Reklama

Reklama

Lady Terminator

(festivalový název)
  • Indonésie Pembalasan ratu pantai selatan (více)

Obsahy(1)

Vraždenie Kráľovnej južných morí, ktorá zabíja mužov svojou vagínou, zastaví až jej manžel Elias. Kráľovná ešte pred smrťou vyriekne kliatbu, že sa vráti o 100 rokov a pomstí sa na jeho potomkoch.
O mnoho rokov neskôr americká študentka antropológie Tanya cestuje do Indonézie kvôli diplomovej práci o Kráľovnej južných morí. Posadne ju zlý duch Kráľovnej s cieľom nájsť a zavraždiť speváčku Eriku, ktorá je Eliasovým potomkom. Tanya zabije každého, kto sa jej postaví do cesty. Medzitým sa americký policajt Max snaží zničiť monštrum a ukončiť zmätok. Podarí sa mu zastaviť "Lady Terminator" skôr, ako nájde Eriku? (helljahve)

(více)

Recenze (60)

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Patří rozhodně do Top 5 nejlepších nejhorších filmů všech dob. Chvílemi to má grády jako Pytlákova schovanka, ale je to myšleno naprosto vážně. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

(FESTIVAL OTRLÉHO DIVÁKA 2010) Neočekávejte zábavné béčko od začátku do konce ani vzhledem k zemi vzniku genderově radikální podívanou, protože guilty pleasure potenciál je přítomen pouze ve scénách nekopíruících první díl terminátoří ságy a vtipnost napodobování scén z Cameronova techno-noir thrilleru se brzy omrzí. Mužský machismus a americké herojství je zde sice karikováno a ženské postavy jsou prezentovány jako ty silné, schopné na rozdíl od těch chlapských vyřešit problém, ale... ženy jsou zde především na pohled a potěchu mužského diváka. Ten není znepokojován detailními scénami vaginy dentaty v akci (film o kastraci nevyvolávající kastrační komplex?), naopak se usmívá zjevné lacinosti celého projektu a hloupé doslovnosti. Ve výsledku "ani tak špatné, až je to zábavné", ani "genderově radikální", fungující nejspíš jen se správně naladěným publikem, posíleným patřičnými substancemi. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Třeskutě stupidní béčko plné úchvatných laciných momentů a toporného herectví, občas okořeněné senzací prostinkých speciálních efektů či nahoty. Jak je pro indonéský brak charakteristické, spojuje se zde klasická lokální legenda s rámcem hollywoodských žánrových vzorů. V tomto případě došlo ke splynutí legendy o Královně jižních moří s Cameronovým "Terminátorem". Výsledkem je úchvatně přímočarý akčňák, kde vyprávění nesleduje žádnou dramatickou linii a jednotlivé sekvence jsou motivovány výhradně tím, že něco takového bylo právě v "Terminátorovi". Ovšem z genderového hlediska se "Lady Terminator" ukazuje jako radikální film. Je třeba si uvědomit, že Indonésie je stát s majoritou muslimů a tamní společnost je silně patriarchální. V takovém kontextu je film, kde vyzývavá žena zabíjí muže střelnými zbraněmi (dojde také na střelbu mezi nohy) i v posteli svou vagínou, je velmi odvážný. Mužské postavy jsou často karikované (extrémní je to ve finále, kde hrdinovi na pomoc přispěchají jeho macho kámoši z Ameriky, což zavdává ke scénám mísícím náladu Modré ústřice s buranskou estetikou) a nakonec pouze žena dokáže vražedkyni zastavit poté, co ji před ní nedokázali ochránit muži se svými velkými pistolemi a puškami. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kultovní indonéský exploitation, jeden z nejznámějších indonéských filmů vůbec, dále jeden z nejlepších příkladů využití špatného filmu (v rámci omezeného rozpočtu), a v neposlední řadě mistrovská parodie. Tady opravdu nechybí téměř nic (automobilové honičky, zábava, krásné holky, sex, decentní gore, krvavé střílečky, kdy nikdy nikomu nedojdou náboje, bizarní postavy, perfektní '80s hudba). Suma-sumárum; jde o nadmíru zábavný, vtipný, non-stop akcí nabitý husarský kousek, v podstatě i o takovou milou pohádku zabalenou do masakroizdního obalu. A já jako milovník pořádného TRASHE nemohu jinak než za 5*. Velmi příjemná záležitost. PS: Miluji scénu kdy hlavní hrdinka z blízkosti rozstřílí na cedník jednoho nešťastníka a pak při odchodu ho ještě nakopne do koulí! Tahle šílená pocta kultovní klasice "Terminator" se musela líbit snai i samotnému tvůrci:-) PS2: Tohle vidět v 16ti,tak je to pro mě absolutní cult a podobná posedlost jako u "Ramba", "Terminátora" nebo "Predátora". I'm not a lady I'm an anthropologist! Hasta La Vista, Baby! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že jsem právě viděl nekorunovaného krále (v tomto případě spíš královnu) filmového braku. Tahle indonéská verze kultovního Terminátora je ve své domovině asi podobně kultovní, jako její předobraz ve zbytku světa. Podívaná natolik absurdní, šílená a nechtěně (?) komická, že jí můžete sledovat jak v partě kamarádů s podporou alkoholu, tak sám za stavu střízlivého. Úspěch je totiž zaručen v každém případě. Co scéna, to perla. Rozhodně nemá smysl se tu vypisovat s jednotlivými scénami (byli bychom tu zatraceně dlouho), ale neodpustím si nezmínit dva absolutní vrcholy filmu. Ten první proběhne na policejní stanici, kterou hrdinka během deseti minut vystřílí s pomocí samopalu a jen dvěma zásobníky, přičemž zařve asi stovka policistů. Druhý vrchol se odehraje v naprosto fantastickém závěru, kde nesmrtelnou hrdinku v autě trefí raketami, aby se po velkolepém výbuchu a v následujícím záběru vrátila i s tím samým, nepoškozeným vozem. Zkrátka parádní "brainwashing trash" se vším všudy. Nejde ho popsat, to chce vidět. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Až do stropu našláplá záležitost, která skvěle baví od začátku až do konce. Dokonalá parodie na Terminátora ..."komentář ještě dodělat"... (Festival otrlého diváka 2010) ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Poriadne béčko z 80.rokoch, mimochodom z Indonézie. Je až neuveriťelné že už v tých rokoch tam dokázali natočiť takú pecku. Kiež by sa aspoň také filmy točili dnes u nás. Z dnešného pohľadu môže byť mladšiemu divákovi skôr k smiechu, možno aj preto že okato vykráda scény z Terminátora 1. Pre mňa však film ani po vyše 20.rokoch nestratil nič so svojeho kúzla, a kto má rád staršie akčné horrory tu si príde na svoje. Nebudem sa tu zmieňovať o hereckých výkonoch a iných veciach. Tento film je proste tak zlý, že je až výborný! Moje hodnotenie určite bude neobjektívne, pretože mám stále v živej pamäti ako sme to niekedy dávno, skoro so zatajeným dychom dookola pozerali na Vhs v strašnej kvalite a so simultánnym dabingom. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, v devadesátých letech jsem o ničem takovém neslyšel. Urazil ji, jednou se pomstí. Sic u toho bude divák tak trochu trpět, protože takovýhle výplach se jen tak nevidí. Vyjmenovávat logické přešlapy by bylo zbytečné, dialogy jsou komické, mnohé scény na sebe nenavazují, tvůrci postavy posílají do situací jen, aby to pořádně burácelo, nedopřejí jim krapet vývoje nebo alespoň smysluplného jednání a celé je to amatérsky roztomilé. Kouzlo videodistribuce mělo svou sílu, tenhle brakový výplach se tváří zatraceně vážně, trpí i neuvěřitelnými prodlevami, než se něco stane, přitom to celé netrvá ani 80 minut. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové předělávky známých globálních hitů z dílen "exotických" kinematografií jsou u publika konzumujícího brakové žánry pochopitelně oblíbené. Je ale zrovna Lady Terminator tak známá, protože ze záplavy podobných děl jakkoli vyčnívá, nebo za jejím úspěchem stojí spíše náhoda? Kloním se rozhodně k té druhé možnosti. Přesazení většiny syžetu Cameronova Terminátora do kontextu indonéské mytologie mnoho ozvláštnění nepřináší a ve všech ostatních ohledech je Lady Terminator snímkem zcela zaměnitelným s haldami jiných filmů podobné produkční a estetické kategorie (i když gore efekty a výbuchy jsou z ohledem na podmínky vzniku spíše nadprůměrné). Teze o genderové radikálnosti beru jako absurdně nadsazené, pokud tedy někdo nebude schopen ukázat, že se film v tomto ohledu opravdu vymyká jiným indonéským snímkům z této doby. Obsazování žen do akčních rolí je přeci častou konvencí dobového braku (včetně hongkongského, či filipínského točeného pro západní trh) a nezdá se, že by film s ženskou antihrdinkou pracoval jakkoli uvědoměle. A nelze přece tvrdit, že v Indonésii je každá postava ženy zabíjející