij, ale o zločinu a trestu se tady taky píše dost a dost. 80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Rusové přicházejí! Rusové přicházejí! Ale vážně, to je americká seriálová produkce tak drahá, nebo tak mizerná, že musí na Nově dávat tohle? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl hodně překvapený, protože tenhle seriál není nic, co by se od něj dalo čekat. Skoro mi to až příjde, jako kdyby ho natáčeli amatéři a dokonce na to opravdu vypadá. Jenže později se objeví pár vydařených akčních scén a celkově po příběhové stránce to má spád, ale přesto jsem si nedokázal zvyknout na něco jiného, neokoukaného, ale přesto horšího. Kriminálka z východu, která v Rusku měla veliký úspěch? Ne, děkuji. Tipuju, že se spíš opět vrátím k těm ze západu. (4/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ruská invaze na pole akčních seriálů bohužel nevyšla. Snad si tam někdo u nich nad sklenkou vodky a během Ruské rulety uvědomí jak dlouho cestu musejí ještě ujít, aby se dostali na úroveň průměrného televizního seriálů. Naše milovaná televize Nova opět tímto seriálem boduje jak je jejím zvykem a já jen dál kroutím hlavou nad jejich politikou. Mnohem lepší seriál Alias pošlou do půlnočního času a pak ho přesunou na třetí ranní a ruská ptákovina dostane větší šance? Vzpamatujte se ani Lost vás na podzim nezachrání(osobně ho nemusím, ale řekl bych že češi na takový seriál nejsou připraveni a málo kdy mají stejné chutě jako zámořské publikum). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodnotim jen prvni dil, protoze na dalsi se uz odmitam koukat. Proti rusky tvorbe nic nemam, i kdyz jsem trochu opatrnejsi pri vyberu ruskej filmu a tak jsem byl zvedavej na tenhle vychvalovanej a originalni serial, ale to byla proste sracka. Mozna jsou dalsi dily uz lepsi, to nevim, ale riskovat to nebudu. Hudba dost spatna, dej prumernej a herci naprosto na hovno, takze jedinej klad je docela slusna realisticnost. Docela zklamani. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První asi 3 díly ve mě vzbudily pocit, že by to nemusel být špatný seriál, hlavní hrdina vypadal celkem sympaticky a příběh se začal vyvýjet docela zajímavě, jenže pak sem si během reklamy odskočil a hned sem se zase vrátil, ale najednou bylo všechno jinak, příběh posunutej snad o pár let dál, přeskočil pár událostí a já se v tom nějak neorientoval a to mi začal tenhle seriál poprvý dost vadit, jenže už nepřestal, od tý doby je ze sympaťáka ulízanej rusekej blbeček a děj na stejným mrtvým bodě a pořád o tom stejným. Myslim, že s timhle seriálem právě končim ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Хорошо Алексей Сидоров, очень хорошо. To jsem si bohužel říkal snad jen pár počátečních dílů. Byl jsem mile překvapen, že nám Бригада celkem věrohodně nastínila kriminální scénu v Rusku, které nechyběla určitá realičnost, přirozenost a brutalita. Hlavním hrdinům jsem docela fandil, ale pak jsem se začal s přibývajícími díly docela nudit. Příběh začal nabývat na naivitě a začal mu docházet dech, až to bylo moc málo akční i na mě (a to je co říct :-)). Rozhodně jsem pro to, aby se naši slovanští příbuzní pokusili o něco nového v tomhle směru, ale doufám i za ně, že to zvládnou lépe. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem se odhodlal sledovat jednak pro to, že Ruské produkty jsou u nás ojedinělé a kvůli mafiánskému tématu. První díly byly vynikající. Špinavé zapadlé ulice, křiklavé neony, prostituce a zhroucení SSSR na pochodu. S přibývajícími díly však tempo značně polevilo a seriál se stal velmi, velmi lenivým. "Brigáda" má hodně plusů a mínusů, řekl bych vyrovnaně. Mínusy hlavně v tempu (všech patnáct dílů by se dalo zestručnit do dvoudílného filmu 2x120 minut) a v malém výskytu akčních scén. Když točím akční seriál, musí tam být více akce. Ale když se tam nějaká rvačka objeví, je výtečně a reálně natočená. A realita a naturaličnost je ten hlavní plus. V Amerických seriálech typu "Walker, Texas ranger" nebo "Power Rangers" jsou rozdávány rány a protivník se desetkrát bez šrámu zvedne. V tomto seriálu ten, který inkasoval ránu padne, má rozseklý ret a útočník bolavou ruku. Herecké obsazení neškodí, režie dobrá. Seriál nijak festovní, je ale poctivý a nelituju v žádném případě, že jsem na jeho díly čekal až do nočních hodin. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

