Reklama

Reklama

Peng shi: Sang jin tian liang

  • Hongkong 烹屍之喪盡天良 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Film pojednává o držení dívky v bytě bandou feťáků a alkoholiků, kterým dlužila peníze. Celý v podstatě vystihuje její týrání, zneužívání, mučení a zabití. Typický HK CAT III explotation horror. (Flipnic)

Recenze (7)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Další z HK CAT III explotation kruťáren. Divák v podstatě celý film sleduje výslech jednoho páru na policejní stanici a v jejich fashbacích pak hlavní část filmu, držení, ponižování, zneužívání, mučení a zabití jedné mladé dívky, která zmíněnému páru dlužila nějaké peníze. Celý film se odehrává v hnusném bytě, kde se neustále odehrávají chlastačky a feťácký mejdany, kouří se led, pije pivo po hektolitrech a při tom všem týrá uvedená dívka. Film zřejmě vychází ze skutečné události, určitě by se něco takového mohlo stát. Obsahuje řadu násilných scén od bití po zbavování se mrtvého těla. Každopádně ve své intenzitě a brutalitě nedosahuje kultů s A Wongem nebo filmů od "Billyho" Tanga ... Výborné herecké výkony, dost dobré kamerové záběry, velmi nekvalitní gore. Průměrný HK CAT III. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový thriller z hongkongské provenience nepřichází po dějové stránce s ničím příliš objevným, největší důraz klade převážně na naturalistické scény mučení. Grace Li, svobodná matka a prostitutka, v nouzi okrade pasáka Hoka o 10.000 dolarů, přičemž msta na sebe nenechá dlouho čekat. Spolu s agresivně potrhlými parťáky zajímají Grace do svého bytu a různými způsoby ponižování a mučení činí z již tak zlomené bytosti ještě větší lidskou trosku. Bennie Chan poměrně zdařile pracuje s dramatickou linkou, neotřelým hereckým ansáblem a jednoduše sugestivní hudbou. V sadistických momentech však často bezdůvodně zachází ad absurdum (umlácení psa o zeď, pojídání exkrementů?!). Nicméně, pokud jste již viděli některé hrubozrnnější thrillery, Human Pork Chop je příjemnou alternativou z východu. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem chuť na nějakej CAT III kousek. Řada přišla na " Human Pork Chop ", kterej je inspirovanej skutečnými událostmi. Film vypráví ve dvou dějových linkách, který se paralalně prolínají. V první sledujeme výslech a druhá se zabývá mučením a následnou smrtí dívky, která ukradla peníze nesprávným lidem. Pro ty co mají v tomhle ranku už něco nakoukanýho nepůjde o kousek kterej by dokázal posadit na prdel. Mučení a teror tady nejsou znázorněny v tak extrémní formě ikdyž uznávám, že slabším povahám by se mohl zvednout kufr. Ubití psa či pojídání hoven opravdu není jen tak pro každýho. Já už jsem viděl daleko větší zvěrstva a tohle je pro mě spíš slabej CAT III odvar, kterej bych doporučil CAT III začátečníkům. Další verzi tohohle skutečnýho příběhu hledejte ve filmu " There Is A Secret In My Soup ". ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Velice působivý asijský exploitation. Mladá prostitutka v nouzi okrade pasáka Hoka o 10 tisíc dolarů. Ten jí se svými dvěma kumpány zavře do svého domu, kde jí týrají, mučí a zesměšnují. Z mladé ženy se postupně stává čím dál větší troska...Vše se odehrává v opravdu ponurém zchátralém domě. Vše graduje tak dlouho než prostitukta zemře. Film vlastně začíná na policejní stanici, kde jsou hlavní aktéři vyslýcháni a v jejich flashbacích je promítána ona tyranie. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

V prosinci roku 2000 zaplnilo stránky hongkongských novin soudní projednávání hrůzného případu, při kterém tři lichváři drželi měsíc v zajetí mladou ženu, která jim ukradla 4000 dolarů. Hongkongských. Celý měsíc trvalo, než nešťastnici utýrali k smrti všemožným mučením a ponižováním. Mrtvolu pak rozsekali na kusy a v plastových pytlích vmísili do odpadu. Hlavu a dlaně pro ztížení identifikace rozvařili. Její lebku ukryli do obřího plyšáka Hello Kitty. O pouhý měsíc později, v lednu 2001, se už mohli lidé v HongKongu podívat, jak to všechno probíhalo, v představě filmařů. A to hned ve dvou zpracováních - ve stejný týden totiž měl premiéru nejen film Human Pork Chop, ale rovněž konkurenční There's a Secret in My Soup. Tehdy v kině zvítězily „Lidské kotlety” nad „Tajemstvím polévky” jen velice těsně, fandové exploitation žánru preferovali ovšem spíše mnohem naturalističtější Tajemství. Příběh je vyprávěn formou výslechu Hoka a jeho ženy, zatčených, když je při náhodné šťáře nalezena v plyšákovi lebka Grace. Postupně odhalují celou tragickou story - Human Pork Chop si ovšem překvapivě nelibuje v samoúčelném násilí. To částečně vysvětluje, proč se film nelíbí velké části hardcore fanoušků, zklamaných nepřítomností nejnechutnějších záběrů a sexu. Grace ale rozhodně není kladná postava, má desítky příležitostí jak z bytu uprchnout, ale kvůli své drogové závislosti vlastně ani nemá zájem se příliš vzdalovat od tak snadno dostupného zdroje... Její smrt proto není vyvrcholením tragedie. Není to vrcholný čin zla, za který by měla následovat pomsta, či alespoň trest. Protože v tomhle filmu si zaslouží trest všichni. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na svoj žáner málo naturalistické a odvážne. Je to len voľný prepis skutočnej udalosti, ktorá ale určite musela prebiehať dramatickejšie a hrôzostrašnejšie. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tento snímek se mi zdál natočený profesionálněji než jeho předchůdce. Pokud tedy byl natočen dříve. Ovšem také měl pomalejší tempo. I zde mi vadilo podání ve dvou liniích. Zase to brzdilo už tak slabší spád a dělalo mi to ve filmu zmatek. Tu zbytečnou retrospektivu si taky mohli nechat od cesty, to že měla Grace dítě dívám moc dobře věděl, mluvilo se o tom více než bylo nutno. Navíc, při výslechu Hok tvrdil, že Grace utloukli to jeho dva poskoci. Ve filmu je však její smrt podána jako předávkování. Tím u mne tento snímek klesl do podprůměru. ()

Reklama

Reklama