Reklama

Reklama

Sedmý hřích

  • USA Original Sin (více)
TV spot

Obsahy(1)

Kuba, devatenácté století. Bohatý obchodník Luis Vargas (Antonio Banderas) hodlá upevnit své společenské postavení sňatkem s Američankou. Nehledá skutečnou lásku a dohoda je uzavřena čistě na obchodním základě. O to víc je pak překvapen, když mu do života místo prosté ženy vstoupí svůdná Julia (Angelina Jolie). Netrvá dlouho a Vargas se do ní zamiluje. Zanedlouho se objeví i tajemný a podezřívavý Walter Downs (Thomas Jane), který tvrdí, že Julia není tím, kým se být zdá. Vargas sice zpočátku odmítá uvěřit, ale když manželka zmizí i s jeho penězi, rozhodne se zjistit, jak se věci doopravdy mají. Vydává se na pouť temnou stranou vášně, která jej může zavést až do pekel... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (178)

Riverin 

všechny recenze uživatele

Original Sin síce nie je žiadne veľdielo, ale ja tie 4* jednoducho musím dať už len z nostalgie. Tento film som prvýkrát videla už pekne dávno a viem že to bol asi prvý film keď som si povedala že tá Angelina je ale kočka. Od scenára či réžie netreba čakať veľmi veľa a budete nadmieru spokojní. Tak či onak je na celom filme najlepšie obsadenie, na čele s nádhernou Angelinou Jolie či Antoniom Banderasom. A tiež treba pochváliť hudbu či kostými...a to je asi všetko. Na príjemný a nenáročný večer môžem Original Sin len odporučiť. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

No, upřímně řečeno, zas tak hrozný, aby se to dalo přirovnávat k telenovelám, to zase nebylo. Čímž neříkám, že to nebylo dějově přiblblý a logicky děravý. Ze začátku to vypadalo na romantickou selanku, poté jsem se dočkal několika zajímavých zvratů a ve scéně na konci ("On je mrtvý. On potřebuje doktora.") jsem se cynicky bavil, jelikož jsem si vzhledem k absurditě scény připadal jako při sledování skeče od Monthy Python. Při krásně přiblblé scéně s jedem jsem si zase vzpomněl na Maryšu a její kafe. Cynicky jsem se pobavil a tak nemůžu říct, že bych byl zklamaný. ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Ze začátku hodně slibně vypadající podívaná, ale postupem ubíhajícího času se film měnil v nepříjemnou, zatrpklou pachuť, která mi nemizí ani po filmu. Film začal vysoko a pak už jen klesal a klesal až se dostal téměř na úplné dno. Nevím jestli se scénář držil striktně knižní předlohy, ale to pomalu rozpletájící se rozuzlení mi připadalo dosti směšné. Chování postav bylo hodně k smíchu, hlavně ke konci. Angelina se mi tu dost líbila. Antonio za to moc ne. Ale aspoň za ten začátek a Angelinku ty dvě hvězdy dám. 35% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nudný a hloupý scénář, který Michael Cristofer napsal, sám také zrežíroval. Nudně a hloupě (čili by se poněkud škodolibě dalo říci, že odvedl dobrou práci). Co má být překvapivé, je sprostě očekávané, co má gradovat, ubíjí nudou, co má působit dojemně, je trapné až hanba. A nevýrazný pár Banderas a Jolie výsledku také nepomáhá... Ne, ne, ne, není to ani podprůměrné, je to skrnaskrz špatné. Je to hodinu a tři čtvrtě trvající telenovela obsahující vše, co je telenovelám vlastní. Zaujala mě vlastně jen hudba Terrence Blancharda. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kubánský obchodník Luis Vargas (Antonio Banderas) si na dálku domluví sňatek s neznámou Američankou. O to více je překvapen, když dorazí krásná Julia (Angelina Jolie), do které se Luis ihned zamiluje. Jenže Julia není tak nevinná, jak na první pohled vypadá, a když zmizí se všemi Luisovými penězi, je jasné, že podobný obchod nepodstoupila poprvé. Jenže Luis se nechce o své peníze, ani o krásnou Julii tak snadno nechat připravit ... Film láká na milostnou story mezi Antoniem Banderasem a Angelinou Jolie, a nutno uznat, že kromě jedné lehce dráždivé scény mezi oběma protagonisty nic moc víc nenabízí. Pak už jen nevěřícně zíráte, jak dokáže jedna ženská oblbnout kdekoho, a jak se naivní obchodník nechá obrat o poslední groš, a ještě hezky poděkuje. Ani filmově není film nijak zábavný, kromě výše zmíněné scény, docela nudí, a závěrečné titulky jsem docela uvítal (zvlášť po vskutku debilní závěrečné scénce)... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Dům s plantáží je skutečný velkostatek s cukrovou třtinou, ale opuštěný. (HappySmile)
  • Některé scény byly vystřiženy, aby film v USA nedostal rating "NC-17"- tj. do 17ti let nepřístupno ani v doprovodu dospělého. (HappySmile)

Reklama

Reklama