Reklama

Reklama

Infekce

Trailer 1

Obsahy(1)

V nemocnici při ošetřování pacienta s popáleninami, se personál dopustí velké chyby, na jejíž následky pacient zemře. Doktor přesvědčí ostatní ošetřující zfalšovat zprávu, aby zachránili svou kariéru. Mezitím sanitka přiveze pacienta se smrtelnou infekcí a nemocnice mají najednou mnohem závažnější starost… smrt je totiž jen jeden dech odtud. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Zmatečný příběh o neprosperující nemocnici a neschopných lékařích. A s horrorem to nemá nic společného, to je prostě realita! Když jsem film pustil, má sestra se zvedla a řekla, že se nebude dívat na ty japonské opice. A měla pravdu. Opět se mi potvrdilo to, že japonské filmy stojí za H---O! Už nikdy více japonský horror a já se jen divím, že společnost MAGICBOX tuto slátaninu nadabovala! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nedostatok personálu, zdravotníckeho materiálu a nervov, priveľa pacientov a výplata mešká už tretím dňom... to by dorazilo aj Japonca! INFEKCIA je niečo medzi halucináciou a nikdy sa nekončiacou nočnou morou. Atmosféra je úžasne čudná i na tvorcov japonského šoku a postavy akoby vypadli z KRÁĽOVSTVA Larsa von Triera. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný horor z japonskej produkcie. Má celkom dobrý príbeh o personáli jednej nemocnice, ktorý kvôli prepracovanosti urobí chybu, čo má za následok smrť pacienta a tak sa to snažia zatajiť, aby nebol nikto obvinený, ale do nemocnice je privezený aj pacient s infekciou, ktorá sa rýchlo prenáša a nikto si už nemôže byť sebou istý. Spracovanie nie je úplne zlé, ale ani ma až tak moc nezaujalo, na film sa síce dá bez problémov pozerať a nejaké výrazne nudné miesto sa tu nenájde, ale celé to pôsobí až príliš zvláštne, divák si nemôže byť istý vôbec ničím, dokonca ani tým, na aký subžáner hororu sa vlastne pozerá. A toto považujem za pomerne veľký zápor, film je dosť nepredvídateľný, čo môže potešiť, ale nie týmto spôsobom. Veľmi ma sklamali hlavne všetky hororové prvky, pretože tu všetko pôsobí príliš nepriridzene, napätie vôbec nefunguje, atmosféra tu síce je a celkom slušná, ale tiež z nej po stránke dosadenia do celkového diania nie som moc spokojný a samotné hororové scény pôsobia nanajvýš samoúčelne a navyše ani nie sú moc výrazné, takže určite sklamú. Herecké obsadenie ma zaujalo len minimálne, jedine ženské postavy moc nesklamú, zvyšok je len prinajlepšom priemerný a ani ich výkony za moc nestoja. Réžia je na tom pomerne zle, síce sa režisér viditeľne snažil, aby to všetko udržal pokope, čo sa mu ale podarilo len čiastočne a aj technická stránka je len priemerná. Infekcia je horor, o ktorom ani neviem, čo si mám vôbec myslieť a preto necítim sklamanie, strata času to určite nebola, ale znovu si ho už nepozriem a patrí medzi tie najslabšie japonské horory, s akými som zatiaľ stretol. 55% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Věřte mi, v téhle nemocnici byste nechtěli skončit. Jelikož jsem zažil už leccos, považoval jsem v prvních minutách děj za šeredné neherectví a tupou exploitaci zdravotnictví. Nicméně byl to omyl, film je velmi krutou a nevybíravou kritikou a karikaturou medicíny v Japonsku, počínaje naprosto neschopným manažerstvím, s neschopným personálem, otřesným chováním k pacientům, prostorami vypadajícími při správném nasvícení jako kotelna, nepříjmem akutních případů, špatným vybavením, šikanou mezi zaměstnanci, neprofesionalitou ve všech ohledech, kolegiálním krytím při zaviněných úmrtích a falšováním dokumentů, nenápadnou euthanasií, aby nemocnice ušetřila, pokusy na pacientech v zájmu věhlasu kapacit... a pár bodů by se ještě našlo. Celé je to zabalené do zvláštně manické horečné vize a horrorově se rozjíždějícího boje s epidemií, která nepřichází zvenku, ale z toho rozkladu uvnitř... ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Zajímavá bizarní atmosféra utopená v zelených gejzírech klišé a strach nahánějící nudy; neschopní herci, toporný scénář a recyklace všeho možného aneb ázije zase straší. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