chlapy radikálním gestem boje proti patriarchátu. To už bychom za výraz feministické vzpoury mohli označovat i novější indonéský trend obsazovat do filmů známé japonské pornoherečky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Něco jim ukouslo ptáky." ,,Úhoř?" ,,Orál od ryby je prej nejlepší!" Povedená taškařice o vraždící vagině, nezničitelné Královně v looku 80.let a jejím téměř nezničitelném autě. Typická béčková osmdesátka s vloženým discoklipem, automobilovými honičkami a nekonečnými přestřelkami. Jasně, terminátorská likvidace policejní stanice i vstávání z ohně nepokrytě kopíruje Terminátora, ale to se podle názvu dá čekat. Na rozdíl od něj je však tohle dílko notně krvavé, takže krev šplouchá plným proudem, a nešetří záběry na velmi pěkné obnažené tělo hlavní likvidátorky. Masakr, který nám spustí, strčí hravě do kapsy běsnění v RoboCopovi a ještě ho předčí. A prcháte-li s krásnou dívkou před vraždícím strojem, co uděláte ve chvilce krátkého oddechu? Správně, romanticky se s ní pomilujete...u přírodního krbu, jak jinak. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečná kopie Terminátora. Některé scény jsou zcela totožné (operace oka před zrcadlem, zúčtování na policejní stanici). Asi byl Terminátor v Indonésii zakázán, a tak si tam natočili Terminátora svého. I když některé nápady tvůrců jsou docela bizarní, jako vraždění vagínou a posednutí démonem rovněž skrz tento pohlavní orgán. I když i tyto scény jsou natočena úplně amatérsky (souložící herci jsou totiž oblečeni). Jednu hvězdičku dávám jen za poslední cca. 2 minuty filmu, kdy hlavní zaporačka vypadá pěkně zombiácky. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Béčko se vším všudy! Ale stále ještě koukatelná záležitost. Vykrádačka klasiky od Camerona je vidět na každém kroku. Doplňkové vraždění pomocí vagíny, je značně sexistická vsuvka. Inu když béčko, tak béčko..... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Dost špatný kopírák pana Hasta La Vista, Baby. jasně chápu - má to být tak příšerné až je to vtipné a tak neumětelské, ža se má člověk škodolibě smát. Jenže tenhle škvát je vtipný jen pokud T101 nekopíruje a jde si po vlastní linii (ehm skoro vůbec). Opravdu dobré béčko je Exterminátor a tak špatné až je dobré je asylácká kravinka Terminators. Jednu rudou hvězdu navrh za finále se škvarkem. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Krystalická špatnost. Plus za spojení legendy o Královně jižních moří s Terminátorem, hrdě příšerné triky a komické dialogy, mínus za místy se vkrádající nudu. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Will you stop calling me lady?! I'm not a lady, I'm an anthropologist! Jeden z najhorších filmov vôbec, zároveň ale neskutočná (nechcená) sranda.!Istý tunajší užívateľ napísal, že "podobných filmov je nechutne veľa.” Ak je to pravda, ja chcem vidieť všetky. Guilty pleasure veľkosti Indonézie. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Lady Terminator redefinoval pohled na špatný film. Některé postavy se chovají jako kdyby jediným smyslem jejich existence bylo nechat se rozstřílet. To je ten důvod proč dosud žili, pro tuto chvíli :D :D :D [5/10] ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film vážně nemá obdoby a musím říct, že lepší trash jsem v životě neviděl a to už mám něco nakoukáno!! Tenhle remake schválený samotným Cameronem má snad úplně všechno, posuďte sami: Terminátorka oživená hadem, který jí vleze do vagíny se speciální schopností ukosnout chlapům ptáky; indonéská policie vybavená standardně automatickou M16; gangestři, kteří umějí čurat 2 metry do vzduchu; hlavní hrdina jenž startuje auta bez klíčů a mnoho dalšího. A k tomu geniálně zpracované klasické scény z terminátora 1 a sice ta vyřezáním oka a zúčtování na policejní stanici (stačí mít 2 zásobníky s 500 náboji a body count jde jednodušše nad 70). No prostě, kdo se chce pobavit a má terminátora 1 v malíku, nemůže udělat chybu. PS: Já se začal soustavně řechtat hned už u titulků, kdy byla hlavní herečka uvedena zároveň jako make-up specialistka. Let's teach her a lesson! ()

Reklama

Reklama