Reklama

Reklama

Brigada - Brigáda

(série)
  • Rusko Brigada (více)
Rusko, 2002, 12 h 30 min (Minutáž: 50 min)

Epizody(15)

Příběh čtyř přátel, obyčejných mužů, kteří jsou okolnostmi donuceni vstoupit do řad zločinců a kteří se nakonec stanou zakladateli jednoho z nejvlivnějších moskevských gangů. V roce 1989 v Rusku běží na plné obrátky proces transformace od komunismu k tržnímu hospodářství. Na začátku zakládají malou vyděračskou bandu, ale záhy se dostávají přes daleko větší podniky až k pašování drog. Jde o závod, kde vítěz bere vše a ve kterém samotní gangsteři čelí zkorumpovaným politikům nebo bezohledným průmyslovým magnátům. Může být v takové bitvě skutečný vítěz? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Shit 

všechny recenze uživatele

První asi 3 díly ve mě vzbudily pocit, že by to nemusel být špatný seriál, hlavní hrdina vypadal celkem sympaticky a příběh se začal vyvýjet docela zajímavě, jenže pak sem si během reklamy odskočil a hned sem se zase vrátil, ale najednou bylo všechno jinak, příběh posunutej snad o pár let dál, přeskočil pár událostí a já se v tom nějak neorientoval a to mi začal tenhle seriál poprvý dost vadit, jenže už nepřestal, od tý doby je ze sympaťáka ulízanej rusekej blbeček a děj na stejným mrtvým bodě a pořád o tom stejným. Myslim, že s timhle seriálem právě končim ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako akční seriál vcelku o ničem. Jako "rodinná sága" navýsost povedená záležitost. Tleskám ruským bratrancom za dobře odvedenou práci a skvělý výběr hlavních i vedlejších představitelů a děkuji za ty večerní zájezdy do časů i míst nepříliš vzdálených. Není to Dostojevskij, ale o zločinu a trestu se tady taky píše dost a dost. 80% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodnotim jen prvni dil, protoze na dalsi se uz odmitam koukat. Proti rusky tvorbe nic nemam, i kdyz jsem trochu opatrnejsi pri vyberu ruskej filmu a tak jsem byl zvedavej na tenhle vychvalovanej a originalni serial, ale to byla proste sracka. Mozna jsou dalsi dily uz lepsi, to nevim, ale riskovat to nebudu. Hudba dost spatna, dej prumernej a herci naprosto na hovno, takze jedinej klad je docela slusna realisticnost. Docela zklamani. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Nevim jak ostatním, ale mně se tento ruský seriál náramně líbil. Po každém zhlédnutí jednoho dílu jsem se těšil na další a to se u ruské kinematografie opravdu nestává často. Popisuje, jak se Saša Bělov propracuje z vojáčka, který se vrací v roce 1989 z vojny a shledá se znovu se svými třemi nejlepšími kamarády, až na mafiánského bosse moskevského podsvětí. Už samotné téma ruské mafie je hodně zajímavé a v tomto případě velice slušně podané. Je zde hodně zápletek, což jen uceluje skvělý příběh, který je ještě prokládán akčními scénami, které jsou zde hodně povedené. A nakonec herci jsou skvělí a já jim to opravdu baštil. Takže 99%. ()

Dement 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit po prvním díle - zatím to vidím, že by to mohl být velice autentický a brutální seriál z prostředí ruské mafie. Zaujaly mně hlavně ekzémy (rozuměj teplákové soupravy borců) a taky reálně udělané zvuky při rvačkách, jenom takové plácnutí a žádný řach, bum prásk alá americký akční filmy..i příběh by to mohlo mít. No tak zase takovej zázrak to není, musím jít s hodnocením o jednu * níž. Místy nuda, divné dialogy (možná překladem, kdo ví..), zmatený scénář a nepříliš dobrá herecké výkony. Občas dobrá kamera. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (4)

  • V deváté epizodě, dy Fil (Vladimir Vdovichenkov) se Sašou (Sergey Bezrukov) mluví o zrádci, mají za sebou plakát k filmu Smrtonosná past 3 (1995). Tato epizoda se však odehrává v roce 1994, tedy rok před natočením akčního filmu. (Žralok)
  • Originální soundtrackové album obsahuje citace z poslední epizody, které odhalují velký "spoiler". (ČSFD)

Reklama

Reklama