Bôkô Kirisaki Jakku

Assault! Jack the Ripper

Horor

Japonsko, 1976, 72 min

Yasuharu Hasebe

Tak tohle bylo z japonskejch krátkejch "pinku exploitation" zatím to nejúchylnější, nejzvrácenější a nej-"sleazy" (nenapadá mě český pojem), co jsem zatím viděl ... Páreček co se seznámí v cukrárně si to rozdává za pomoci vražd dívek, jen to je dokáže dostat do maximálního sexuálního "climaxu". Holka, která se zdá být původně ta šílenější jde svojí rolí od poloviny filmu docela do pozadí a borec se rozjede s nabroušeným cukrárenským nožem fakt hustě ve velkým. I když jsolu vraždy kamerově trochu mimo, jsou opravdu extrémně drsné a brutální, plus mají fakt nepříjemný zvukový doprovod, ze kterého mrazí v zádech... Nehledě na subžánr se celý film a hlavně závěr filmu zvrhne v brutální řezničinu a počet obětí, které týpek rozpáře, je vskutku nemalý!! Takže ne ani tak sex, jako brutální vraždění je obsahem tohoto ujetého filmu. Ale to není všechno, film je navíc ještě fetišisticky založen a celý jeho "systém" je totálně zvrácený. Hlavní představitelé pracují v cukrárně, kde se prodávají sladké dortíky a zákusky, dívky jsou vražděny výhradně cukrářským nožem, film střídá záběry sexu, vražd a pojídání jídla (svačiny, večeře, ...) v příbytku těch dvou šílenců... Což zrovna já osobně nemusím. Nemám fetiš snad na nic, natož na jídlo a když tam páře holku a hned potom si maže housku s marmeládou a láduje se s ní, tak mi to fakt zvedá kufr víc, než "obyčejný" krvavý mordy ... S jídlem jako fetišem jsem se setkal ve více filmech, někde mi nevadil, někde mi dobrotu opravdu neudělal, tento film je jedním z nich ... Ale jak říkám, nejdrsnější "japan pinku", ujetost, zvrácenost, jatka ... Jen pro okrajové a podobně zaměřené publikum!! Běžný divák tohle nemůže vychytat!! V rámci žánru ale super...(24.5.2009)

Druhý díl násilné pink eiga trilogie režiséra Jasuharu Hasebeho zaujal diváky zejména skvostným propojením sexuální a krvavé roviny příběhu. Zároveň se jedná o kritikou nejlépe přijatý díl, i když Hasebe označuje za svůj největší úspěch předchozí Okasu! Nepřipravený divák nejspíš může být pobouřen zvráceností tohoto snímku, ale v rámci žánru se najdou i mnohem větší chuťovky, kvalitou ani ambicemi se však tomuto dílku povětšinou příliš nepřibližují. Co se týče dějového oblouku, tradičně nelze očekávat žádné zázraky, tentokrát si ale nemůžeme příliš stěžovat. Námět samotný je výborný a v 72 minutách nestačí nijak závazně drhnout. A to i přes fakt, že kvůli nátlaku studia sledujeme, po krátkém seznámení s postavami a příjemně bizarní scénce se spouštěcím impulzem, v podstatě sled opakujících se scének vražda-sex-jezení. Mistr Hasebe nám opět dokazuje, že i v žánru, který je považován za okrajový a hodný ignorance, si lze zajímavě pohrávat s psychologií a filmařským stylem.(9.3.2010)

Brutální love story z restaurace a pinku eiga snímek v nádherně stylové podobě.(20.10.2009)

