Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bibi Blocksberg strávila příliš mnoho času kouzlením a naopak příliš málo studiem. Její známky z matematiky jsou tak hrozné, že musí trávit letní prázdniny v internátní škole na hradě Altenberg. Altenberg znamená jen práci a žádnou zábavu. Podivínský ředitel školy se snaží rozluštit záhadu Altenbergu, a navíc je Bibiina spolubydlící Carina, která vypadá jako klon Britney Spears, hrozně otravná. Naštěstí se Bibi rychle skamarádí se spolužačkou Eleou, která zůstala po nehodě připoutána na invalidní vozík. Ale to by nebyla Bibi, aby se nepokusila Elee pomoci zase chodit - a to i přesto, že jí čarodějnický zákon výslovně zakazuje zasahovat do lidských životů. Jakmile uslyší příběh o zázračné soví síle, vydá se tuto sílu hledat do sklepení hradu Altenbergu. Avšak o zázračné síle modrého prášku ví i někdo další - Bibiina úhlavní nepřítelkyně, čarodějnice Rabia von Katzenstein. V dramatickém úniku prchá zlá čarodějnice z hrozivého močálu, kde si spolu se svým kocourem Mariborem odpykávala pětiletý trest. Tiše a záludně se přikrade k Blocksbergovým, k rodině, kterou z hloubi duše nenávidí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Harry Potter na německý způsob, i hudební motiv vykazuje jistou podobnost, vlastně ne jistou ale úplnou. Film se liší pouze tím, že hlavní postavou je malá Bibi a ne brýlatý kluk s jizvou na čele. Zlá čarodějnice Rabia působila hodně komicky, ale svůj trest si zasloužila a samozřejmě i ta kočka, která jí pomáhala. Škoda, že naši němečtí sousedé nepřišli s něčím více originálním a pustili se do vykrádačky. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Ukázka čistě novopohanského příběhu pro děti. Ostatní viz http://www.csfd.cz/film/126552-mala-carodejka-bibi-bibi-a-letajici-skola-bibi-blocksberg/ : ..."Ďáblovým úkolem je snažit se, aby lidé nevěřili v Boha, ale stali se z nich čarodějové..." (C. S. Lewis). Toto semeno se dnes rozsévá už mezi malé děti díky takovýmto a mnoha dalším filmům...Kvalitu formální ani nehodnotím, ale ta hvězdička je alespoň za to, že dokáže zaujmout malé diváky, a to díky jakési strašidelnosti přiměřené jejich věku... Pro zajímvost: oba filmy o malé čarodějnici Bibi jsou točeny podle scénáře spisovatelky Elfie Donnelyové, která byla žákyní indického mystika Osho v intencích New Age. ()

Reklama

Radim odpad!

všechny recenze uživatele

Podobnost s Harry Potterem je víc než zřejmá. A pokud o tom pochybujete, první tóny filmu Vás o tom přesvědčí. Ale tady veškerá podobnost končí - filmu chybí nápad, propracovaný scénář, chytřejší dialogy, logika, dobří herci, povedené triky, atmosféra, emoce, vtip, dobrá kamera a střih. A spousta dalšího. Pokud nepotřebujete uspat, filmu se vyhněte obloukem! ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Celkom stratený čas. Scenár je príliž detinský , príbeh nemá nejaké extra posolstvo , ale oceňujem snahu o priblíženie sa handicapovaným deťom. Ale nápad s čarodejnicami a modrými sovami je jednoducho tak strašne neoriginálny , že na viac ako jednu hviezdičku to nemá. O realizácii nemá zmysel sa baviť. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak ano, Bibi je zde od roku 1980 a Harry od roku 1994 (a nejen u Bibi Rowlingová opisovala), ale co naplat, když filmy vypadají jako chudí, a navíc televizní příbuzní potterovských filmů, a kdoví, jestli by bez Harry Pottera někdo někdy Bibi vhodil na filmová plátna. Chudičký rozpočet doplňují zcela mizerné a vskutku amatérské triky, a k tomu neustálé pitvoření postav, především mstící se čarodějnice a její kocour, to je někdy skutečně trapné sledovat. Navíc příběh neví, čím by chtěl být - jednu chvíli je to sociální sonda, pak pokus o crazy, následuje pár školních historek, pokus o Indiana Jonese... Navíc jsou zde dvě témata (pomsta čarodějnice a hledání léku), jenže trvá půl hodiny, než se vůbec obě zápletky objeví v plné síle, což je děsná a únavná nuda. Inu, a pak si už jen škrtáme povinné položky, než dojde k čekanému konci. Na skoro dvě hodiny stopáže vážně žádná sláva. Pocity trapnosti vzbuzují i vložené písničky, ach jo, proč? Btw, podzemní labyrint s pastmi a dřevěnými můstky, ale jinak přístupný pro invalidy? ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Když Rabia (Corinna Harfouch) uprchne z močálů, je jaro. Ve stejnou dobu ale Bibi (Sidonie von Krosigk) jede na letní prázdniny na Altenberg. (Pepy)

Reklama

Reklama