První díly byly hrozné! To by byl odpad, ale postupem času to dostávalo šťávu. Je to zajímavý seriál, který má ale občas nudné pasáže. ()

A_FISH odpad!

všechny recenze uživatele

Děkujeme tv nova, že se naši ukrajinští spoluobčané kolem půlnoci po návratu z nálevny mají na co dívat a v době kdy sní o tom jak ráno oblíknou kvádro a do ruky vezmou balšoj gulomet místo lopaty je na ulicích na chvíli klid .... škoda, že na ubytovnách nejsou píplmetry, to by byl koláč ! ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

První polovina seriálu se mi líbila (****), druhá však ztrácela tempo a značně vázla (**). A konec bohužel také zklamal.:-( ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Východní gangsterka hodně ovlivněná Kmotrem, která však nenechá vyplout na povrch potenciál utopený ve vlnách zbytečně akčních scén, krveptolití a stupidních dialogů. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Tragický seriál - ne, že by to bylo tak špatné téma, horší je zpracování, nehodnověrnost, nelogičnost a nereálnost děje a jak bych mohla zapomenout - naprosto nezajímavý a nesympatický hlavní hrdina... hvězdičku dávám za mého oblíbeného Daniila Strachova, který se tam mihnul v roli menšího záporáka :) ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ukázky z tvorby Ruské republiky k nám pronikají málo, a je to škoda. Na druhou stranu ani tenhle velký slovanský národ příliš nestojí o českou tvorbu. Řada mladších Rusů už ani neví, kde Česká republika leží. Na druhou stranu kolik ze zdejších lidí zná jednotlivé státy v Ruské federativní republice? "Brigáda" je jeden z prvních pokusů natočit něco o ruské duši, a organizovaném zločinu, který se tam rozmohl především mezi bývalými vojáky, kteří po rozpadu SSSR hledali nové motivace jak žít, co dělat, jak snadno zbohatnout, protože běžný ruský voják nepůjde do fabriky, do stavebnictví, do zemědělství atd. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Zprvu tento snímek působil v celku slušným mafiánským dojmem. Dalo se na to koukat, ale s přibývajícími díli je to horší a horší. Žádný pořádný scénář, špatná reklama.Není divu že nova posunula časové vysílání až na pozdě po 24 hodině nedá se na to koukat, BRIGÁDA dostala nádech italské novely. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Jak seriál běží, tak se mění hodnocení, takže na konci dodatek............................Americká gangsterka v dlouhém východním hávu. Nemyslím to zle, je óčeň charóšaja. Od 5ti hvězdičkových populárních akčních seriálů ji však sráží (pozor, po shlédnutí prvních dílu) občasný jemný nádech kýčovitosti a naivity. No, je to koneckonců divoký východ, nejsem jím odkojen tolik, abych vzdychal a ronil slzu vždy při pohledu na to, že mladí nadějní budoucí mocní s nedlouhou životností se formují v podstatě všude ve světě stejně. Jen to prostředí, kde dosud 90% každé "slušné" rodiny tvoří bývalí příslušníci udatné sovětské armády a jejich děti, je nakloněno řádnému uvědomění si svého místa v agresivní společnosti trochu víc. Navíc, když je například v 1. díle nejpopulárnějším videem Rambo 1. Však předpokládám, že i naši bývalí východní sousedé vědí, že Rambo nebyl jen jeden a určitě nás při tom dlouho nenechají a přiblíží se našim, akční komercí zmlsaným a otupělým, jazýčkům ještě víc. Jako odkaz západnějšímu světu jej však zvolili filmaři výtečně. Naštěstí zde nakrásno ukázali, že současné ruské filmové akční (nejen) kriminálky strčí nejeden současný západní trhák ve své surovosti a reálnosti do kapsy. ................a nyní dodatek: opraveno ze 4 hvězd na 3 (i tak jich mají tam na východě dost), té naivity, kýčovitosti a divadelní názornosti je tam až moc. ()

Reklama

Reklama