nehorázná daltonická břečka balancující těsně nad košem! tuhle infuckci zachránilo asi jen docela originální rozuzlení, které však bylo neméně pitomé jako zbytek filmu... coby námět na nemocniční drama s propracovanějším scénářem by to nemuselo dopadnout tak zle... ale jako "průměrný horor" tenhle skvost opravdu označit nejde. 20% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Průměrná nipon duchařina....mimochodem, zajímalo by mě, jestli LIVINGDEAD viděl nějakej horor bez svojí xenofobní sestry. Asi ne, sám se bojí. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Všechen strach z lidského selhání, z přeludů, které si vytváříme sami, se šíří jako nákaza. Podobenství, mrazivé jako sama holá realita, v níž žijeme nebo si to aspoň myslíme? Film sráží dolů zbytečné logické chyby a zmatený konec. Slabších 50% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Japonci nám opět nabídli pořádnou akci tentokrát z nemocničního prostředí. Tajemné, ponuré chodby chátrající nemocnice mají nabudit v divákovi pocit dusivé a strach nahánějící atmosféry. Opět dokázali, že dobré filmy se dají natočit i z levných prostředků. Líbí se mi jakým způsobem rozvíjí jednotlivé postavy. Z velkého tvrďáka se nakonec stane posera nebo z plaché dívky největší hrdinka. Tady vidíme, že skoro všichni pacienti mají nějakou vadu a jen velmi málo je jich nemocných jen fyzicky. Co se týče lékařského personálu můžeme vidět změny chování u všech postav. Nejlepší jsou asi ty dvě sestřičky, z nichž se jedna učí píchat jehly do žíly a druhá si pochutná na skvělém mase. Samotné ztvárnění přeměny nakažených lidí je zvláštní. Moc efektů na to nepotřebovali. Stačilo trochu zeleného hnusu a pěkná vrstva make- upu. Chvílemi mi některé scény připadaly sice jako z filmu Nenávist, ale originalita se nedá popřít. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na to, že u japonských hororů občas nevím, která bije, trochu tápu v logičnosti a posloupnosti děje (mnohdy mi připomínají Lynchův styl roztřeseného a "maglajsovitého" vyprávění), a připadají mi trochu zmatené, jsem si už tak nějak zvykl a abych pravdu řekl, ani mi to nějak nevadí. Naopak, při druhém a dalším koukání člověk alespoň odhalí něco nového, co mu prve uniklo, slepí nějaké střípky skládačky. Infekce mě dostala hlavně tím, že ve mě vyvolala dost nepříjemné pocity (v tom dobrém slova smyslu), vtáhla mě do své husté, a ano, i strašidelné, atmosféry a při jejím sledování jsem se cítil dost nesvůj. A to jen tak každý film nedokáže. Má to nádech duchařiny, ale je to spíš dost psychárna. Samy od sebe se houpající houpačky a pomatená stařenka mě hodně dostávaly. Dlouho jsem Infekci odkládal a asi to byla chyba. Hodně dobrý zážitek. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to průměrný horor z Japonské nemocnice, během celeho filmu jsou poukazovány strašné metody místních nemocnic.Třeba to jak jim vezly více pacientů najednou a museli je posílat zpět, že tady už nemají místo.Pak tam přivezli jeden vážný případ a s tím souvisí to hororový napětí.Zelená krev, babička co si povídá do zrcadla, mladý chirurg co zašívá maso a nebo slečna co si ráda sterilizuje ruce s polu s nemocničníma věcma v horké vodě.Konec filmu je šokující. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

J-horror pravdepodobne vo svojej najslabšej chvíľke. Plynie to v tradíciách východného žánru, čiže viac pomaly a o to viac tajomnejšie, ale príbeh nieje dobrý a herci takisto neposúvajú divácky zážitok na vyššiu métu. Trochu toho slizu ( gore ) zapôsobí, ale aby sa to priblížilo k nedostižným hraniciam ( RINGU, JU-ON, CHAKUSHIN ARI ) na to trebalo tvorcov inej ligy. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Kansen je v rámci subžánru nový vítr a snaží se nestavět na zaběhnutých schématech. Ne, zde skutečně neuvidíte dlouhovlasé duchy mrtvých ženských, tady uvidíte lidi nakažené infekcí, která mění jejich části těl na sliz. Prostředí nemocnice je navíc docela nosné pro budování strachu a tak jsem se místy skoro i bála. Co však vnímám jako negativum je relativní nedostatek akce a zbytečně protahované scény bez obsahu. Na druhou stranu beru v úvahu, že tohle už zkrátka u japonských hororů můžu očekávat... Co říci závěrem? Jsem sice ráda, že se Japončíci po dlouhé době pokusili vyjít s něčím, co se vymyká jejich obvyklé tvorbě, ale výsledek není takový, aby mě vyloženě nadchl. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Jen málo horrorů mě v posledních letech svojí atmosférou zcela pohltilo - Kansen řadím mezi ně. Zasazené do celkem originálního prostředí, alespoň co se týče japonských duchařin, se po šedesát minut odehrává dusná a poměrně nekompromisní ukázka neustálého strachu, která zdá se nemá konce. Řemeslně vynikající podívané bohužel dojde deset minut před koncem scenáristův dech a končí snad tím nejslabším koncem, jaký mohl mít. 7 až 8 ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč jsou všechny asijské filmy (a obzvlášť horrory) tak nehorázně nudné... Prostě se v nich nic neděje. Čas do konce jsem začal hlídat už po slabé půlhodince a to pravidelně jednou za pět minut, prostě NUDA. Děj se strašně táhne a konečná pointa je už jen slabým pokusem o šok pro diváka, který se teda určitě nekonal. Infekci už doufám nikdy neuvidím, mohl bych totiž u televize zapustit kořeny. ()

Reklama

Reklama