... pro mě zatím jeden z nejzajímavějších pinku violence filmečků, kterej se mi dostal do rukou, zároveň však jde, dle mého názoru, i o jednu z poměrně nejnásilnějších a nejzvrácenějších ( samozřejmě bráno s ohledem na dobu vzniku a v rámci dané kategorie ) Nikkatsu produkcí, pod kterou se kdy toto legendární japonské studio podepsalo... Jak už u pinku eiga pravidlem, samotný příběh je velice jednoduchý a abych zbytečně nespoileřil/nespoileroval ( to poangličťování češtiny dá člověku leckdy pořádně zabrat :-D:-D ) jenom prozradim, že Hasebe cca v dvaasedmdesáti minutách servíruje divákovi docela netradiční love story mezi mladou servírkou a kuchařem z jedné a té samé restaraurace, kteří k plnohodnotnému uspokojení a naplnění svých vzájemných tužeb potřebují a přinášejí daleko víc obětí než je přeci jenom zdrávo...:-):-) To, co zaujme asi nejvíc ( nebo alespoň mě teda rozhodně zaujalo daleko víc než samotné scény mysogynního násilí a následné mordy ) je forma a především styl, jakým je vše podáno, přičemž se Hasebe striktně drží všech nepsaných pravidel, kterých by měl a která jsou pro tento subžánr tak typická ( celková stopáž jen o málo převyšující 60 minut, dodržení min. množství sexuálních scén, které by měl film obsahovat atd. ) BOKO KIRISAKI JAKKU bude pro širokou diváckou obec pravděpodobně jenom těžce skousnutelnej oříšek, pro mě představuje jeden z nejstylovějších pinku, s kterými jsem měl tu čest se seznámit ( koment napsán na základě začerstva zhlédnuté DVD verze s plnohodnotnými angl.titulky - jen tak dál MONDO MACABRO, jen tak dál... )(22.5.2009)

Něco mezi pornem, krvavym hororem a onanií pro úchyly. Vůbec mě nepřekvapuje, že tohle vymyslel Japonec.(26.7.2011)

Bonnie a Clyde z cukrárny vraždí nožem na dorty.(14.11.2011)

• Pekisan

Zda sa, ze ak niekto uz vyhlada taketo filmy, tak tymto kuskom musi byt nadseny. Lenze prave preto, ze ten niekto ma napozerane podobne veci, mohol by byt prekvapeny stereotypom nastupujucom po prvych dvoch amtosferickych (zaber z polozburanej bowlingovej herne) vrazdach. Jasne, ze ak na to Jurko Hollywood nahodne narazi v kolekcii svojho uchylneho kamosa tak bude bud zniceny alebo znicene uchvateny a tak da bud odpad alebo 4 hviezdy, pretoze plny pocet by prezradil, ako velmi sa mu pacilo pozerat sa na zabijanie japoniek. Ja vsak nie som ani jedno ani druhe. Skvely uvod pochovany nudnou druhou polovicou.(2.3.2012)

Jo tak tohle byla úchylárna jak blázen. Naprosto šílenej pinku exploitation, který se význačně liší od klasických filmů tohoto subžánru jako Hana to hebi, Reipu 25-ji: Bôkan a jiné. Tohle nebyla jen sexuálně zvrhlá podívaná, ale i násilná, perverzní, a fetišistická šílenost ve které jsou zastoupeny všechny možné úchylárny, které si jen lze pod tímto slovem vůbec představit od znesvěcování hrobů až po gerontofilii. Nebyl to sice žádný vrchol, ale v některých pasážích si i já říkal "na co se to já úchyl vůbec dívám" a to už jsem v knematografii obzvlášť v té japonské zvyklý na ledacos. Příběh vypráví o mladé dost hnusné servírce jejíž chování je ještě hnusnější než vzhled a o dobráckém nesmělém cukráři, který ji jednou pouze ze soucitu vzal autem domů, když pršelo, jenže (ne)šťastnou náhodou srazili dívku, ale nikdo je neviděl, tak ji schovali na opuštěné skládce a jeli pryč. On jí u ní doma mezitím přefiknul a najednou se to rozjelo ve velkém. Holka zjistila že se jí nejlíp šuká, když předtím někoho zabije a tak svého nesmělého přítele přemlouvá k těm nejhrůznějším činům až se to vyhrotí do úplného extrému. A pak už jen sledujeme jak se z dobráckého a vcelku sympatického mladíka stává masový vrah, který si nebere servítky absolutně v ničem a bude provádět ty nejstrašnější činy jen aby se mu dobře mrdalo a poté už jen tak pro zábavu. Řeknu vám velice brutální film plný fyzického, ale i psychického násilí, který si od teď vybavím vždy když se řekne slovo perverze.(8.7.2011)