Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry (Anthony Edwards) se zpozdí na noční schůzku se svojí přítelkyní Julií (Mare Winningham). Zatímco bloumá kolem baru, ve kterém Julie pracuje, zazvoní telefon v blízké telefonní budce. Šokovaný Harry se dozvídá, že kdosi v raketové základně nedopatřením odpálil rakety nesoucí jaderné hlavice. Odvetné rakety by na Los Angeles měly dopadnout přibližně za hodinu. Neví, zda tomu má věřit, nakonec ale burcuje návštěvníky baru a vydává se hledat Julii, aby se spolu včas dostali na letiště. (p6qwre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Abes 

všechny recenze uživatele

Výrazná, fantaskní atmosféra hravě převáží nedostatky snímku, uvedl bych především viditelně nízký rozpočet, místy otřesné postsynchrony, všudypřítomnou nesmyslnost reáli noční metropole, tupost replik a reakcí některých charakterů... Útěk před nevyhnutelným z pohledu Cyndi Lauper a Chandlera Binga ve mě přijemně doznívá. Společně s pachutí béčkovitosi zůstává i pachuť kovová a ionizující. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Parádní úlet, ze kterého srší originalita do všech směrů. Což o to že typická osmdesátková filmařina spadá spíše do kategorie B, důležité je, že v tomto případě nijak moc nebolí. a to hlavně díky již zmíněné wtf crazy zápletce, ve které se hlavní hrdina dostane náhodou k echu o jaderném útoku na USA. Co by jste dělali, kdyby jste vzali zvonící sluchátko ve zvonící telefonní budce, a někdo vám ve stresu řekl, že balistické střely jsou ve vzduchu a že dopadnou za pár desítek minut? Panika může začít! Jako totálně bizarní záležitost můžu doporučit. Nebýt love story a příšerné herečky, dám plnou. 85% ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zimnicí se neklepej, svému srdci naslouchej. Atom zkáza strach tvůj zhojí, diamanty - navždy svoji!" Poplašné zprávy jsou cool, láska je tavicí kotlík, ozářením lidí vzniknou diamanty (dobré vědět nejen při apokalypse, aspoň si člověk ze stresu a strachu ze smrti neužene žaludeční vředy), čudlíky v jaderném silu se nemačkají ("Vojáci, ptám se vás naposledy, kterej blbec to zmáčknul?!") a davová panika je zábavný sport. Ulice narvané vraky aut a zdivočelým stádem po sobě šlapajících lidí jsou třešničkou na dortu této ulítlé, místy i veselé mezižánrové podivnosti (vládou dobře utajené, viz nepatrný počet hodnotících na csfd), která zanechala na jazyku zvláštní dráždivou pachuť, jako přepálené vysmáté hranolky z radiačního friťáku v Johnie's Coffee Shop. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Oceňujem námet, aj keď to zmákli na poslednú chvíľu v 88-om., kedy už studená vojna nebola v takom kritickom stave ako skôr. Úvod je ako z klasického romantického filmu, potom príde telefonát a s ním najlepšie momenty filmu. No keď sa Harry vyberie za svojou milou, začína tempo upadať, aj napriek tomu, že vzhľadom na krátkosť času by malo gradovať. A to je škoda a nevyužitý potenciál. Záver je taký rozpačitý, má to aj lepšie momenty, no aj slabšie. Mňa to až tak nedostalo. 70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zajímavej a netradiční počin. Máme tu směs několika žánrů. Klasickým katastrofákem bych to nenazýval ani thriller nebo romance jak tu někteří píší to není no a sci-fi už vůbec ne. Je to spíš taková kombinace od všeho něco. Nicméně prospívá tomu určitě ta osmdesátková bezstarostnost i když o napětí tu není nouze, ale zatím co pár let předtím se tyto filmy brali smrtelně vážně, tak tady je znatelný posun do guilty pleasure.65% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Renomovaný filmový kritik Roger Ebert nazval film „diabolsky účinným, vyvoláva skutočný pocit hrôzy". (classic)
  • Modrý kabriolet, kterým Harry (Anthony Edwards) také část noci cestuje spolu s jeho majitelem (kterého hraje Mykelti Williamson), je Chevrolet Chevy II Nova 400 Convertible ročník 1962. (J.F.B.)

Reklama

Reklama