Bibi Blocksberg: Tajemství modrých sov

Komedie / Rodinný / Fantasy

Německo, 2004, 119 min

Franziska Buch

• Tom Hardy

Možná vhodné jako dvouhodinová zklidňující pilulka pro dítě, ale dospělému bych Bibi jen těžko doporučil, protože by z ní mohl odnést krom otřesného filmového zážitku i další důvod, proč zavrhovat v kinech vše, co je německé...(16.1.2006)

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $7,940,000(6.6.2010)

• Dudek

Pokud jsem o první dílu mluvil jako o vykrádačce Harryho Pottera, pak je díl druhý největší filmovou loupeží, čehož si ostatně všimnete hned, jakmile se rozezní úvodní hudební téma. Přesto je ale důležité zmínit, že po technické stránce je Bibi Blocksberg: Tajemství modrých sov velkým zlepšením. Tentokrát se již nejedná o nějaký malý film, ale pravý blockbuster se vším všudy. 20%(15.8.2006)

• Pethushka

Bohužel to docela vůbec, ale vůůůůbec nešlo, byla to taková rádoby "pótrovka". Nenastala ta kouzelná atmosféra, nenastaly ty magické efekty, hlavní hrdinka nebyla až tak dobrá a celkově to byl odvar z odvaru Harryho Pottera. Kdyby šlo jen tak lehce napodobit Harryho, asi by J. K. Rowling nepatřila mezi nejbohatší ženy světa. Když přivřu všechny oči, dávám tedy jednu hvězdu a DVD zastrkuji do přihrádky "Pro děti".(2.11.2010)

• Webb

(Kinovýdělky v ČR: 195 811 Kč, počet diváků v ČR: 1 907)(22.12.2008)

• Slarque

Dobrá zpráva: není to horší než první díl. Špatná zpráva: stejně skoro nebylo kam klesat. Proč si takhle tupoučká variace na HP říká o srovnání vykradením hlavního hudebního motivu? Pouze pro nenáročné dívky zhruba od šesti do deseti let, ostatní ruce pryč!(25.10.2007)

• Ilicka

Totální vykrádačka Harryho Pottera, především to, co prezentovali jako hudbu bylo odporně neoriginální. Zajímalo by mě, koho soudného napadlo naroubovat hlavní Williamsův motiv HP...(15.9.2007)

• Mariin

Ukázka čistě novopohanského příběhu pro děti. Ostatní viz http://www.csfd.cz/film/126552-mala-carodejka-bibi-bibi-a-letajici-skola-bibi-blocksberg/ : ..."Ďáblovým úkolem je snažit se, aby lidé nevěřili v Boha, ale stali se z nich čarodějové..." (C. S. Lewis). Toto semeno se dnes rozsévá už mezi malé děti díky takovýmto a mnoha dalším filmům...Kvalitu formální ani nehodnotím, ale ta hvězdička je alespoň za to, že dokáže zaujmout malé diváky, a to díky jakési strašidelnosti přiměřené jejich věku... Pro zajímvost: oba filmy o malé čarodějnici Bibi jsou točeny podle scénáře spisovatelky Elfie Donnelyové, která byla žákyní indického mystika Osho v intencích New Age.(19.9.2009)

• blackrain

Harry Potter na německý způsob, i hudební motiv vykazuje jistou podobnost, vlastně ne jistou ale úplnou. Film se liší pouze tím, že hlavní postavou je malá Bibi a ne brýlatý kluk s jizvou na čele. Zlá čarodějnice Rabia působila hodně komicky, ale svůj trest si zasloužila a samozřejmě i ta kočka, která jí pomáhala. Škoda, že naši němečtí sousedé nepřišli s něčím více originálním a pustili se do vykrádačky.(19.9.2009)

• Hillock

Harry Potter v sukni.(4.3.2009)

• Jevgenij

Opravdu nepovedena kreace na Harryho Pottera(25.11.2005)

• Garion

No toto =). Říkal jsem si, že to třeba nebude příliš "inspirované" Harry Potterem, ale zjevně jsem se zmýlil. Z HP1 vykradené "bludiště" a rádoby logická "hádanka, z HP2 zase "skluzavka" a z HP3 kouzelník (respektive kouzelnice), který uniká spravedlnosti. Když k tomu připojíte nízky rozpočet (rozuměj - efekty jako z 80. let) a to, že všichni herci nejen jsou, ale i vypadají jako Němci (oni totiž existují i němečtí herci, kteří vypadají celkem dobře, to ovšem rozhodně není případ tohoto filmu =), dostanete přesně to, čím je Bibi Blocksberg: Tajemství modrých sov. (Pokud je vám ale kolem 10 let, vesele si přičtěte 2 hvězdičky =)(30.4.2006)

• ethos

fuj(27.8.2008)

• Radim

Podobnost s Harry Potterem je víc než zřejmá. A pokud o tom pochybujete, první tóny filmu Vás o tom přesvědčí. Ale tady veškerá podobnost končí - filmu chybí nápad, propracovaný scénář, chytřejší dialogy, logika, dobří herci, povedené triky, atmosféra, emoce, vtip, dobrá kamera a střih. A spousta dalšího. Pokud nepotřebujete uspat, filmu se vyhněte obloukem!(10.12.2007)

• Louie

Zatímco některé německé televizní celovečeráky (převážně kriminálky) jsou mistrně natočené a i přes poměrně malý rozpočet vypadají skvěle, tahle ušmudlaná čarodějnice je něco příšernýho.... Ještě, že mi v kinech utekla....(15.9.2007)

• gilthix

Viděno v originálním znění, skvělá podívaná, naprosto nezapomenutelné (bohužel) hudební části.(30.5.2010)

• Janega

Tento film nemožno porovnávať s HP, ale ani so Saxanou. Nemecké filmy nikdy nemali vysokú úroveň.(20.8.2011)

• Sasuke_

Já se na tohle koukal jen kvůli mladší sestřičce.. Bohužel jsem musel zůstat..! Toto byla ta největší nuda, kterou jsem dky v životě viděl. Bylo vidět že se z tý holky na vozíčku snažili udělat tu největší chudinku na celém světě. Jo, možná to je chudinka.. No tak, ale zas tak to přehánět nemuseli. Byly tam strašně trapný vtipy. A jedinýmu čemu jsem se smál, bylo něco co ani směšný být nemělo.. Smál jsem se jménu Arkádie :D A tý idiotský písničce, kterou zpívala Bibi se sestřenicema. 5%(19.5.2012)

Snaha srovnávat s Harry Potterem asi nemá smysl. Nejde o milionovej velkofilm. Co se mi na Bibi líbí je, že se na ní může dívat i malý dítě aniž prožije šok a otřes z brutality a temnoty Harryho. Pro mojí dceru to bylo rozhodně zajímavější než Harry a Bibi se jí hodně líbila. Co můžu chtít víc?(18.12.2005)