Reklama

Reklama

Osamělý vlk McQuade

  • Česko Vlk Samotář (více)
Trailer

Chuck Norris v roli texaského šerifa pátrá po ukradených zbraních. J. J. McQuade (Chuck Norris) je texaský muž zákona a drsný chlapík. Dohlíží na dodržování zákona, ale uplatňuje právo příliš svérázným způsobem, což mu přináší pouze nepříjemnosti z řad úředníků. Je mu proto k ruce přidělen nováček Kay (Robert Beltran) , který mu má pomáhat s případem únosu nákladních aut se zbraněmi. Když společně objeví místo úkrytu, jsou zajati bandity a zasypáni i s autem hluboko pod zemí. Šance na vyproštění, je minimální... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

HAL 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris se zlobí a když se Chuck Norris zlobí, tak všichni umřou. Ale co taky čekat jiného, když mu sejmou kámoše, unesou dceru, rozmlátí barák, pohřbí auto a hlavně zastřelí psa. A Chuck se moc zlobí, když vidí jeho prázdnou a opuštěnou misku! Naštěstí když se definitivně nazlobí, tak začne vybíjet celou vesnici nepřátel Rambo Style a kolem jen létají kulky, pěsti, šípy i rakety, všechno vybuchuje, všichni umírají a Carradine se ďábelsky šklebí. Což je také ďábelsky zábavné a přijde to ďábelsky pozdě - až v poslední dvacetiminutovce filmu, přičemž přes hodinu před tím jen trpně bobtná směšný a zbytečný děj s jen občasnými záblesky akce. Což je tak trochu nuda, Chuck tu totiž evidentně trénoval na svůj erbovní seriál a tak většinou jen zmateně běhá kolem, mává plackou texaského rangera a exhibuje svůj gargantuovský vous. Má to sice být určitým připomenutím klasických westernů, ale přes rámec dementního akčního béčka to překračuje jen minimálně. Jen jedním McQuade nad ostatními dementními akčními béčky jasně ční - hudba je tu vynikající a vykrádá Morriconeho tak umně, že jsem si skoro myslel že ji Morricone sám napsal. Pravdou to není, stojí za ní Francesco DeMasi, ale i tak nad jeho absolutním plagiátorstvím musím uznale pokývat hlavou. 6/10 ()

Derek 

všechny recenze uživatele

vynikajuci spaghetti westernovy uvod za doprovodu morricone-ovskeho soundtracku od de masiho (kopia je to tak dobra ze som si myslel ze ide o samotneho ennia) a chuck nakopava zadky mexickym hajzlom. zvysok uz taky peckovy nie je a viac menej slape v klasickych 80-vych akcnych vodach so vsetkymi klise co k tomu patria (tupy sef, hrdina samotar, otravny partak), navyse nastup hlavneho zaporaka carradinea na scenu by bol o dost viac posobivejsi ak by nemal na sebe pruhovany sveter! ku koncu sa to nastastie opat rozbehne (scena s pochovanym autom mi prisla vynikajuca) a tak ide o jednu z tych lepsich norrisoviek... ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cak Norrrys mal v 80. rokoch este predsa len hodne do seba. Ba dokonca sa miestami dalo uvazovat o tom, ze je borec. Akcny, pochopitelne. Chvalabohu, tieto bojove kreacie, co Cak predvadzal, ma nijako nezaujimaju, ale ich choreografia je na vysokej urovni, to nemozno prehliadat. Raz za cas je dobre vyplachnut hlavu takymto akcnakom. 77 % ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Badasss David Carradine proti Bad Badass Chucku Norrisovi - a je to celkem sranda. Z pohledu režie nebo scénáře absolutně nic objevného (to ale nikdo nemohl očekávat), ovšem zároveň se to vyhýbá vyloženě trapným vsuvkám, herci jsou okey (dokonce i Chuck se slabostí pro pivo) a duní do toho skvělá hudba hrdě reflektující Morriconeho. Málokretý film dokázal v osmdesátých letech nostalgicky vzkřísit westernové vzorce tak roztomile jako právě McQuade... 60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Už v tomto snímku Chuck Norris potvrdil, že mu bude rangerská hvězda slušet. Pakliže si nějaký Norrisův akční film zaslouží červená čísla, je to právě Osamělý vlk McQuade a snad ještě Delta Force 1. V tomto akčním filmu, v němž se mísí žánr westernu, akční krimi a klasického karate filmu, je krásně vidět ona atmosféra a styl béčkových počinů z 80. let. Natočit jej dnes v této podobě a přidat více vtipu, bude možná opěvován. Stejně jako v prvních epizodách Walkera, tak i zde je ještě radost sledovat Norrisovo bojové umění. Souboj s Carradinem je již kultovní záležitostí a na filmu potěší i hudba, která nápadně připomíná (vykrádá?) Morriconeho melodie a styl. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (8)

  • Chuck Norris a David Carradine trvali na tom, že záverečnú bojovú scénu zvládnu aj bez záskoku dablérov. (m.a.t.o.)
  • David Carradine jezdí v autě, které má na SPZ napsáno "Texas Carate". (smrtubohem)

Reklama

Reklama