Reklama

Reklama

Lady Terminator

(festivalový název)
  • Indonésie Pembalasan ratu pantai selatan (více)

Obsahy(1)

Vraždenie Kráľovnej južných morí, ktorá zabíja mužov svojou vagínou, zastaví až jej manžel Elias. Kráľovná ešte pred smrťou vyriekne kliatbu, že sa vráti o 100 rokov a pomstí sa na jeho potomkoch.
O mnoho rokov neskôr americká študentka antropológie Tanya cestuje do Indonézie kvôli diplomovej práci o Kráľovnej južných morí. Posadne ju zlý duch Kráľovnej s cieľom nájsť a zavraždiť speváčku Eriku, ktorá je Eliasovým potomkom. Tanya zabije každého, kto sa jej postaví do cesty. Medzitým sa americký policajt Max snaží zničiť monštrum a ukončiť zmätok. Podarí sa mu zastaviť "Lady Terminator" skôr, ako nájde Eriku? (helljahve)

(více)

Recenze (60)

wampilenka 

všechny recenze uživatele

Film mimo všechny mé kategorie . Příběh se odvíjí od sexuální frustrace neukojitelné královny Jižních moří: její stý manžel jí zabrání, aby ho zabila svou nenasytnou vagínou. Ona se cítí uražená a prokleje jeho rod s tím, že se za sto let pomstí jeho pravnučce. O zmíněných sto let později přijíždí do země americká studentka antropologie, do které se královna inkarnuje. Studentka se změní v robotické monstrum, které má za cíl zničit pravnučku královnina manžela, mladou „rockovou“ zpěvačku. Kromě toho občas svou vagínou zabije nějakého připitomělého chlapíka. Terminátora jsem neviděla, ale řekla bych, že spolu s ním jsou ve filmu zesměšňováni Američané a místy i muži vůbec. (Těžko ale říct, do jaké míry jsou "zesměšňováni", protože nepoznám, co ve filmu bylo či nebylo záměrné.) Mužské postavy jsou převážně blbečci nebo američtí poldové. I Lady Terminátor je sice vnadná a sexy, ale v jejích pohybech a jednání je cosi maskulinního. Ale nějakému ryze feministickému pohledu odporuje to, že ačkoli královnu urazil muž, pomsta dopadá na hlavu jeho pravnučky. Kromě toho buďme fér: ani ženské postavy tohoto filmu netrpí přehnanou genialitou. Tímto se snažím naznačit, že nějaké zpracování genderové problematiky se v tomto filmu přece jen najde, ale pošahaná forma brání divákovi, aby jakékoli myšlenky vyplývající z díla bral vážně. ___________________________________________________ Milovníky romantických milostných příběhů jistě potěší, že v Lady Terminátor se mezi častou palbou kulek a dementních hlášek najde prostor pro romantickou chvilku (ale ani v té divák není hlášek ušetřen). Intelektuálové a studenti si zase přijdou na své při scéně v knihovně a dětem se bude líbít zařivá červená barvička, která barví stěny interiérů, a směšné pohyby obětí zasažených střelbou. Zkrátka film pro celou rodinu. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Dost špatný kopírák pana Hasta La Vista, Baby. jasně chápu - má to být tak příšerné až je to vtipné a tak neumětelské, ža se má člověk škodolibě smát. Jenže tenhle škvát je vtipný jen pokud T101 nekopíruje a jde si po vlastní linii (ehm skoro vůbec). Opravdu dobré béčko je Exterminátor a tak špatné až je dobré je asylácká kravinka Terminators. Jednu rudou hvězdu navrh za finále se škvarkem. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečná kopie Terminátora. Některé scény jsou zcela totožné (operace oka před zrcadlem, zúčtování na policejní stanici). Asi byl Terminátor v Indonésii zakázán, a tak si tam natočili Terminátora svého. I když některé nápady tvůrců jsou docela bizarní, jako vraždění vagínou a posednutí démonem rovněž skrz tento pohlavní orgán. I když i tyto scény jsou natočena úplně amatérsky (souložící herci jsou totiž oblečeni). Jednu hvězdičku dávám jen za poslední cca. 2 minuty filmu, kdy hlavní zaporačka vypadá pěkně zombiácky. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

(FESTIVAL OTRLÉHO DIVÁKA 2010) Neočekávejte zábavné béčko od začátku do konce ani vzhledem k zemi vzniku genderově radikální podívanou, protože guilty pleasure potenciál je přítomen pouze ve scénách nekopíruících první díl terminátoří ságy a vtipnost napodobování scén z Cameronova techno-noir thrilleru se brzy omrzí. Mužský machismus a americké herojství je zde sice karikováno a ženské postavy jsou prezentovány jako ty silné, schopné na rozdíl od těch chlapských vyřešit problém, ale... ženy jsou zde především na pohled a potěchu mužského diváka. Ten není znepokojován detailními scénami vaginy dentaty v akci (film o kastraci nevyvolávající kastrační komplex?), naopak se usmívá zjevné lacinosti celého projektu a hloupé doslovnosti. Ve výsledku "ani tak špatné, až je to zábavné", ani "genderově radikální", fungující nejspíš jen se správně naladěným publikem, posíleným patřičnými substancemi. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kultovní indonéský exploitation, jeden z nejznámějších indonéských filmů vůbec, dále jeden z nejlepších příkladů využití špatného filmu (v rámci omezeného rozpočtu), a v neposlední řadě mistrovská parodie. Tady opravdu nechybí téměř nic (automobilové honičky, zábava, krásné holky, sex, decentní gore, krvavé střílečky, kdy nikdy nikomu nedojdou náboje, bizarní postavy, perfektní '80s hudba). Suma-sumárum; jde o nadmíru zábavný, vtipný, non-stop akcí nabitý husarský kousek, v podstatě i o takovou milou pohádku zabalenou do masakroizdního obalu. A já jako milovník pořádného TRASHE nemohu jinak než za 5*. Velmi příjemná záležitost. PS: Miluji scénu kdy hlavní hrdinka z blízkosti rozstřílí na cedník jednoho nešťastníka a pak při odchodu ho ještě nakopne do koulí! Tahle šílená pocta kultovní klasice "Terminator" se musela líbit snai i samotnému tvůrci:-) PS2: Tohle vidět v 16ti,tak je to pro mě absolutní cult a podobná posedlost jako u "Ramba", "Terminátora" nebo "Predátora". I'm not a lady I'm an anthropologist! Hasta La Vista, Baby! ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama