Reklama

Reklama

Brigada - Brigáda

(série)
  • Rusko Brigada (více)
Rusko, 2002, 12 h 30 min (Minutáž: 50 min)

Epizody(15)

Příběh čtyř přátel, obyčejných mužů, kteří jsou okolnostmi donuceni vstoupit do řad zločinců a kteří se nakonec stanou zakladateli jednoho z nejvlivnějších moskevských gangů. V roce 1989 v Rusku běží na plné obrátky proces transformace od komunismu k tržnímu hospodářství. Na začátku zakládají malou vyděračskou bandu, ale záhy se dostávají přes daleko větší podniky až k pašování drog. Jde o závod, kde vítěz bere vše a ve kterém samotní gangsteři čelí zkorumpovaným politikům nebo bezohledným průmyslovým magnátům. Může být v takové bitvě skutečný vítěz? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako akční seriál vcelku o ničem. Jako "rodinná sága" navýsost povedená záležitost. Tleskám ruským bratrancom za dobře odvedenou práci a skvělý výběr hlavních i vedlejších představitelů a děkuji za ty večerní zájezdy do časů i míst nepříliš vzdálených. Není to Dostojevskij, ale o zločinu a trestu se tady taky píše dost a dost. 80% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Хорошо Алексей Сидоров, очень хорошо. To jsem si bohužel říkal snad jen pár počátečních dílů. Byl jsem mile překvapen, že nám Бригада celkem věrohodně nastínila kriminální scénu v Rusku, které nechyběla určitá realičnost, přirozenost a brutalita. Hlavním hrdinům jsem docela fandil, ale pak jsem se začal s přibývajícími díly docela nudit. Příběh začal nabývat na naivitě a začal mu docházet dech, až to bylo moc málo akční i na mě (a to je co říct :-)). Rozhodně jsem pro to, aby se naši slovanští příbuzní pokusili o něco nového v tomhle směru, ale doufám i za ně, že to zvládnou lépe. ()

Reklama

nemer 

všechny recenze uživatele

Sice amatérsky natočené, ale natolik atmosférické a poutavé hereckými výkony, že svého času mě seriál oslovil a dokonce bych ho před cca 10 a více lety řadila mezi kultovní. Pěkně zpracovaný přerod normálních kluků v gangstery vlivem okolností. Spíš akční telenovela, do krimi/dramatu má daleko. V okolí na seriálu ujíždělo i dost žen, hlavní hrdinové měli svoje kouzlo, které ale mužský divák asi těžko odhalí :) ()

Troglodytes 

všechny recenze uživatele

Братва рвётся к власти! Po amerických kmotrech a italských chobotnicích, je tu konečně dílko o brigádnících z východu. Nevím, jestli jsem zrovna typický divák, ale kromě příběhu mě u zahraničních snímků baví sledovat tamější reálie. Sovětských reálií jsem byl přesycen v dětství a v pubertě, ale od 90. let s tímto prostorem ztrácíme kontakt. Jsem rád, že díky tomuto seriálu mohu sledovat jak se tamějších obyvatel dotkly změny posledních 20 let. Tohle mi sebelepší TV zpravodajství poskytnout nemůže. Bavilo mě sledovat různé narážky, např. na texty V. Vysockého, ale je mi jasné, že většinu takovýchto chuťovek nemám šanci rozpoznat, protože jsem v Rusku nikdy nežil. Jednu z hvězdiček dávám za úvodní znělku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl hodně překvapený, protože tenhle seriál není nic, co by se od něj dalo čekat. Skoro mi to až příjde, jako kdyby ho natáčeli amatéři a dokonce na to opravdu vypadá. Jenže později se objeví pár vydařených akčních scén a celkově po příběhové stránce to má spád, ale přesto jsem si nedokázal zvyknout na něco jiného, neokoukaného, ale přesto horšího. Kriminálka z východu, která v Rusku měla veliký úspěch? Ne, děkuji. Tipuju, že se spíš opět vrátím k těm ze západu. (4/10) ()

Galerie (102)

Zajímavosti (4)

  • Originální soundtrackové album obsahuje citace z poslední epizody, které odhalují velký "spoiler". (ČSFD)
  • V deváté epizodě, dy Fil (Vladimir Vdovichenkov) se Sašou (Sergey Bezrukov) mluví o zrádci, mají za sebou plakát k filmu Smrtonosná past 3 (1995). Tato epizoda se však odehrává v roce 1994, tedy rok před natočením akčního filmu. (Žralok)

Reklama

Reklama