Rozpočet $3miliónyTržby USA $1,145,404Tržby Celosvetovo $-(30.11.2009)

• dobytek

POZOR SPOILERY!!! Tohle je opravdu podivnej film a já ani nedokážu pořádně napsat komentář, kterej by vystihoval moje pocity a zároveň neprozradil něco z děje. Začátek vůbec nenasvědčuje tomu, že by se mělo jednat o nějakej katastrofickej film. Týpek se seznámí s nějakou pipkou, on zaspí, dorazí pozdě na rande a snaží se jí dovolat z telefonní budky... Do týhle chvíle to vypadá jako obyčejnej romantickej film. Jenže pak se všechno změní. Telefon v budce začne zvonit, týpek to zvedne a dozví se, že na USA maj za 70 minut dopadnout atomový bomby a film dostává úplně novej náboj. Pak následuje celkem dobrá scéna, kdy se týpek snaží vysvětlit několika lidem ve fastfoodu, co právě slyšel a v tuhle chvíli se dá dokonce mluvit i o nějakym napětí, hereckejch výkonech, atd... Jenže po chvilce se to změní na zmatený pobíhání sem a tam a do toho nastávaj naprosto absurdní situace, při kterejch divák akorát tak nevěřícně kroutí hlavou a nebo se směje. Jen tak namátkou uvedu pár scén, který mě pobavily. Jakási akční žena dá za úkol holce, která osbluhuje ve fastfoodu, aby napsala seznam "důležitejch" lidí (vědců, politiků, atd...), který by stálo za to zachránit před termonukleárníma jatkama. Další vtipná scéna byla, když se hlavní hrdina někdy ve 4:30 ráno vydá hledat do posilovny (mimochodem ta posilovna byla i v tuto hodinu celkem narvaná) někoho, kdo umí pilotovat vrtulník. A nejlepší je, že tam toho pilota fakt najde. Nebo hlavní hrdina jde zachránit svou novou lásku, ta ovšem spí, protože je naládovaná práškama na spaní, takže on jí hodí do nákupního vozíku a veze jí někam pryč. A ona se probudí v noci uprostřed ulice v nákupnim vozíku a je úplně v klidu. Tohle se fakt nedá brát vážně. Ono vůbec ten samotnej nápad, že vypukne jen tak najednou nukleární válka a nikdo o tom do poslední chvíle neví, je hovadina, že to tříská dveřma. Počínání hlavních postav je taky úplně postavený na hlavu. Tohle se mi prostě vůbec nelíbilo. Jediný, co můžu pochválit, je muzika od Tangerine dream.(14.6.2008)

Je to malý film, ale měl velký potenciál. Rozpočet je znát a moc akce a záběrů na níčení si tu neužijete. Ten začátek byl naprosto parádní totálně mě vtáhl do děje a atmosféry. Škoda, že se tam pak začlo objevovat tolik nelogického chování a běhání od nikud nikam. Celkově se mi to, ale určitě líbilo, akorát mi byla šíleně nesympatická hlavní herečka. 71%(14.10.2010)

Na začátek hned uvedu, že souhlasím s kritikou, kterou ve svém kometáři uvedl dobytek. Ten příběh je místy nedomyšlený, náhoda v něm několikrát hraje nejdůležitější roli (je třeba být na správném místě ve správný čas), i chování postav je někdy nepochopitelné. Na druhou stranu, mne to docela bavilo, protože člověk neví, jestli se ten jaderný útok doopravdy koná, nebo jde pouze o nedorozumění. Obě hlavní postavy mi navíc byly sympatické. Chaos, který v celém městě propukne, je zobrazen výborně. A závěrečná scéna ve vrtulníku si sama o sobě zaslouží 5*. Hudba skvělá. Celkem tedy 3,5*.(9.1.2009)

Slušná podívaná s pro mě identickou atmosférou filmů After Hours a Body Double. Některý nelogičnosti tam byly jak pěst na oko, ale i tak jsem se parádně bavil od A do Z.(1.4.2011)

''Forget everything you just heard, and go back to sleep.'' Někdy dost zcestný a občas nechtěně vtipný film o lidech kteří zjistili, že se rychle blíží soumrak jejich dosavadní existence.Na největší města se nezadržitelně blíží jaderné střely a není moc platné když o tom zatím ví pouze osazenstvo malého bistra.Snímek je v mnoha prvcích hodně nadsazený což odlehčuje už tak dost složitou situaci.Má to tedy poměrně velký drajv a na jeden dech je to skouknutý....70%(11.4.2010)

Perfektní katastrofické sci-fi. Pro milovníky atomu povinnost.(7.6.2007)

Zajímavý film, ve kterém se kombinují "mejnstrýmové" polohy s "aletrnativními". Námět ohrožení města atomovým útokem je hollywoodský až běda, postmodernistická konstrukce příběhu je ale někde úplně jinde. Člověk se po celou dobu neubrání otázce, jak je to vlastně myšleno...(19.10.2011)

Toto je môj prvý komentár, tak na to dopredu upozorňujem. Tento film je veľmi zaujímavý už svojim motívom - katastrofický film z obdobia studenej vojny, keď sa všetci cítili ohrozený atómovou smršťou sa odohráva jednoduchý romantický príbeh. Anthony Edwards však zaspí rendez-vous a preto čaká pri telefónnej búdke a volá svojej láske na prvý pohľad. Zdvihne však telefón a dozvie sa od kričiaceho hlasu, že sa blížia rakety. Od tohto momentu nasleduje davová psychóza. ktorá je veľmi dobre vykreslená na to, že sa jedná o televízny film. Určite môžem tento snímok len odporúčať, len je otázne ako sa k nemu dostať, určite je to však vynikajúci katastrofický film, menej hollywoodsky približujúci sa skôr k drvivému dopadu ako armageddonu. Miracle mile je vlastne okružná jazda po meste v takom vláčiku, ktorú musí prekonať hlavný predstaviteľ, aby sa dostal k svojej milenej:))(19.5.2007)